N95 ja GPS

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Solidman, 16/9/07.

 1. Solidman

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/07
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Kertokaa toimiiko N95:sen GPS ollenkaan niin kuin sen pitäisi? Puhelimen osto on siinä ja siinä otanko vai en.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  UKK
  N95 Käyttökokemukset jne
   
 3. Nasutin

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/05
  Viestit:
  366
  Tykkäykset:
  2
  Siittä vaan lukemaan tuota Soveliaan ehdottamaa keskustelua.Se on äkkiä luettu eihän siinä ole kuin 180 sivua.Toivottavasti sieltä löytyy vastaus ettei tarvitse turhaan lukea.
   
 4. JL

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  toimii
   
 5. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Joo, aika toivoton homma lähteä kahlaamaan noita kahta jättisuurta N95-kettinkiä.
  Mutta säännöt ja netiketti ennen käytännöllisyyttä, ehdottomasti.
  Onnea ja vapaa viikonloppu lukemiseen, äläkä tee enää turhia uusia ketjuja koska nettipoliisit suuttuu.

  Mut kuitenkin:
  Omat kokemukset N95 GPS:stä on aika hyvät. Ei se ihan niin hyvin toimi kun kaverin ulkoinen SirfIII-sirulla oleva GPS-laite, mutta tuntuu löytyvän fixi ulkoilmassa aika nopeasti aina sen ensimmäisen pitkän ekan kerran jälkeen, varsinkin kun käyttää avustettua A-GPS:aa. Ulkomailla ei ehkä A-GPS:aa halua käyttää ja en ole oikeastaan kokeillut miten mahdotonta, siis aikaa ottavaa on löytää fixi ilman A-GPS:aa.
  Kaupungissa kadulla selvästi korkeat rakennukset peittää GPS-signaaleja, ja joskus pitää kävellä risteykseen asti että fixi löytyy.

  Herkempi se GPS-siru voisi olla, mutta ei ole niin huono mitä pelkäsin kun noita N95-keskusteluketjuja lueskelin säännöllisesti ennen N95:n hankkimista (ennen kuin sai 4GB microSD-kortteja) Ilmeisesti se viimeisin ohjelmistopäivitys nopeutti GPS:aa paljon.

  Vielä jos Nokialla jaksaisivat pistää Navigaatio-sovelluksiin 180 asteen kääntömahdollisuuden, niin voisi joskus olla hyödyllistä pitää luuria väärinpäin kädessään, jolloin GPS-antenni on ylöspäin ja oma käsi ei peitä vastaanottoantennia (luurin pohjassa) niin helposti.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No voi sitä kai koko ketjun lukea läpi jos haluaa, sitä ennen kannattaa ehkä lukea tuo UKK osioa, jos on jäänyt rekisteröityessä lukematta.

  Sen jälkeen sitten voi etsiä aihetta käsitteleviä kommentteja, esim tuosta N9 5 ketjusta, tai paikannus osiosta tai mistä nyt löytääkin. Jos jää jotain kysyttävää tai muuta sanottavaa niin valitsee sopivan aiheeseen liittyvän ketjun ja jatkaa sinne.

  Vaikka selkeästi ohjeet ja foorumin tavat tulee esille jokapuolella, on Nokia osiossa monia kymmeniä N 9 5 (otsikko) aiheisia ketjuja, ja nyt on tullut taasen yksi lisää. Taitaa olla monia N 9 5 + G P S / kart ta-aih eisiakin ketjuja,

  Jos haluaa ehdottaa fooruminen käytäntöjen muuttamista, niin kannattaa kirjoittaa siitä ylläpito-osioon, ja ehdottaa vaikka sääntöjä sellaiseksi että jokaiselle kysymyksellä pitää/saa aloittaa uusi ketju, siis jos tuollaista käytäntöä kannattaa.
   
 7. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  En tiedä onko ollut juttua aiemmin, mutta Google maps mobile on tukenut N95:n sisäistä GPS:aa jo noin kuukauden ajan. Huomasin tänään kun kävin hakemassa sovelluksen ja asensin sen.
  http://www.symbian-guru.com/welcome/2007/10/google-maps-now.html

  Jotenkin hyödyllisemmät kartat kävelijälle ja turistille, mitä Nokia Maps. Toki navigointi autolla Nokia Mapsilla varmaan helpompaa kun on vektoripohjainen kartta. Mutta Google mapsista voi kattoa myös sateliittikuvia ja vähän muutakin maastontyyppiä.

  Ainoa huono puoli on ettei verkosta haetut kartat jää puhelimen välimuistiin mitenkään, saati että niitä voisi ladata kortille.
  http://www.google.com/gmm
   
 8. ranson

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Onhan tuo tosiaan tukenut N95:sen ja E90:sen sisäisiä piirejä tosiaan noin kuukauden päivät, ellei vähän pidempäänkin. Olihan tuosta ihan jossain IT-liittyvissä sivustoissakin uutisen tynkää, Tietokone lehden sivuilla tai jossain..

  No kuitenkin...kyllä tuo tallettaa muistiinsa jossain määrin karttapaloja, mutta niiden tallennustilaa tai paikkaa ei saa mitenkään kontrolloitua, tai tosiaan etukäteen ladattua karttaa vaikka muistikortille.
  Kun ohjelman käynnistää, niin alkuruudussa se ilmoittaa paljonko cachessa on tallennettuna tavaraa. Ja siltäkin osin sen huomaa, että kun Google Mapsin avaa, niin ensimmäisenä aukeavassa ruudussa kartat on samantien ladattuina näytölle. Etenkin jos jos käyttää muuta yhteyttä kuin WLAN-yhteyttä, niin näidenkin karttapalojen lataamisen kyllä ehtisi huomaamaan.
  Itsellä ainakin commari tallenteli useamman megan edestä karttoja cacheen, jonka tosiaan näki siinä alkukäynnistysruudun yhteydessä. Tosin tota alkuruutua ei aina näytetty.
   

Jaa tämä viestiketju