N 8890 mikkiongelma

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja jus-z, 14/6/06.

 1. jus-z

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Joo elikkäs itsellä käytössä vielä tuollainen legenda. Nykyisin se on antanut pientä ongelman tynkää mikin kanssa. Välillä soittaessa mikistä kuuluu ja välillä se menee kuulemma mykäksi. Voisiko ongelma olla läpässä, liittimessä vai missä?
  Piirilevyssä oleva liitin liikkuu? Onko tämä normaalia?
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mikki vaihtoon... Voihan se olla että läpän kanavat on hapettunu... Koeta putsailla. Jos se toimii edes välillä hyvin ja välillä tulee katkoksia, sillon putsaile. Jos ei toimi ollenkaan hyvin, tai kuuluu että jotain on kateissa kokoajan tai ääni vaimentunu pysyvästi, vaihda mikki. Siihenkin varmaan jostain kokonaisen läpän saa, jos siltä tuntuu. Itse en ole tarvinu vaihdella kuin pari kertaa koko läpän kun ei muuten lähteny pelaamaan. Mikistä jos etsii ongelmaa, pitää edetä piirilevylle asti. Se on läppäpuhelinten yksi heikkous, ei saa kontaktia ja on monesta asiasta kiinni tärkeän asian toimivuus.

  Toinen puhelimista jonka olen korjannu kyseisestä viasta oli banaani 8110 ja toinen alkuperänen zippo 8810 muistelisin.
   
 3. jus-z

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Joo vasta putsailin kyllä ihan kaikki puhelimesta. Pitää testaa toimiiko se nyt vai pitääkö läppä tosiaan vaihtaa.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Jep.. mietin vielä että jos se läppä muljuaa niin, kiristä ja taivuttele niitä.. niin voi ne olla kulunukin niin paljon. Pelkkä läppä ei aina vaikuta, ois vaihdettava peräti koko kuori, mutta noita vanhoja löytyy millon mistäkin, vesivahinkopuhelimista, ne saa halvalla ja siinä on usein kunnossa monikin kuluva osa.
   
 5. jus-z

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Joo tosta meni vähä ohi. Mitä pitää kiristää ja taivutella ? :)
  Joo et vielä vastannut kysymykseeni että saako tuo piirilevyllä oleva liitin liikkua, se liikkuu aika pahan näköisesti, onko se alkuperäisenäkin tuollainen vai onko se rikki ?
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.uselessinfo.pwp.blueyonder.co.uk/dismantle8850.htm

  Niin siis jos läppä lonksuaa, sitä voi yrittää hieman taivuttaa "tiiviimmäksi" kiinni kuoreen. Jos tarkoitit tuota liitintä mikä on linkissä toisessa kuvassa vihreällä ympyröity, se ei saisi liikkua pois paikaltaan. Joskus muovit voi hajota, mutta harvemmin näissä lähtee kolvaus irti. Sellasen voi vaihtaa uudempaan, käyttämällä jostain toisesta puhelimesta varaosaa. Kannattaa aukassa. Tämän tyyppisessä on pienen pienet klipsit "muovitapit" se voi olla vain paikaltaankin. Itse jouset saa liikkua vain ylös alas suunnassa. Puheluiden pätkiminen voi johtua siitäkin kun muovi ei ole paikallaan ja luukkua liikuttaessa se "nousee" väärään asentoon tai jotain. Kontaktit on millintarkkaa puuhaa ja väliin ei saisi oikein mitään mennä. Pitäisi purkaa osiin ja katsoa siis lähemmin.
   
 7. jus-z

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/06
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Joo luultavasti mikki on mennyt paskaksi, koska esim. vihellys kuuluu loistavasti, mutta puhe kuuluu vain erittäin harvoin, ja silloinkin kuuluu kun huutaa tai puhuu kovaan ääneen.
   

Jaa tämä viestiketju