N 6600 täysin jumissa toistamiseen

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja kaluzzi, 23/8/04.

 1. kaluzzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Puhelin on ollut jo useita kuukausia ja ensimmäisen kerran kohtasin todellisia ongelmia pari viikkoa sitten, kun puhelin jumittui aivan täysin. Olin muutama päivä ennen tätä huomannut viestejä kerääntyneen n. 800kpl, lieneekö väliä (puhelimen muistissa kaikki)... Ei auttanut muu, kuin akun pois ottaminen ja sen jälkeen sitten laitoin puhelimen päälle. Toimi katkonaisesti. Puhelinluetteloa pystyi selaamaan, mutta nimen kohdalla luurin painaminen aiheutti puhelimen jumittumisen. Samoin viestejä ei pystynyt lukemaan, tai puhelin meni jumiin.

  Vein puhelimen sitten epätoivoissani ohjelmistopäivitykseen. Puhelin toimi tämän jälkeen suht hyvin, mutta mennessäni omat viestit kansioon, puhelin valitti jotain, kuten " ohjelmisto virhe: tietoja on mahdollisesti kadonnut". Formatoin muistikortin (256MB NCP) ja puhelin tuntui toimivan. Laitoin sitten puhelimeen Ultra MP3, autolock, bemused, sekä Citymap ohjelmat ja puhelin toimi mukavasti. Asensin kaikki ohjelmat puhelimen muistiin. Siirsin muutaman wavin muistikortille ja jatkoin elämää.

  Tänään, n. 2vkoa edellisen jumittumisen jälkeen puhelimeen tuli viesti, koittaessani lukea sitä puhelin jumittui. Viestejä oli kertynyt n. 400kpl tällä kertaa. Kun laitan puhelimen päälle, välkkyy teksti "Yleinen: järjestelmävirhe" ja mitään ei ole tehtävissä. Ilmoitus tulee hetki sen jälkeen, kun puhelin on jumittanut perustilassa PIN koodin hyväksyttyään.

  En todellakaan tiedä mitä on tehtävissä. Onko kellään ollut vastaavaa ja mitä mahtaa olla tehtävissä? Puhelimessa oli muistia vapaana alle n. 1MB.
   
 2. kaluzzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Tärkeintä nyt olisi saada muutama uusi puhelinnumero talteen muistista. En ole ehtinyt tekemään varmuuskopiota :( Miten voisi onnistua...? Voi voi, mihin liemeen olen taas joutunut...
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ohjeena yleiset elvytykset.

  Ja huomiona, että tuo vajaa mega on aika nihkeesti vapaata muistia, toki pitäs tuolla vielä hyvin toimia.

  Viestien määrästä, eli ovatko millaisia viestejä, ja kuulostaa aika suurelta määrältä -> mikä voi aiheuttaa ongelmia, varsinkin jos muistia ei ole reilusti vapaana.

  Ymmärsinkö oikein että muita ohjelmia ei ole kuin nuo mainitsemasi ja olet laitteen formatoinnut edellisen ongelman jälkeen ja et ole palauttanut varmuuskopiota?
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Pidä enemmän muistia vapaana ja lopeta ylimääräinen säätäminen.

  Tai hanki puhelin, jossa ei ole säätömahdollisuuksia. ;)

  Hyvin usein ongelmat johtuvat liian vähäisestä vapaasta muistimäärästä (mikä tahansa käyttöjärjestelmä hyytyy ja/tai sekoaa jos käyttömuisti loppuu kesken) sekä holtittomasta sovellusten asentelusta ja poistamisesta. Jälkimmäinen aiheuttaa myös käyttöjärjestelmän sekoamisen pitkässä juoksussa (johtuen "roskasta" joka jää poistetuista ohjelmista vaikka ei pitäisi).
   
 5. kaluzzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  sovelias: Ei ollut muita ohjelmia. Formatoitu oli ymmärtääkseni. Eli laitettiin uudestaan uusin ohjelmisto huollossa ja itse formatoin muistikortin. Taisin yrittää palauttaa varmuuskopiota, tuloksetta (valitti jotain erroria.. :D

  veppis: Pidän tästä lähtien. Täytyy yrittää. En hanki. Kuitenkin tilaa oli vielä 1mega, eikä puhelin varoitellut ollenkaan ennen totaali sekoamista/jumiutumista. Ja ohjelmia en ollut ensimmäisen hyytymisen jälkeen asennellut, kuin toimiviksi toteamani.

  Tosin mieleen juolahti tämäkin: taisi olla jumittamis päivänä, kun mun Bemusedin kohdalle tuli vain palapelin palan näköinen iconi, eikä sen painaminen tuottanut minkäänlaista tulosta. Asensin uudestaan Bemusedin päälle, kun entistä ei voinut poistaa ohjelmien hallinnasta. Kaikki tuntui Bemusedin osalta toimivan tämän jälkeen. Voiko olla osaa/arpaa?

  Kiitos jo avustaneille. Eli puhelinhan on jo huollossa ja niin tarkkaan sen itsekin formatoin, ennen sinne vientiä, ettei mitään tietoja enään ole saatavissa, mutta tulevaisuuden varalle on hyvä tietää mikä edeltäneeseen johti. Jatketaan keskustelua, kunnes löydetään todennäköinen syy... Jep, kiitos.
   

Jaa tämä viestiketju