N80 kuumeni

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja burt, 25/2/07.

 1. burt

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  331
  Tykkäykset:
  16
  omistan N80 jonka olin eilen aikaisemmin ladannut täyteen,, rupesi illalla jossain vaiheessa lämpeneen aika lailla ja ihmettelin asiaa emännän kanssa hetken ja puhelin jäi pöydälle ja sauna ja olut vei sen jälkeen enemmän huomion , mutta aamulla puhelimen akku tyhjä ja luulin että se hajonnut kokonaan mutta laitoin laturiin ja ootin hetken niin sain käyntiin ja ainakin tänään normaalisti pelannut eikä kuumentunut ? ja puhelimella ei illalla soitettu mihinkään muutamasta oluesta huolimatta :) onko kellään ollu vastaavaa ?
   
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  N73 on pari kertaa tehnyt sen, että vetää melkein täyden akun tunnissa tyhjäksi ja lämpenee ja haisee hieman. Eri puhelimet, mutta sama akku.
   
 3. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  N73 ja N80 malleissa on eri akku.
   
 4. burt

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  331
  Tykkäykset:
  16
  kuumenimen

  itse epäilin kanssa akkua ja mietin uuden akun ostoa tai sit viedä takuuseen mut toi akun osto vaan tuntuu helpommalta ja nopeemmalta korjaus toimen piteeltä.hmmm nyt miettii et koskahan savuaa rintataskussa ,toivottavsti ei sentää räjähdä .
   
 5. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Ilmaisin itseäni puutteellisesti. Tarkoitus oli sanoa, että minulla oli tuossa toisessa yksilössä sama akku, kuin ensimmäisessä, kun laite vaihdettiin huollossa.
   
 6. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Oma E70 on myös vetäissyt akun tyhjäksi muutamassa tunnissa kun jätin WLAN:in aktiiviseksi. Luuri tuli myös melko lämpimäksi.

  Itsekin pohdin voisiko akussa olla jotakin vikaa, joten kokeilin E70:een ohuempaa N-Gagen akkua. Eikä tarvinnut odottaa kuin varttitunti niin puhelin oli jälleen ihan lämmin.

  Kotona puhelin ei kuumene vaikka jättäisin WLAN:in päälle. Ilmeisesti kaveri asuu paikassa jossa on niin paljon muuta liikennettä tai häiriöitä, että WLAN joutuu työskentelemään koko ajan täysillä. Muuta selitystä hillittömälle virrankulutukselle juuri kaverilla käydessä en keksi.
   
 7. pinpal

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  9
  Joo, kyllähän puhelin saunassa lämpeää oudosti. Ei siis kannata käyttää sitä kännyä saunassa, vaikka muutama olut veisikin sen huomion.
   
 8. sambo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/02
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Olisko niin etta siella joku ohjelma alkoi esmes pyoria hallistemattomasti loopissa, jolloin prosessori teki toita urakalla, kuumeni ja soi akun siina samalla tyhjaksi. Kylla tuollainen 220 MHz prosessori jo kuumenee ihan kohtuullisesti kun ei lepaa virransaastotilassa.
   
 9. koutsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/4/03
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note valkoinen
  no ehe keu sepä ol hauskaa.

  nojuu, mut asiaan... mun N93 on kans nyt kaks kertaa tehny samaa. WLAN-toiminto oli päällä mut ei aktiivisena, ei siis dataa siirtäny.

  pidin sitä kans vähän outona ilmiönä...

  EDIT: niin, ja tätä olen kans tosiaan ihmetelly: Vaikka illalla oon ladannu akun aivan täyteen, ja vaikka BT/WLAN on vaan aktiivisina (ei siis datasiirtoa päällä), niin aamulla puhelin on sammunu, vetäny akun aivan sippiin. Ja tätä tapahtuu satunnaisesti, mut ärsyttävää ku ei voi tietää varmasti et puhelin herättää aamulla...
   
 10. snb69

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/04
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  0
  Jos sinne on insinööri suunnitellut d-luokan päätteet =) (Vrt. autohifi pääteasteet =)
   
 11. Seb

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa aiemmin veikattu jonkin ohjelman päättymätön looppi kuulostaa melko todennäköiseltä syyltä. Se syö kyllä helposti akun tyhjiin.
  Onko puhelimessasi jotain 3. osapuolen ohjelmia?
  Tietysti myös puhelimen vakio-ohjelmat saattavat toimia virheellisesti - eivät ne Nokian ohjelmatkaan bugittomia ole. :)

  Tällaisia tilanteita sattuu melko usein PC:llä ihan tunnetuillakin ohjelmilla, mutta eivät välttämättä ole niin helposti huomattavissa, Virta ei lopu kesken eikä kone ole välttämättä monta päivää päällä yhtä mittaan... Kannettavassa saattaa tietysti huomata, jos tuuletin käy koko ajan normaalia suuremmilla kierroksilla.

  WLAN+BT vie kyllä paljon virtaa, vaikka dataa ei varsinaisesti siirtäisi. Laitoin puhelimen kytkeytymään aina koti-wlaniin, jotta olisin tavoitettavissa myös VoIP-palvelimen kautta. Yön aikana kului akusta puolet (n. 8 tuntia), vaikka mitään puheluita ei ollutkaan.
   
 12. Casual Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/5/06
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  2
  Puhelimen lähetin ja vastaanotin toimii juurikin D-luokan päätteillä, koska A- ja B-luokan päätteiden (sekä näiden yhdistelmän ns. AB-pääte) hyötysuhde on dramaattisesti huonompi. Hyvä d-luokan pääte tuottaa lämpöä naurettavan vähän tehoonsa nähden ja sen tyhjäkäynti jännite on todella lähellä nollaa.
   
 13. june74 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/06
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  0
  jos tarkoitat toimintapiste luokkia , niin autohifi päätteissä käytetään yleisesti A-luokkaan mitoitettuja päätteitä (lepovirta isoin) myöskin AB luokkaan mitoitettuja , C-Luokkaa käytetään lähinnä radiopuhelinten päätteissä jossa pääte ei johda ollenkaa lepotilassa (muistaakseni)
  D-luokkaa en edes tiedä onko olemassa...
  Sori oli pakko takertua tähän ;)
   
 14. avr Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/12/06
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  diipadaapa, D-luokan vahvareita on olemassa, lähinnä ne on kuitenkin vain subbarivahvistimia tiettyjen rajoitusten vuoksi. ja tuolta voipi lukea miksi --> http://www.cc.puv.fi/~e0101296/vahvistinluokat.html

  Ja jos ei homma karkaisi pois aiheesta, niin tuo akun lämpeäminen voi johtua juurikin jostain "jumiutuvasta" ohjelmasta. Itellä kokemuksia samanlaisesta asiasta eri puhelimella. Syynä oli siis ihan puhelimen oma ohjelma joka tykkäs jumahtaa.
   

Jaa tämä viestiketju