N80 Kommenttia

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Hammaskejju, 9/4/07.

 1. Hammaskejju

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/07
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Kirjoittelen tässä uuden threadin N80 -luurista, sillä tuo aikaisempi "N80 -kokemuksia" on paisunut aika jättimäiseksi. Olen omistanut nyt n. viikon verran N80 -luurin. Päivitin sen heti IE -versioksi ja lisäsin 2 Gt kynnen.

  Tässä listaan nyt kummallisuuksia ja ehkä sellaisia asioita, jotka voivat johtua osaamattomuudesta. Jos joku harkistee kyseisen puhelimen ostoa, tätä ei kannata pitää minään puhelinarvosteluna siinä mielessä; itse puhelin on kuitenkin aika loistava ja kätevä.
  Tästä tarinasta kehkeytyi varsin kookas. Toivon, että jaksat lukea sen.
  Kommentoikaa sitten ihmeessä niitä pienimpiäkin asioita tästä tekstistä, jottei epäselvyyksiä jäisi. En halua, että joku jättää valitsematta N80 luurin tämän kirjoituksen perusteella. Ainahan voi olla, että omassa luurissani on hivenen maanantaisuutta...

  Tässä vähän vikoja:

  1. Puhelinsovellus saattaa kaatua siten, että puheluun vastaaminen ei onnistu käytettäessä jonkinlaista hands-free -laitetta. Vian aikana puheluun ei voi vastata eikä puhelua voi hylätä. Puhelin jatkaa soimistaan vaikka soittaja sulkisi puhelun. Puhelin soi silti jopa akun tyhjäksi. Ongelma korjaantuu käynnistämällä puhelimen uudelleen.

  2. Tekstiviestisovellus saattaa lopettaa toimintansa. Tämän jälkeen mitkään viestitoiminnot eivät toimi. Uudelleenkäynnistys auttaa.

  3. Näytön yläpalkissa olevat tiedot (akun varaus, kentän voimakkuus, kello jne.) saattavat kadota näytöltä. Niitä ei saa takaisin muuta, kuin uudelleenkäynnistämällä.

  Seuraavaksi kummastuttavia asioita:

  1. Tekstiviestin kirjoituksessa pitää ensin valita vastaanottaja. Kun menen luetteloon valitsemaan vastaanottajan, en voi missään vaiheessa nähdä tai valita vastaanottajan puhelinnumeroa. Tämä on erityisen hanaka siinä mielessä, että kun käytän paljon 151 -erittelyä, niin mitkään 151 -alkuiset tekstiviestit eivät lähde. Olen vanhassa puhelimessa aina poistanut ensin alusta tuon 151 -numeron ja sitten lähettänyt viestin. N80:ssa tällainen ei taida onnistua.
  Toinen ongelma on siinä, jos viestin vastaanottajalla on useampi GSM-numero saman nimen alla. Missään ei voi valita, kumpaa numeroa käyttää - tai sitten en vain osaa.

  2. Puhelimessa ei pysty määrittämään soittaja- tai soittajaryhmäkohtaista .mp3 -soittoääntä. Mitkään mp3 -tiedostot eivät näy soittoäänilistassa. Sen sijaan esim. MP4 -videot näkyvät. MP3 soittoäänen saa käyttöön kaikkien profiilien oletussoittoääneksi vain soittimen kautta käyttämällä siellä olevaa "Aseta soittoääneksi" -valintaa.

  3. Laitteessa ei ole ollenkaan ajastettuja profiileja??? Onkohan edes olemassa mitään profiiliajastussoftaa tuohon?

  4. Automaattista näppäinlukkoa ei myöskään ole. Tämän tiesin jo luuria ostaessani. Olen asentanut softan hoitamaan näppäimistön lukituksen.

  5. Tiedostojen jakaminen lakkaa toimimasta, vaikka toiminto on asetettu päälle. Joka ikinen kerta joutuu tiedostojen ja musiikin jakamisen säätämään käyttöön, jos haluaa käyttää puhelinta WLAN -verkossa tiedostojen jakamiseen. Tämä on aika ärsyttävä piirre.

  6. Jotkin sovellukset sammuilevat itsestään. Esim. Jimm (chattisofta) saattaa sulkeutua, samoin Fring. Tosin - Fring on huomattavasti luotettavampi.

  7. Automaattinen puheentunnistus tuntuu olevan syvältä. En ole vielä kertaakaan onnistunut puheen tunnistuksessa niin, että luuri osaisi soittaa jonnekin. Edelleen voi olla, etten vain osaa...

  Muuta:

  Puhelimen näppäimistö on yllättävän hyvä, kun siihen tottuu. Ainoa huono puoli on tuo navigointinäppäimen keskiosa, jonka painaminen tuottaa joskus ongelmia. Jos verrataan vaikka 6230i mallin näppikseen, niin se voittaa N80 näppiksen mennen tullen. Tuon näppäimen suurin ongelma on se, että se on liukas.
  Ennustava tekstinsyöttö saattaa ehdotella aivan käsittämättömiä sanoja, ennen kuin se tuttu sana tulee esiin. Sikäli hassua, että luulisi puhelimen tarjoavan ensin tällaisia käyttösanoja ja sitten vasta erikoisempia.
   
 2. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Itselläni ei ole yhtäkään näistä vioista ilmennyt:) Maanantaisuutta ilmassa...

  Pitää paikkansa, ei onnistu.

  Itselläni ainakin puhelin kysyy aina ko. tapauksessa kumpaa numeroa käytetään. Ellen ole sitten määrittänyt oletusnumeroa ko. kontaktille, tarkistapa siis oletko.

  MP3-soittoäänet saa käyttöön vain laittamalla ne sounds/digital/ -hakemistoon tai mainitusti soittimen kautta.

  On siihen olemassa softa, Extented profiles tjsp.

  N80 on sen verran fiksu, että mikäli ohjelmia on liikaa auki, siis RAM-muisti tulee täyteen, se osaa sammuttaa taustalla olevan ohjelman, jottei koko puhelin kaadu. Tämähän voi olla tietysti myös softan ongelma.

  Kun puhuu rauhallisesti ja selvästi, niin puheentunnistus toimii vaikka auton taustahurinassa puhelin telineessä. Eli loistavasti:)
   
 3. captain

  captain

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  974
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 3
  Kyllä tämän olisit voinut pistää n80 käyttökokemukset puolelle.
  Kaikkiin kysymyksiisi löytyy sieltä vastaus. Vähän oma toimisuutta.
   
 4. Seb

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  0
  Ei mitään uutta

  Näitä asioita on käyty läpi jo viime kesänä yllä mainitussa ketjussa, joten turha enää jauhaa samoja. Osa sun ongelmista johtuu selvästi käyttäjästä eikä laitteesta, sillä itsellä ei ole lähes vuoden käytön aikana niitä esiintynyt.

  Mitäs jos keskityttäisiin jonkin uuden mallin ihmettelemiseen, kun N80 on käyty läpi jo aika perusteellisesti.
   
 5. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2275
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Eipä oo juuri mitään noista yllämainituista ongelmista ilmaantunu omassa luurissa vaikka vuoden on nyt ollut taskussa. Esim mp3-soittarit saa ihan hyvin toimimaan kunhan tietää minne ne pitää laittaa ja ihan normaalisti saa eri soittarit haluamalleen nimelle. Maanantaikappaleita on varmasti paljon liikenteessä kun on tämänkin foorumin käyttäjien juttuja lukenut.
   
 6. Hammaskejju

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/07
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Sohasin näköjään muurahaispesään... tai pikemminkin ampiaispesään.

  Tarkoitukseni oli lähinnä sen vuoksi kirjoittaa eri threadiin (kuten jo mainitsinkin), kun tuo alkuperäinen N80 -threadi on jo niin mammuttimainen, että siellä ei erota enää tärekeitä asioita massasta. Näköjään aiheuttaa kuitenkin enemmän ärtymystä.
   
 7. Seb

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  0
  N80

  Mielestäni N80:een liittyvät käyttökokemukset on syytä olla yhdessä ketjussa eikä levällään monessa. Helpompi etsiä yhdestä paikasta.

  Foorumille aina ilmestyy pari viikkoa jotain puhelinta käyttäneitä, vaikka kyseinen malli olisi jo melkein vuoden vanha. Sitten he kertaavat ne samat asiat kuin aikaisemmatkin käyttäjät.

  Uudet havainnot ovat aina tervetulleita. Mutta jos joku on jo aiemmin bugista tai ominaisuudesta maininnut ja siitä on ollut keskustelua, niin turha sitä on enää toistella.
   
 8. Jansku

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/04
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  0
  Yritys oli ainakin kova, pisteet siitä. Täytyy vain harmiksesi todeta, että tämä ei ole paras mahdollinen keskustelufoorumi jos yrittää provosoida. Suomi24 sopisi sinulle ehkä paremmin.

  Lause pitää sisällään oletuksen, että sinun asiasi olisi tärkeä. Joku voisi sanoa, että tämä koko keskustelun avaus oli sieltä turhimmasta päästä.
   
 9. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)

Jaa tämä viestiketju