N73 webyhteys tietekoneen kautta

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja jonez_1, 12/1/07.

 1. jonez_1

  jonez_1

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/1/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Onko miten mahdollista saada n 73 käyttämään tietokoneen nopeaa webbiyhteyttä, kun on kaapelilla yhdistettynä koneeseen?
  Jos mahdollisimman "rautalankamaisesti" vielä saisi ratkaisun, niin voisin onnistua minultakin asentaminen.
  Win xp home, kaapeli-laajakaista ja mitäköhän vielä tietoja tarvitsee? Ja kännyssä ohjelmaversio: V 3.06.38.0.0.1 30-10-2006 RM-133

  Ja kuitenkin joku kyselee, että MIKSI... No ihan huvin vuoksi vaikka ja että voi paremmin tutustua ohjelmatarjontaan yms sekä laitteen ominaisuuksiin...
   
 2. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2854
  Tykkäykset:
  406
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Onko se edes tuettu ominaisuus N73:ssa? Eli jos laitat datakaapelin kiinni, niin onko yhteysvaihtoehtoina:
  PC Suite -tila
  Tiedonsiirtotila
  IP-läpivienti

  Ilman tuota kolmatta vaihtoehtoa ei tietokoneen nettiyhteyttä voi käyttää.

  Jos puhelimesta tuki löytyy, niin homma ei siltikään ole ihan triviaalia, varsinkin kun sitä ei ole ohjekirjassa selostettu mitenkään eikä tarvittavia ohjelmia tule puhelimen mukana.

  Tarvitset tietokoneeseen ohjelmapaketin nimeltä Nokia Network Bridge, joka löytyy vain Forum Nokiasta. Asenna se, mutta älä edes yritä ymmärtää kuinka sen pitäisi toimia. Sitä tuskin tietää itse Nokia-insinöörikään. Helpompi tapa on käyttää XP:n internet connection sharing -toimintoa, mikäli sellainen Home-versiosta löytyy. Ja jos ei löydy, niin sitten ei voi mitään. Toivotan onnea Network Bridgen kanssa tappelemiseen :-/

  Mutta jos ICS koneestasi löytyy, niin toimi näin:
  1. Asenna tuo linkittämäni ohjelma
  2. Kytke puhelin kaapelilla tietokoneeseen ja valitse IP-läpivienti
  3. Odota että tietokone tunnistaa uuden lisälaitteen ja asentaa sen ajurit
  4. Avaa XP:n control panelista kohta verkkoyhteydet
  5. Klikkaa hiiren kakkosnapilla sitä yhteyskuvaketta, jonka kautta internet-yhteytesi kulkee, ja valitse properties
  6. Valitse advanced-välilehti ja laita rasti ruutuun "Allow other network users to connect through this computer's internet connection"
  7. Tarvittaessa valitse pudotusvalikosta äsken asentamasi Nokia Network Bridge
  8. Sulje avaamasi ikkunat ok-napeilla
  9. Tee puhelimeen uusi yhteysosoite, johon valitset siirtotieksi IP-läpivienti
  10. Käynnistä puhelimessa joku nettiyhteyttä käyttävä ohjelma ja valitse yhteysmuodoksi äsken tekemäsi uusi yhteysosoite
  11. Jos kaikki meni putkeen, niin sinulla pitäisi nyt olla tietokoneen kautta kulkeva nettiyhteys toiminnassa
   
 3. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ylläoleva monimutkaiuus johtuu pelkästään siitä, ettei Windows:ssa ole ajateltu ollenkaan, että joku laite saattaisi tulla USB:n kautta käyttämään sen (jaettua) verkkoyhteyttä.
  Ymmärrettävää sinänsä, koska se ei hyödytä itse PC:tä mitenkään - yhteys USB:n kautta toiseen suuntaan paljon enemmän.
   
 4. tsbmw

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/9/06
  Viestit:
  146
  Tykkäykset:
  1
  Saattaa tuo olla jossain foorumilla, ei kuitenkaan pikaisesti löytynyt:
  1) Toimiiko IP-läpivienti samoin Bluetooth:n kautta? Olisi tietenkin helpompaa ilman "narua".
  2) Kun kerran ftp-yhteys ei toimi ilman maksullista ftp-lisäsoftaa niin entä IP-läpiviennin avulla WinXp:ssä "Salli toisten käyttää kansioitani ja tulostimiani".
   
 5. jonez_1

  jonez_1

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/1/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kiitokset...

  Erittäin yksityiskohtaisesta vastauksesta. Valitettavasti vaan ei löydy ko. valintaa kun piuhan laitan kiinni. Jospa sitä pärjäis ihan gprs yhteydelläkin..
   
 6. mikko

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  341
  Tykkäykset:
  0
  9300:sta löytyy myös IP-Läpivienti ohittaa PC Suite -yhteyden (käsittääkseni koitettu tehdä jonkin lainen dual-moodi, ettei tarvitse vaihdella keskenään).

  Itsellä homma tyssäsi heti :)
  Professionaali XP vaatii (ainakin tämä suomenkielinen mikä tässä koneessa on) jonkin määritellyn verkkoryhmän/kortin/tms sille jaolle, eli ei anna jakaa suoraan mentaliteetilla 'jaetaan kaikille').

  Noh, asentelimpa nohevana tuon Nokin NB:n, jonka toimintaa tosiaan EI voi ymmärtää. Puhelin kyllä löytyy (kun käyttää puhdasta IP-läpivienti tilaa puhelimen asetuksista) mutta on NB:ssä harmaalla ja tekstinä "Nokia 9300 (RNDIS) ja kuvake että on usb-piuhalla kiinni (eli ihan oikein osittain) mutta, eipä tuo anna sitä aktiiviseksi millään.

  Ja PC-suite herjaa ip-läpivienti tilassa "nokia 9300 RNDIS yhdistetty yhteensopimattomassa tilassa". Ts. siis kumpikin ohjelma tiltissä.

  Vaan kun vaihdan asetukseksi tuon IP-läpivienti ohittaa PC-Suite yhteyden, niin puhelin on niin kauan PC-Suiten alla toiminnassa kunnes käynnistän esim selaimen ja koitan päästä puhelimella nettiin käyttäen ip-läpivientiä, tosin siinä vaiheessa NB:n palluraan ilmestyy ei-harmaana puhelin ja pallurakin hurahtaa harmaasta vihreäksi taskmanagerissa. Vaan, koittappa selata nettiä, hetken lataa jonka jälkeen toteaa selain että "Ladataan" ja heti perään poikkasee yhteyden.

  Ilmeisesti siis ongelmahan on WinXP:n päässä, se pitäisi jollain ilveellä saada tajuamaan tuo USB:n kautta tapahtuva netin jako.  EDIT:

  Vastataanpa itse itselleni, elikkäs tuo NetwordBridge ei osaa asentaa ajureita suoraan vaan kun puhelin kytketään ip-läpivienti -tilassa, pitää erikseen käydä ajuri asentamassa laitehallinnan kautta. Ugh, olipahan selkeä homma.

  edit2.

  Vaan eipä toimi ei :) NB näytti tasan kerran että ko 9300 olisi liitettynä koneeseen ja että se voitaisiin reitittää toisen verkkosovittimen kanssa nettiin, koitin painaa ruksia tämän valinnan eteen, yllättäen EI antanut, valitti jotain virhettä jota en saa toistettua koska en saa enään sitä näkyviin tuohon. Kyllä on taas naurussa pitelemistä tämän homman kanssa.
  Nyt kuitenkin puhelin ei enään valita että "yhteys katkaistu" vaan jää luuppaamaan ja hakemaan kovasti netti yhteyttä selaimen sanoessa "yhteydessä" vaan eipä tuo mitään saa haettua koska en saa WinCP(xp):tä tajuamaan tuota yhteyden jakoa.

  Vinkkejä otetaan vastaan yön yli ja jatketaan sitten huomenna harjoituksia, taidampa mennä potemaan viisaudenhampaan kenkkuilua ja valmistumaan huomiseen päivään :)
   

Jaa tämä viestiketju