N95, 6110 Navigator ja 3. osapuolen GPS-softat

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja vesak, 19/4/07.

 1. vesak

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/03
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Ovatko nykyiset GPS softat yhteensopivia näiden uusien Nokian puhelinten sisäänrakennettujen GPS-modulien kanssa. Esim. SmartComGPS, AFTrack jne. odottavat löytävänsä GPS-modulin bluetooth:in takaa, mutta mitenkäs käy kun GPS-moduli onkin puhelimeen sisäänrakennettu. Ei taida toimia??
   
 2. joel Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  818
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  HTC Desire Saunalahti
  mua kovasti kiinnostaa miten nokia on tehnyt tuon erilailla kuin htc:n malleissa joissa sisäinen toiminee hyvin tomtomin sun muiden kanssa?
   
 3. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Itsellä ei kokemusta tästä ole, mutta muistelisin jostain lukeneeni/kuulleeni että ihan normaalisti toimivat TomTomit ja Navicoret tms. N95:ssä ja vastaavissa puhelimissa.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  HTCssä on aivan eri käyttöjärjestelmä, kuin Symbian.

  Jokatapauksessa näissä Nokian luureissa käyttöjärjestelmä tarjoilee paikkatieto rajapintaa ja on tarjonnut jo pitkään (*, sisäisen GPSn paikkatieto tarjoillaan tuon kautta, tästä on oma edut.

  Monet GPSää hyödyntävät softat on kuitenkin toteutettu toisin, eli ne keskustelee BT sarjaportti profiilin yli, joten eihän ne sieltä tavoita sisäistä paikkatietoa, toteutuksen valintaan on ollut ilman muuta asiallisia perusteluita.

  Osa softista käyttää käyttöjärjestelmän palveluita, ja jos kaikki kunossa niin toimivat sisäisten kanssa, jotkin softat tekevät varman päällä ja tukevat tämän lisäksi myös suoraan BT yhteyttä ulkoiseen GPS vastaanottimeen.

  (* ilman GPSää olevissa koneissa puhelimen asetuksista voi määritellä käyttääkö käyttöjärjestelmän paikkatieto BT palikkaa.

  TomTom ei tietääkseni ole pahemmin levitellyt sisäisiä palveluita tukevaa versiota, mutta ilmeisemmin tulevat tukemaan.
  Route66 osalta kokemusta löytyy, koska toimitetaan 6110n:n mukana.
  Navicoren osalta kannattaa odottaa aikaa että virallisesti tukevat.

  Markkinoilla on paljon muita paikkatietoa tarvitsevia softia joista osa tukee ja osa ei, monet testaavat/kehittävät sisäistätukevaa versiota.
   

Jaa tämä viestiketju