N80 ja WLANilla nettiin

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja johnmirra, 23/6/06.

 1. johnmirra

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Olen pähkäillyt kauan mikä on pielessä, joten voisko joku laittaa ohjeet (kun niitä ei söörzimällä löydy).
  Olen asentanut puhelimeen opera minin ja antanut yhteysosoitteeksi palomuurin IP:n ja käynyt kaikki mahdolliset asetukset (jotka ovat ärsyttävän monessa eri paikassa.
  Luuri kyllä löytää verkon ja yli 60% signaali, mutta operalla ei vaan pääse alkua pidemmälle, herjaa asetuksissani olevan jotain vikaa.
  Lisäksi ihmettelen onko puhelimessa valmiina joku "oma" selain? Vai onko Opera ainoo?
   
 2. mko34

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/06
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Tämä nyt ei välttämättä paljon auta, mutta jos WLAN (tai joku sen takana oleva purkki) vaan osaa DHCP:llä antaa asetukset niin ei N80:ssa tarvita mitään muuta kuin mahdollisen salauksen asetukset määritellä. Itselläni on toiminut ns. heittämällä sekä salatuissa omissa, työpaikan että avoimissa verkoissa.

  Ja mitä selaimeen tulee niin joo, N80:ssa on todellakin oma loistava selain. Ihan normaalisti löytyy sovelluksista.
   
 3. Touho..

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  218
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Htc one dual sim
  Asetukset->Yhteys->Yhteysosoitteet->Uusiyhteysosoite->Käytä oletus asetuksia-> yhteyden nimeksi vaikka: oma Wlan->Siirtotie:langaton lähiverkko->Etsi verkkojen nimiä-> valitse oma verkkosi-> Verkontila: julkinen jos näkyvissä->Wlan-verkkotila: infrastruktuuri->Wlan suojaustila valitse: avoin, wep tai wpa oman verkkosi mukaan. -> wlan-suojausasetukset: jos käytät wpa:ta suojauksena niin Wpa-tila esijaettu avain(tai mitä purkissa on) Esijaettu avain kohtaan se avain.

  sitten vain talletat kaiken ja valitset selaimella yhdistäessäsi luomasi yhteyden. Toivottavasti om apua ja saat selvää.

  Ehkäpä tämäkin olisi sopinut paremmin tuonne käyttökokemukset ketjuun
   
 4. johnmirra

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  No kyllä se lopulta tiensä löysi netin syövereihin, mutta kysymyksiä herää lisää, mikä on kantama? Itselläni toimii juuri ja juuri sadan metrin päästä(suoralla näköyhteydellä), jolloin signaali on parinkymmenen luokkaa. Softa tosin kaatuilee vähän väliä, ja mikä idea on kun yritän ladata jotain *.M3U, kone haluaa hypätä GRPS:n puolelle lataamaan sitä(onnistumatta sekään)?
  Lisäksi tuo on kertakaikkiaan hidas(onko se max.nopeus kuitenki tiedonsiirrolle jotai 300Kb/s WLANin kautta?), ainoo hyöty löytyy paikoista joissa ei tosiaan ole tietokonetta, mutta langaton avoin verkko sekä tiedontarve.
   
 5. captain

  captain

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  974
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 3
  Kyllä ainakin kaverin n80 toimii erittäin hyvin ja nopeasti wlanissa yhdistettynä soneran 12 megaiseen laajakaistaan.. jos sulla on hidas voi johtua siitä että sulla on hidas netti tai sit sulla on asetukset päin V**tua :)
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Nuo WLAN -asiat on selvitetty puhelimen ohjekirjassa aika hyvin. Kannattaa lukaista se. Jos jää epäselvää niin sitten seuraavaksi langattomien (WLAN) verkkojen alkeita opiskelemaan. Harvinaisen hyvin toimiva oli tuo WLAN N80:ssä kun sitä kokeilin.

  Niin ja se sadan metrin kantama on jo erinomainen, eihän tavallinen WLAN-tukiasemakaan jaksa kovin paljon pidemmälle normaalioloissa (rakennuksen sisällä) puhkua.
   
 7. johnmirra

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Ja jumpe nyt aina kun satun liikkumaan jonku WLAN-verkon ohi niin puhelin nappaa siihen yhteyden ja yrittää pitää yhteyttä päällä vaikka en olisi lähimaillakaan. Tuolta manuaalissa kyllä luki :
  Langatonta lähiverkkoa ei voi poistaa käytöstä Nokialaitteessa.
  Voit vähentää akkuvirran kulutusta
  määrittämällä, että Nokia-laite ei etsi käytettävissä olevia
  verkkoja.
  Mutta kyllä perhana se silti ottaa niihin yhteyksiä. Lisäasetuksista voisi kyllä tiputtaa lähetystehoja 100mW --> 4mW jolloin tuo ei ehkä löytäisi jatkuvasti kaikkia.

  Tuossa tarkoitin lähinnä laitteen fyysisiä ominaisuuksia, jotkut verkkokortit ovat 11Mb/s kun taas toiset 56Mb/s , ja N80:n nopeus oli jotain 0.3Mb/s, jottei kenellää taira enää olla nettiä joka ois tolle vehkeelle pullonkaula.
   
 8. tomunen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/06
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  kysytäämpä täälä kun on valmis topiski jo: Jos mene jonnekkin paikkaan missä on tämmönen avoin lähiverkko WLAN systeemi(esim olikohan hesburgerissa), ja avaan puhelimen(N80) "web" sevelluksen ja sitten se kyselee sitä yhteysosote juttua, ja valitsen että etsi WLAN verkko, niin sillonko sen pitäisi mennä sitäkautta nettiin ja tämä hommeli ei maksa minulle käytännössä mitään? anteeksi että keskuudessane on yksi noob lisää...
   
 9. johnmirra

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Olet aivan oikein ymmärtänyt, jos verkko on "avoin" eli ei suojattu niin voit vapaasti surffailla muitten kustannuksella.
   
 10. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Hivenen eri käsitteitä nuo linkkinopeudet (11/54Mbps) ja todellinen hyötydatan siirtonopeus. Paraskaan PC ei pysty siirtämään 54Mbps verkossa millään yli 20 megabittiä sekunnissa (n. 2 megatavua sekunnissa). Ja puhelin liikuttaa ainakin yli 5 megabittiä sekunnissa - selain, softat ja muisti voivat olla se pullonkaula.
   
 11. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Valitettavasti se ei ole ihan noin yksinkertaista. Se että verkko on avoin tarkoittaa, että wlan purkkiin yhteys on käytettävissä ilman tunnuksia (ja usein ilman mac filtteröintiä). Ja tämähän ei tietenkään tarkoita, että yhteys purkilta internettiin olisi avoin tai edes ylipäätään olemassa.
  - Esimerkiksi Hesburgerin wlanilla pääsee nettiin vasta kun on langattoman yhdistämisen jälkeen käynyt hesburgerin nettisivuilla ja kirjoittanut käyttöön oikeuttavat tunnukset.
  - Toinen vastaava mutta ilmainen esimerkki on OpenEspa, joka vaatii käyttäjää käymään openespan sivuilla ja painamaan "nappulaa" jotta pääsee ylipäätään minnekään. OpenEspan kirjautumissivut ovat mainostuspaikka jonka läpi käyttäjä joutuu selaamaan ja mainoksilla ilmeisesti katetaan teoriassa pienen, mutta ilmaisen wlanverkon ylläpitokulut.
  - Kolmas esimerkki on Tietoasema, jonka wlan onkin vain omien tuotteiden mainostamiseen. Jos olet loggautuneena tietoaseman wlaniin niin mitä tahansa kirjoitatkin selaimen osoitteeksi olet aina yrityksen omalla etusivulla.

  Että kyllä tästä on vielä piiitkä matka siihen kun skype osaa automaattisesti vaihtaa hotspotista toiseen niin, ettei puhelu pääse katkeamaan.
   
 12. tomunen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/06
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Ok, mitäs tämä käytännössä tarkoittaa? ensimmäisenä pitää puhelimella surffata hesburger.fi vai tuota miten? :)
   
 13. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Juuri niin (http://www.hesburger.fi/uutiset/?uutinen=13). Ei ehkä kannata odottaa mitään kovin käytönnöllistä kun puhelimilla "riittävän nopean" wlanin kantavuus sisätiloissa on yleensä luokkaa viitisen metriä hotspotista.
   
 14. ScorpioN^

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/03
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Ei tarvitse erikseen surffata. Itselläni meni suoraan hesen sivuille kun yritin mennä N91:n selaimella nettiin ko. paikassa.

  Piruvieköön tuollaiset hesetunnukset jotka maksaa :)
   

Jaa tämä viestiketju