N-sarja vs E-sarja

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja tahratonteraes, 30/7/08.

 1. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  En löytänyt mistään tämänkaltaiselle vertailulle ketjua joten aloitin ihan oman ketjun ko vertailulle. Tarkoitus olisi siis listata erot, hyvät ja pahat puolet molemmista sarjoista ja ehkä myös vähän vertailla niitä keskenään, sikäli kun se nyt on mielekästä.

  Itselläni on ollut useampia malleja molemmista ja tällä hetkellä omistan N81 ja E71 luurit. Olen myös omistanut mm N70, N95 ja E90 luurit. Kokemukseni mukaan E-sarjan luurit ovat olleet ehkä aavistuksen varmatoimisempia. poislukien E90:sen suunitteluvirheet luuri toimi erittäin hyvin eikä koskaan sen vuoden aikana joutunut käyttämään huollossa. Sen sijaan esim N70 kävi huollossa useamman kerran ja aina softapuolen ongelmien takia. Sen lisäksi en pitänyt N-sarjan muovisesta rakenteesta. Varsinkin N95 melko kalliina luurina oli aivan liian muovinen, lelumainen. E-sarjan luurit on mielestäni jotenkin luotettavamman näköisiä ja oloisia. Käyttö ollut muutenkin varmempaa. Eli minä kallistun kyllä E-sarjaan puolelle.
   
 2. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Ehdottomasti E-sarja, N-sarjalaiset lelupuhelimia ja kaikista hirvein Nokia ikinä on N70 (N71 hyvänä kakkosena, N73 kolmantena ja N9x-sarja seuraa heti perässä).
   
 3. maryjane

  maryjane

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/04
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Todella hyvin perusteltu..

  Omien kokemusten perusteella molemmat ihan hyviä, mutta riippuu ihan käyttötarkoituksesta ja mallista..

  N-sarjaa minulla on ollut N91 8Gb, E-sarjalaisia E61 ja E71..

  N91 oli mielestäni monella tapaa parempi kun E61. Tyylikäs, musta, metallinen.. Kuorissa ei mitään natinaa tai muuta. Musiikin kuunteluun todella loistava, ja esim. Bassot olivat mielestäni paremmat kuin iPodissani.. Ja 3,5mm kuulokeplugi tietenkin heti siitä vielä paremman..

  E61 oli varmatoiminen, mutta toisaalta hieman tylsähkö. Musiikkia sillä ei viitsinyt kuunnella. Sopi itselleni qwertyn takia, joten sitä pidin.. Näyttö ja qwerty olivat ainoat asiat joista pidin enemmän kuin N91. Näyttö oli loistava netin käyttöön..

  E71 tavallaan yhdistää molempien hyvät puolet. Sopii hyvin median toistoon, siinä on qwerty ja suht iso näyttö.. Ja samalla tyylikäs ja jämäkkä.. Ja ominaisuudet parasta Nokiaa..


  Jos kokonaisuutena pitäisi listata, niin sanoisin paremmuuden olevan E71 - N91 8gb - E61.. Tämä on tietenkin vain oma mielipiteeni. Itselleni E61 sopi qwertyn takia paremmin kuin N91 8gb, mutta mielestäni kokonaisuutena N91 8gb oli parempi.. Mutta E71 voittaa molemmat..

  Mutta kuten sanoin, paremmuus näiden sarjojen välillä riippuu mallista, mielipiteistä ja käyttötarkoituksesta..
   
 4. Ultros

  Ultros Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  26/10/06
  Viestit:
  640
  Tykkäykset:
  21
  Puhelinmalli:
  LG G4
  N-Sarjalaiset olleet aina hirveitä muovileluja, joista en ainakaan itse pidä sitten yhtään.

  E-Sarjalaiset taasen ihan eri laatuluokkaa.

  E-Sarja siis ehdottomasti parempi.
   
 5. maryjane

  maryjane

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/04
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Täällä perustellaan kyllä hienosti.. Puhelin jonka kuoret ovat muovia, ei siis voi olla parempi kuin puhelin jossa metalliset kuoret??
   
 6. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Ei niinkään ollut paremmuudesta kiinni vaan siitä minkälaisen vaikutelman luurista saa, rakenteen laatu jne. Kertoo ehkä hieman siitä että miten kestävä puhelin tulee olemaan pitkässä juoksussa. Kun ymmärtääkseni kuorissa on vain puolen vuoden takuu. Korjatkaa jos olen väärässä.
   
 7. maryjane

  maryjane

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/04
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Kuorista en tietenkään osaa sanoa mitään pitkällä tähtäimellä E71:n osalta, mutta ainakin N91me kuoriin ei tullut mitään puolen vuoden aikana jonka se minulla oli. E61 taas oli sellainen että naarmuja tuntui tulevan aika helposti muoviseen takakanteen ja kaikista puhelimen kulmista maali lähti..

  E61 takakuori muutenkin natisi aika ikävästi kirjoittaessa, kun taas N91me takakuori ei natissut yhtään, ja pysyä tiukkana tuon puoli vuotta..
   
 8. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Kiitti. Puhelimia on ollut käytössä niin paljon, että voin kertoa mielipiteeni siitä sen enempää avautumatta.

  Kuorien valmistusmateriaali on minulle ihan se ja sama, esteettisesti pidemmässä juoksussa muovi on parempi, kuten myös talvella.
   
 9. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
  Vähän paha sanoa hirveästi mitään, koska E-sarjasta on käytössä ollut pidemmän aikaa vain E71 mutta se on tehnyt todella vaikutuksen rakenteeltaan. N80 oli melko lähellä mutta siinä nitisi hieman akun kansi.

  Muutoinhan se sarjakin jo määrittää, että toinen on viihdekäyttöön parempi ja toinen työhön tai nettiselailuun. Esim. N-sarjalaisista jäi kaipaamaan silmäkarkkia galleriasta, 3,5mm kuulokeliitntää järkevästä paikasta jne. Tästä E-sarjalisesta en taas haluaisi luopua tuon rakenteen lisäksi hyvän näppiksen, paremman kalenterin ja kattavan toimistosoftapaketin sekä aivan mahtavan akun takia. Yleensäkin tässä E71:ssä on monia käteviä jippoja esim. valmiustilan näytöissä, mitä en N-sarjalaisissa ainakaan itse ole nähnyt.

  Eli käyttöhän sen yleensä ratkaisee kumpi on omaan käyttöön parempi.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ulkoisesti eroja on näppis on usein enemmän painottunut työ käyttöön, oletus pikavalinnat siis enemmän sen suuntaisia.

  Käytön kannalta oleellinen ero löytyy vakio softista, eli E-sarjassa softa ominaisuudet pianottuu työkäytössä enemmän tarvittaviin asioihin, tulostukset, aktiivisetmuistiinpanot, työpöydän ulkoasut (muokkaus), VPN, jne, vakio 3rd softatkin usein vankempia tai enemmän.

  N-sarajassa ja muissa samaiset softa ominaisuudet painottuneita koti/viidekäyttöön, kuvien muokkaus, kodin mediaverkko, kuvien jakaminen, mallista riippuen pientä viihde kikkulaa enemmän

  Softa ominaisuudet ovat toki valuneet aikaa myöten sarjoista toiseen.

  N-sarja ja muissa koneissa, on raudassakin enemmän kiinitetty muihin asioihin, media nappulaa, plugeja, kameraan, video outtia (tätä kaivaataan E-sarjaan)

  Rauta ja Symbian versiot tntuvat valuvan nopeammin N-sarjaan ja vähän viiveellä (valmiimapana) E-sarjaan. N-sarjassa enemmän vaihtelua / kokeiluja, mikä tietenkin tarkoittaa ettei ole niin tiukasti yhtenäinen linja. ja hintapaineet näkyvät.

  Kyse myös markkinoinnista, yrityspäättäjän on helmpi keskittyä valinnoissa muutaman yritykseen suunnattuun malliin, eikä tarvitse koluta koko mallistoa läpi. helpottaa myös ohjeistusta.

  Yksittäeisen valinnan kohdalla, oli sitten kuluttaja tai firma asiakas, niin E tai N ei kerro mikä parhaiten soveltuu. aivan kaikkia softa palveluita ei saa ristiin, E-sarjassa on naatiivisti paljon semmoistakin mikä ei aina välttämättä näy pinnalle.
   
 11. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Sen verran pitää vielä tarkentaa että kun on nuo N81 ja E71 luurit niin N81 on ns kakkosluuri ja pääasiallisesti viihdekäytössä (lue: mp3 ja pelit - ngage). On myös kätevää olla kakkosluuri kun tuo E71 toimittaa navigaattorin virkaa, voi sitten soitella tuolla toisella samalla. Omistin myös aikoinaan molemmat versiot N91-luurista ja vaikka puhelin oli hieno metallisine kuorineen ja erittäin hyvä mp3-soittimena niin jouduin valitettavasti molemmat käyttämään huollossa kun se perhanan kovalevy meni juntturaan. Vaikka sain molemmilla kerroilla uuden luurin niin luottamus luuriin meni ja vaihdoin pois.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Periaatteessa mikään ei estä puhumasta navigoinnin aikana, no ääniopeasteet voi vähän häiritä. Ja jos ei olla 3G (tai DTM) alueella niin online palvelut jäävät tavoittamattomiin puhelunaikana. käytännössä siis edellyttää että alueen kartat on valmiiksi ladattuna kortilla. Siis yritin sanoa että moent kyllä käyttävät navigointiluuria myös puhumiseen, eli se sitten e tai n sarjalainen.
   
 13. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Joo, tiedän että käyttää mutta minä koin sen hankalaksi varsinkin kun puhelin on telineessä kiinni tuulilasissa.
   
 14. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Se on niin kaukana edessä että menee vaaralliseksi käyttää ajaessa.
   
 15. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Ilman muuta, BT hf mutta kun se perhanan puheohjaus ei aina toimi. Varsinkaan meluisassa autossa. Eli mulla ei ole korvanappia vaan se tupakansytyttimeen tungettava kaiutin. Mä en ole koskaan oikein tykännyt tunkea korviini mitään ylimääräistä..
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, nyt ymmärrän (kai sinulla nimet oikeaoppisesti etu ja sukunimi omissa kentissä ja tuossa järjestyksessä sanot), paikan olet luurille valinnut varmasti huolellisesti, en kuitenkaan voi välttyä ajatukselta että muunkin käytön kannalta voisi olla eduksi jos siihen laitteeseen pystyisi koskemaan ihan käyttäjän paikalta. esim saisi tökättyä viestinlukijan päälle (joka siis laajalti e-sarjan ominaisuus, tosin alkuaan 5500 sportista tuttu)
   
 17. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Kaikki on laitettu oikeaoppisesti. Siinä puheohjauksessa on vielä se huono kun usein nimen sanottua näyttöön tulee lista vaihtoehdoista ja se soittaa automaattisesti vain ensimmäiseen listalla. Jos kuitenkin tarkoitettu nimi vasta esim toisena listalla pitää se sieltä erikseen valita. Mulla tietysti se ongelma kun osoitekirjassa monta nimeä jossa sama sukunimi (suku on pahin).

  Mulla autossa oikeastaan vain yksi paikka johon voi järkevästi puhelimen laittaa jotta näkyvyys esteetön navigaattoria käytettäessä. Juuri tästä syystä käytän mielummin toista luuria joka asetettu hienosti tuhkakuppiin (en polta autossa).

  Mutta nyt menee jo vähän liian ot.
   

Jaa tämä viestiketju