n91 valikkonäppäimessä kosketushäiriö?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja streetsoldier, 4/1/08.

 1. streetsoldier

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/08
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Moi! Joo mulla on tossa n91-luurissa valikkonapukassa joku ihme häiriö. En pääse valikkoon ollenkaa. Onko jotenkin mahdollista päästä muulla keinolla? Kiitän jo etukäteen =D
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Jos takuuta jäljellä.. en miettisi ainakaan huoltoon viemistä ja putsauttamista. Yleensä syy on paskan, rasvan, karvan tms... joutuminen piirilevyllä olevan kosketinpinnan ja "metallikuplan" väliin josta naksunta kuuluu. Sen pikanen puhdistaminen riittää... Se ei vaadi edes aikaa kuin hetken. Puhelin purettava osiin kuitenkin. Ei sen kummempaa.
   
 3. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Näppäin

  Niin no onhan tuo N91 helppo avata mutta tuo valikko nappulahan on laitteen kyljessä. Joka on toteutettu oikein kytkimellä eikä JJ75 mainitsemalla "metallikupla" kytkimellä. Eli mikä voisi olla vikana, kytkin vioittunut tai ehkäpä olet painellut sen verran kovaa että juotos padit ovat irronneet ja se onkin pahempi juttu.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ahaa.. ok.. no sitte.. joo, mietin et taas sama homma... kun aikasemmissakin vehkeissä. Plaah... nappula vaan vaihtoon. Tod. ei itse pysty sitä vaihtamaan. Ne on yleensä pintaliitoskomponentteja. Eli juottamalla kiinni. Samoja vikoja oli jo aikanaan volume nappuloissa ja kun kuoria vaihdeltiin. Tossa juottamisessa on tärkeä muistaa juottaa se kunnolla. Koska... se on kosketuksessa aina alttiina. Vanhemmissa volumenapeissa, ne piti aina olla kohdallaan. Millin kymmenyskin liian eteen, ja painelet sen pois paikaltaan, ja liian takana se ei toimi ja taas painat kovampaa ja se on irti. Nykyään "liimataan" komponentteja ja se on paskempi juttu.. ne tosiaan saattaa jalan pohjat lähteä irti piirilevystä. Monikerrostekniikassa, voi tulla eteen pian tilanne, että joudut ronkkimaan sen johtimen esiin. Mutta painonäppäimissä ja ledeissä ne taitaa vieläkin mennä suurimmaksi osaksi piirilevyn pintaa pitkin, joten pieni hyppylankakaan ei ole vieras ajatus.
   

Jaa tämä viestiketju