N-95 Ja Navigointi??

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja 251265, 11/9/07.

 1. 251265

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/06
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Ostaa päräytin NOKIA N-95 ja olen hieman ymmällä navipalvelujen suhteen;

  kumpi nyt sitten parempi
  käytössä, nokian "oma" maksullinen palvelu,
  vai esim. soneran vastaava??

  On noissa toki pieni hintaero, (vuodenkin lisenssi) mutta nyt haluaisin asiasta TIETÄVIEN kommentteja ja N-95 navigaattorin toiminnasta noin muuten, kuinka toimii, tarkkuus ym..
   
 2. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  Itsellä ollut N95 suunnilleen kuukauden ja nyt on meneillään ankara pohdinta siitä millä navigointisoftalla mennään eteenpäin. Kannattaa ottaa siihen nokian mapsiin joku lyhyt navigointilisenssi niin pääsee testaamaan sen toimivuutta.

  Itse olen pariin otteeseen todennut, ettei sillä tee ainakaan täällä itäsuomessa mitään. Itsellä täytyy olla aika vahva käsitys siitä minne mennään, muuten voi tulla turhaa ketunlenkkiä. Uusinkin versio saattaa ajattaa pois päätieltä jollekkin hiekkatielle ja tulla takaisin päätielle parin kilometrin päässä. Pelkkänä karttasoftana se on erittäin toimiva, mutta navigaattoriksi en sitä hanki.

  Ilmainen Amaze hoitaa hommansa ihan OK. Ilmaiseksi softaksi siis. Aika karkea se on verrattuna vaikkapa nokian mapsiin. Joskus oli vähän ongelmia karttojen latauksessa kaukana 3g:stä ja edgestä, mutta ihan hyvä softa siis.

  Maksullisista olen kokeillut Mapsin lisäksi Wayfinderia. Siitä saa 5 päivän kokeiluversion. Käyttöliittymä on kankea ja aika hiomaton. Nopeus ei näy ajo-ohjeiden kanssa samalla näytöllä ja jotain muuta pientä. Mutta navigaattorina se hakkaa mapsin aika selkeästi. Ei turhia harhailuja sivuteillä ja mikä tärkeintä, wayfinder osaa reitittää myös metsäautoteille, mitä en ole mapsilla onnistunut tekemään.

  Ai niin. Sekä Amaze että wayfinder vaativat käytännössä jonkinlaisen datasopparin, koska karttaa haetaan netistä. Eli dataa liikkuu jonkin verran.

  Eli omien fiilisten pohjalta suosittelen kokeilemaan noita eri vaihtoehtoja. Route66, navicoret ja tomtomit on kokeilematta ainakin toistaiseksi. Tällä hetkellä kallistun wayfinderin puoleen aika vahvasti. 99e seiskaversion lisenssi.
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Uusi Navicore, joka tukee sisäitä GPS-paikanninta. Hinta-laatusuhde huippu mielestäni. Jos Suomi-versio riitää, niin hinta alta 80 €. Eikä tarvitse hommailla datapaketteja tai miettiä, toimiiko verkkko.
   
 4. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Saako tosiaan pelkkää Suomen kartalla varustettua versiota jostain? Navicoren webbikaupasta löysin ainoastaan "Scandinavia & Baltics 2007" version, jolla hintaa 108.99 EUR (hinta 'file download' versiolle, ei muistikorttia mukana).

  TomTom:ilta saisi Skandinavia paketin muistikortilla hintaan 99€.
   
 5. Hit4Me

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/07
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  4
  Esim. http://www.digimesta.com/index.php?...acturer_id=22&option=com_virtuemart&Itemid=34
   
 6. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  Täytyy sen verran palata wayfinderin tiimoilta asiaan, jotta nyt on ensimmäinen tosikoitos takana. Eipä voi olla kuin tyytyväinen. Navigointi ihmisten ilmoilta keskelle koitereen korpea sujui täysin ongelmitta. Lähtöpisteestä kartalta valittuun määränpäähän onnistui ilman yhtään ketunlenkkiä.

  GRPS-yhteys katkesi reissulla muistaakseni kahdesti. Muttei niin pahoja katveita ollut edes tuolla ilomantsin perukoilla että siitä olisi ollut mitään haittaa. Jopa karttanäkymä toimi suht sujuvasti. Vilkaisin gt-kartasta viimeiseltä isommalta hiekkaladulta poistuttaessa, että oikea pikkutieverkoston sisääntulo on kyseessä ja siitä eteenpäin mentiin sokkona wayfinderin ohjeiden mukaan. Karttanäkymän (3d) otin pois parin ensimmäisen risteyksen jälkeen, koska tuntui että tieto lisäsi vain tuskaa (kello oli jotain vaille kymmenen, joten pilkkopimeässä mentiin). Määränpään olin klikannut satakuntametriä liian aikaiseen, mutta notskin leimu näkyi joten ei hätiä.

  Vähän ihmettelivät kun kerroin millä avuin selvisin perille. Monelle puhelimen sisäinen gps ja navigaattori olivat ihmetyksen aihe. Veljellä on joku autonavigaattori (jonka merkkiä tai mallia en ikävä kyllä tarkistanut) joka oli jonkin matkaa "isolta" tieltä poistumisen jälkeen käskenyt ajamaan lähimmälle tielle ;) Kyseinen tie on ollu siinä vuosia ja vuosia, viimeinen kilometri vanhan kääntöpaikan peräänkin on ollut siinä jo pitkän tovin..

  Mutta sanottakoon, että kyseiseen spottiin on oikeastaan vain tuo yksi reitti. Sitä en vielä tiedä miten sekaisin tuo menee kunnon metsätieverkostossa. Tai miten se käyttäytyy jos gprs-yhteys on kateissa juuri sillä hetkellä kun emäntä vinkuu väärästä reitinvalinnasta. Mutta aika luottavaisena kyllä mennään. Jos tuolla oli gprs-yhteydet kunnossa niin tuskin kovin paljon "metsempään" tulee lähiaikoina mentyä.
   

Jaa tämä viestiketju