N-Gage -emulaattori

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Jansku, 19/10/04.

 1. Jansku

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/04
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemuksia N-Gage -emulaattorista Nokia 6600-mallissa? Toimiiko pelit bugittamatta ja onko pelattavuus edes siedettävää? Tarviiko pelit vapaata muistia kuinka paljon toimiakseen, eli onko oltava suurikin muistikortti sisällä?
   
 2. Ollilan Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  835
  Tykkäykset:
  0
  Lukkoon vaan ja vaikka varoitus kaupanpäälliseksi.
   
 3. Jansku

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/04
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  0
  No tuohan auttoi paljon... Ennen kuin kiihkoilet, niin suosittelen tutustumaan teokseen Suomen Laki ja etsimään sieltä immateriaalioikeuden kohdalta kappaleen tekijänoikeus. Siellä yksiselitteisesti kerrotaan kopioinnin olevan sallittua omaan käyttöön, mikäli omistat kyseisen teoksen alkuperäiskappaleen. Ja kyllä, kyllä minulla on puhelimena myös N-Gage ja siihen haluamani peli. Tällöin en myöskään riko tekijänoikeutta...

  Tätä ainakin luulin kiihkoilusi tarkoittaneen. Mutta muista että ei oppi ojaan kaada :)
   
 4. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Jos omistat N-Gagen ja siihen myös pelejä, luulisi sinun huomanneen etteivät moiset toimi N6600:ssa. "Emulaattoria" ei tähän tarkoitukseen ole olemassakaan. Netissä liikkuu sen sijaan kräkättyjä pelejä, joista osa toimii myös N6600:ssa. Kräkkäys taasen liikkuu jo lain hämärällä alueella...

  Ja jos saat sen pelin ihan LAILLISESTI itse kopioitua omaan käyttöön ja siirrettyä toimivana N6600:n niin siittä vaan!! =) Onnea!!
   
 5. Ollilan Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  835
  Tykkäykset:
  0
  Mutta pystyäksesi kopiomaan sinun pitää rikkoa kopiosuojaukset ja eiköhän joku pykälä jossain sano siitä jotain. Ja "kiihkoiluni" pointti ei ollut sinun "varmuuskopionti" vaan se että piratismi ja siinä neuvominen/auttaminen ei ole varmasti matkapuhelininfo foorumin tarkoitus.

  Ja miksi otat kopion jos sinulla on emulaattori? Pelaat sillä alkuperäisellä kortilla siinä 6600:ssa. ;)
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Taitaa edelleen olla lainvoimainen tulkinta että ohjelmaan saa tehdä korjauksia, esim että sitä yleensä voi käyttää.

  MItähän nyt tarkoitat, en ole lakiasiantuntija, mutta varmuuskopion ohjelmasta saa tehdä.
  Ohjelmien osalta on oleellista että sinulla on käyttöoikeus, jos teet kopion alkuperäiskappaleesta, niin se ei sinua oikeutta sitä käyttämää, jollei sinulla ole siihen lisenssiä. Eli jos ohjelman käyttöoikeudet sallivat yhden "asennuksen", niin vain sitä yhtä voi käyttää, vaikka sinulla olisi kaksi laillista varmuuskopiota, ne on todella varmuuskopiota.

  Ääni, elokuva jne. tallenteet ovat eri asia, ja esim CD äänilevystä saa tehdä kopion omaan käyttöön ja sitä saa myös käyttää.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sanooko?
   
 8. Ollilan Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  835
  Tykkäykset:
  0
  En tiedä, mutta eikös se DVD salauksenkin purkaja haastettu oikeuteen? En sitten tiedä millä menestyksellä. Mutta ketjun alkuperäinen viesti haiskahtaa edelleen piratismilta joka yritettiin peittää höpinöillä "N-gage emulaattorista".
   
 9. Poenttoe

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Mitenkäs tuo muuten on, minkälainen tuo emulaattori mahtaisi olla? Tarkoitan että eikös N-gage ja 6600 käytä samaa käyttöjärjestelmää? Siis että eikös niiden pelien pitäisi toimia kummassakin, siis käyttöjärjestelmän kannalta? Eikös N-Gageen ole rakennettu pelejä varten isompi lisämuisti (10mb?)...? Muistikortilla tilannetta ei pysty paikkaamaan, sillä sitä puhelin ei osaa käyttää käyttömuistina.

  Tämä kaikki siis ihan näin "musta-tuntuu"-filosofialla, eli paremmin tietävät kertokoot tarkemmin.
   
 10. Jansku

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/04
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  0
  Kopiointisuojauksen rikkominenkin on laillista, mikäli tuotteesta tehdään itselle tarkoitettu kopio. Emulaattorien laillisuushan nimenomaan perustuu ideaan, että kun kerran omistat käyttöoikeuden tuotteeseen X, voit käyttää samaa tuotetta myös toisessa laiteympäristössä. Tällöin voin peleata peliä X kännykällä, PC:llä tai vaikka PlayStationilla ihan laillisesti. Kunhan en vain levitä kopiota! Jep, mutta jätetään tekijänoikeusriidat nyt jo sikseen. Jokainen asiasta lisää tietoa tarvitseva voi tutustua Suomen lakiin, tai käyttää vaikka netin Edilex-palvelua.

  N-Gagen Symbian versio lienee eri, mutta ainakin osa peleistä pitäisi toimia myös 6600:lla. Mutta alkuperäiseen viestiin liittyen, olisin halukas tietämään kokemuksia mm. pelattavuudesta. N-Gage pelit vievät tilaa 3 megasta reippaasti yli kymmeneenkin megaan. Turhaa ei peliä viitsisi siis asennella, koska se vaatii jo tilan järjestelemistä ennestään jo täydelle muistikortille.
   

Jaa tämä viestiketju