Näytön suojakalvot

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja petu22, 3/5/07.

Katso käyttäjittäin: Katso käyttäjittäin
 1. p

  petu22 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/07
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Tilasin sitten suojakalvon uuden puhelimeni näytön suojaksi, asennus ei tosin sujunutkaan sitten parhaalla mahdollisella tavalla. Ensinnäkin kalvon alle jäi ilmakuplia, jotka eivät lähteneet kunnolla pois edes mikrokuituliinalla pyyhittäessä. Toisekseen, kun kalvon oli saanut paikoilleen, niin siitä ei saanut "asennusteippejä" millään irti, vaan ne repeytyivät erittäin epäsiististi jääden itse kalvoon kiinni.

  Kysyisinkin nyt, että minkä merkkisiin kalvoihin täällä ollaan oltu tyytyväisiä, ja mitkä olisi vaivaton asentaa. (Itse maksoin omasta kalvosta 5 egee, ja hukkaanhan se meni.)

  Harmittaa kun menin ottaan uudesta puhelimesta sen alkuperäisen kalvon irti, se kun oli niin nätisti siihen asennettu.
   
 2. N

  Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1280
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Samat kokemukset suojakalvon suhteen ja maksoin pk:n kanssa yli 10 euroa. En saanut paikoilleen siististi, eli hukkaan meni
  Tätä mallia kokeilin:Displex Protector suojakalvo.
  Alkuperäisessä suojakalvossa komeili keskellä Nokia tekstejä, ei sitä voinut käyttää. Olen pitänyt ilman kalvoja.
   
 3. M

  Makekaze

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  "adapt"-nimisen firman kalvoja käytän itse, asennuksessa ei tullut yhtään ilmakuplaa ja muutenkin olen tuosta läpinäkyvästä kalvosta pitänyt. Kalvo ei erotu näytöstä yhtään ja se on huomattavasti helpompi pitää puhtaana vrt paljas näyttö.

  Käytössä TyTN:n kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa kosketusnäytön kanssa.

  Kalvo on siis nimeltään "Adapt Diamond Screenprotector" ja kirkas (diamond clear).


  Makekaze
   
 4. m

  muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Hama, ei liian ohkasia, eli saa laitettua suht helposti.
   
 5. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20164
  Tykkäykset:
  901
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  itse tilasin linstoresta "heijastamattoman" suojakalvon..ensinnäkin ei sen kanssa ulkona näe mitään muuta kuin oman pärstän..ilmeisesti siis tarkoitti että näyttö ei heijastu kalvon läpi :D

  mutta joo, asennuksessa oli suuriakin ongelmia, ja lopulta kun sen siihen sai niin isot ilmataskut siel on, en oo jaksanu niin välittää siitä kun on tuol reunas eikä haittaa mitenkään, näkyy ainoastaan ku näytön valot on pois.

  pestävähän toi on, mutta en tiedä edes millä saan sen siitä pois kun siinä on sellanen pieni tarttumapinta.
   
 6. t

  tvw

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/03
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  suojakalvo puhelimeen

  Itse tilasin Brandon kalvon e50 puhelimeen ja asensin sen heti uutena, eli otin nokian alkuperäisen kalvon pois ja samointein brandon kalvo kiinni, ainakin oli puhdas näyttö eikä mitään nukkaa jäänyt aiheuttamaan ilmakuplia, asennus onnistui täydellisesti. Kalvo on aika paksun tuntuinen mutta hyvä, eikä paljoo huomaa että on kalvo edes olemassa. Jos näytön pinnan vaan saa virheettömäksi niin kalvosta se ei ainakaan ole kiinni tuleeko ilmakuplia.
   
 7. b

  butchah

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/3/07
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Defy+ & Nexus 7, Saunalahti
  Kalvon poisto

  Laitoin puhelimeeni (Nokia 5800XM) heti uutena My screen protector universal suojakalvon. Puhelin on nyt noin puoli vuotta vanha ja kalvo oli jo aika likainen ja naarmuinen, joten päätin vaihtaa sen.
  Otin kalvon kulmasta kiinni ja kiskoin sen irti, mutta tietenkin kalvon liimat jäi kaikki näyttöön kiinni eikä lähde millään pois (koitin kynsilakan poistoainettakin).
   
 8. jyrE90

  jyrE90 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/07
  Viestit:
  137
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XA2
  Laitoin E75een InvisibleShield kalvon. Oli ensimmäinen kerta ku nakkisormillani moista asentelin- lopputulokseen olin 80%n tyytyväinen. Kalvo ei ihan oikeaan kohtaan jämähtänyt ja pientä ilmakuplaa.

  Tämän kanssa on ollut ongelma, että kosteilla keleillä kalvon nurkat irtoavat (kuivalla ovat taas kiinni). Käytän myös vyökoteloa ja kalvoon (toivottavasti ei siis näyttöön) on syntynyt musta rinkula magneetin kohtaan.
   
 9. v

  vilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/7/06
  Viestit:
  533
  Tykkäykset:
  2

  Kynsilakan poistoaine /asetoni ei ole kaikkein paras aine, se sulattaa muovia ja sillä saa vähintäänkin mattapinnan helposti aikaiseksi.
   
 10. -

  -VJ- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/11/04
  Viestit:
  407
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6, iPhone 4S
  Olen laittanut Rincon suojakalvoja ja Invisible Shieldiä puhelimiin. Viimeksimainitun laitoin myös alumiinikuoriseen läppäriin jossa se istuu tosi hyvin ja ulkonäkö jopa parani.

  Rinco on kova ja liukaspintainen, sen olemassaoloa ei edes huomannut Nokia 5800 näytön päällä, tuntuma ja herkkyys aivan samat kuin ilman kalvoa.

  Invisible Shieldin laitoin N97 päälle. Se tuntuu pehmeältä ja tahmeammalta, mutta parin viikon käytön jälkeen kalvo on jo liukas eikä häiritse kosketusta.

  Kumpikin on varsin tarkkoja asennettaessa, yksikin pölyhitunen näkyy, Rincossa enemmän koska kalvo on jäykempi ja hitusen kohdalle jää ilmatasku. Invisible Shieldin asennuksessa olivat hermot koetuksella mutta kun kalvo oli muutaman päivän ollut niin pienet kuplat olivat hävinneet ja pinta on hyvä.
   
 11. v

  vilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/7/06
  Viestit:
  533
  Tykkäykset:
  2
  Noin tuntuisi käyvän - alkuun oli suhteellisen tahmea, alkuun mietin että revin kalvon irti mutta nyt huomaan että asia ei ole vaivannut enää ollenkaan.
   
 12. K

  K@rtsa Vieras (poistettu)

  0   0   0

  Useassa puhelimessa käyttänyt Martin Field.in näyttökalvoja ja olen ollu niihin erittäin tyytyväinen.
   
 13. b

  butchah

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/3/07
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Defy+ & Nexus 7, Saunalahti
  Tuo ei sisältänyt asetonia ja sama pelko mullakin oli, kun sitä kokeilin.
  Emäntä onneksi neuvoi, että laittaa nihkeään rättiin astianpesuainetta ja keittiö puhdistusainetta ja antaa olla näytön päällä jonkun aikaa. Tuolla konstilla lähti aika hyvin liimat pois.
   
 14. v

  vilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/7/06
  Viestit:
  533
  Tykkäykset:
  2
  Yksi aika arkinen konsti on laittaa voita tai margariiniä tarran päälle ja antaa vaikuttaa tarpeeksi kauan, lähtee talouspaperilla pyyhkimällä. Autovaha poistaa myös tarran, soveltuvuus muovipinnalle kannattaa varmistaa mutta yleensä käy.
   
 15. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6040
  Tykkäykset:
  2210
  Puhelinmalli:
  6S
  Invisible Shield

  Tulipa viriteltyä Invisible Shieldin full body kalvot Samsung i8910 HD:n päälle. Täytyy sanoa, että lopputulos oli varsinkin ensialkuun suorastaan karmivan näköinen, vaikka yritin tehdä huolellisesti.
  Noin 12h jälkeen kalvopinta näyttää jo huomattavasti paremmalta, koska suurin osa kuplista on hävinnyt näkyvistä. Eli ei enää ole karmivan näköinen, mutta ei kyllä hyvän näköinenkään. Jos ei muutaman päivän sisällä paremmaksi muutu, niin revin kaikki muut paitsi näytön kalvon pois.
  Näiden asennus tulisi ilmeisesti suorittaa jossain ylipaineistetussa huoneessa, jossa ei pölyä leijaile lainkaan?

  Jos harkitset kyseisen kalvon asnnusta, niin muista pestä kädet huolellisesti ennen asennusta, valitse mahdollisimman pölyvapaa paikka(olisikohan sauna hyvä?), pidä sormet aina asennusnesteellä kostutettuina kun kosketat kalvon kiinnityspintaa ja ole erityisen tarkkana kalvon reunojen kiinnittymisen kanssa.
   
 16. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1530
  Tykkäykset:
  55
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite,Honor8 Lite,Honor9
  Täsmälleen näin, niin onnistuu. Lisäksi asennusnesteellä (käytä reilusti) kalvo liikkuu ainakin näytön päällä hyvin ja mukana tulevalla lastalla saa ilmakuplat pois. Hermoja raastava työ, mutta parin päivän päästä, kun kalvo on rauhassa kuivunut, tulos lähentelee hyvää.
  Pari vuotta tulee kalvolla täyteen ja ei tuo vielä niin huonolta näytä, että pitäisi uusia. Ja näyttö on taatusti naarmuton.
  Suosittelen varauksin. Jos sytytyslankasi on lyhyellä eikä pinna ole pitkä, unohda koko juttu.
   
 17. a

  abyss

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/10
  Viestit:
  125
  Tykkäykset:
  0
  Vikuiti DQC-160 oli erityisen hyvä kalvo (http://www.protectionfilms24.com/). Asennuksen suhteen pitää tosiaan olla tarkempana kuin aluksi voisi kuvitella. Kannattaa kerralla ostaa useampi kalvo, kun eka yritys menee varmuudella v*tuiks :) Toki sen kalvon voi myös irrottaa, pestä ja yrittää uudestaan.

  Nykyisin esim. N8:n kanssa en tunne olevan tarvetta minkäänlaiselle suojakalvolle. Lasipinta on kestävä ja ei se suoja koskaan ainakaan tuntumaa paranna vaikka lähelle pääsisikin.
   
 18. N

  NokiaN Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/9/08
  Viestit:
  60
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni oli nokian 5230- luurissa joku ebaysta tilaamani halpa kalvo. Olisikohan tuo maksanut noin euron, eikä ollut kyllä mitään valittamista. Kalvo oli helppo asentaa eikä jäänyt ilmakupliakaan. Vajaa puoli vuotta kalvo taisi olla kiinni kunnes möin puhelimen, aikä ainakaan siinä ajassa tullut tarvetta vaihtaa uuteen kalvoon. Tämän kokemuksen perusteella tuntuu oudolta, että ihmisillä voi olla niin huonoja kokemuksia noista huomattavasti kalliimmista kalvoista.

  Tilasin nyt ebaysta kalvon myös tuohon zte bladeen, toivottavasti tulee yhtä hyvä kalvo siihenkin. Onkohan tuon tuntuman huononemisen kannalta eroa onko kyseessä kapasitiivinen vai resistiivinen näyttö?
   
 19. FALAN

  FALAN

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/10
  Viestit:
  399
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  NOKIA C2 tuplasim,SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1,Samsung Galaxy Mini 2
  Minulla aina tuo kalvo tehnyt niin ettei peli pelaa kunnolla.Läheisyysanturit menee sekasin ja ei mitään iloa.Nytkin kokeilin Galaxy Tabin lasia avaimella kännipäissä raaputtaen täysillä(eilen).Ei tullut mitään naarmuja vaikka kaverit etsi suurennuslasilla.Kalvoilla ei tee mitään siis jos kännykkä tai laite on kalliimpaa mallia,jossa kunnon näyttölasi.
   
 20. H

  Hannu83 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  31/5/08
  Viestit:
  1554
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  OP5
  Kirkkaalla valolla katsoessa saattaa näkyä jos naarmuja on. On mullakin Galaxy ässässä naarmu(ja) mutta kai siinä on sit huonompilaatuinen lasi kuin Tabissa...
  Ja aina yksin taskussa ilman muita esineitä mutta silti naarmuja löytyy.

  Hyviä noi staattiset ohuet kalvot on. Joskus oli invisible shield navin näytössä mutta oli kyllä perseestä eikä ikinä enään niitä.
   
Tagit:

Jaa tämä viestiketju