Näytön "lasi" takuuseen?

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja huuhaa, 4/9/04.

 1. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  543
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  Tiedän että vastaavista aiheista on ollut keskustelua aiemminkin ainakin muiden valmistajien osalta, mutta koska joka tapaus on oma yksilönsä ajattelin pistää uuden topicin. Etenkään kun tälläiset "erikoistilanteet" eivät niinkään kuulu tuohon yleiseen keskusteluun eikä välttämättä tulisi monelle huomatuksikaan yli 30 sivuisen threadin jatkeena..

  Eli asia koskee siis CX65:n näytön "lasia". Tänään huomasin yhtäkkiä että näyttöön on ilmaantunut ikävännäköinen hiusmurtuma. En missään vaiheessa huomannut että puhelin olisi saanut minkäänlaista iskua ollessaan taskussa ja nyt näytössä kuitenkin komeilee kiva hiusmurtuma.. Murtumasta näkee heti ettei näyttöön ainakaan mitään kovaa iskua ole tullut, kun itse halkeamakin etenee yhtenäisenä "kauniisti" eikä "rönsyile" sivuavia halkeamia kuten iskunsaaneessa monesti käy. Myöskään sormella pintaa tunnusteltaessa ei tunu mitään erikoista, eli halkeama ei siis todellakaan ole suuri, joskin pitkä se on..

  Mitenhän mahtaa Siemensin takuu suhtautua tällaiseen, onkohan pienintäkään mahdollisuutta saada puhelimeen uutta etukuorta takuun piikkiin? Muistaakseni Nokialla aikanaan oli tapauksia jolloin sai uuden kuoren? Oli näyttölaseissa valmistusvirhe tjtn? No tuota nyt ei voi suoraan tähän kuitenkaan soveltaa kun eri tapaus ja eri valmistaja..

  Miten itse etenisitte tilanteessa että todennäköisyys takuukorvaukseen olisi todennäköisempi? Yhteys kauppiaaseen jolta ostettu, joka sopisi asian Siemensin kanssa vai suoraan yhteys Siemensiin? Vai mitä? Kätevimminhän tuon kuvittelisi menevän jos kauppias suostuisi antamaan "ylimääräisestä" CX65:sta etukuoren ja sopimaan asian Siemensin kanssa...? Täälläkun on teitä matkapuhelinmyyjiäkin, niin voinette ottaa kantaa suostuisitteko itse tuollaiseen..
   
 2. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Käytäntö vaihtelee tapauskohtaisesti jopa saman valmistajan samassa merkkihuollossa, joten mitään yksiselitteistä "varmaa" tietoa ei voi kukaan asiasta tällä foorumilla antaa. Eli yhteyttä lähimpään huoltoon ja sinne asianmukainen selvitys vauriosta sekä tiedustelu mahdollisesti takuun piiriin kuuluvasta korjausmahdollisuudesta.

  E: Viestit ovat samoin luettavissa vanhasta ketjusta kuin uudestakin, koska vanha pomppaa kärkeen sinne uuden viestin ilmaantuessa.
   
 3. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  543
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  Jeps täältä vaan nuo huollot niin kaukana ettei suoraan huollonkanssa voi asioida. Täten lieneekin ainoa vaihtoehto kauppiaankanssa yrittää sopia asia. Kuitenkaan kannata koko puhelinta lähettää minnekkään kun etukuoren vaihdolla asiasta selviää.. Vai meinaatko että alkuun riittää kun huolto näkisi esim kuvan josta pystyy tässätapauksessa jo pitkälle päättelemään onko kyseessä isku vai ei? Ja alustavan päätöksen jälkeen eteenpäin asiaa.. Minkähän hintaisia muuten kuoret ovat kun missään en ole nähnyt myynnissä alkuperäisväriä Cool Silver?

  Tuon toki tiedän, mutta asiasta jotaintietävän (esim tässätapauksessa myyjien kanta) huomio herää helpommin kuin silloin kun juttu olisi jatkeena vanhassa threadissa. Lisäksi vaikka periaatteessa onkin hyvä että pyritään mahdollisuuksien mukaan käyttämään vanhoja threadeja, niin kuitenkin sääntöjen kohta jossa käsketään nimeämään otsikko kuvaavasti sulkee vanhojen threadien käytön jossaintapauksessa pois. Mielestäni ainakin otsikko CX65 pitää sisällään yleistä keskustelua CX65 puhelimesta ja erikoisemmat asiat jotka eivät jokapäiväisessä käytössä tule esiin (kuten nyt takuuasia) voisivat olla omissa threadeissaan ettei alkuperäinen paisu kuin pullataikina ohi alkuperäisen otsikon. Tästäkin tietty voitaisiin käydä keskusteluja että pitäsikö olla yleinen takuuasiat threadi ja kaikki siihen liittyvät siihen.. :)

  Toki asiasta on yhtä monta mielipidettä kuin on lukijaakin, mutta puolustukseksi sanottakoon (tuon jo ensimmääisessä viestissä olleen perustelun lisäksi mikä ei riittänyt) että itse henkilökohtaisesti en ole tainnut kovinkaan monesti olla täällä se joka topicin on aloittanut.. :)
   
 4. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Tässä tapauksessa ehkä paras ratkaisu on sitten tuo, että kauppias hommaa sinulle huollosta uuden etukuoren jonka sitten vaihdat itse. Tuollaista mielestäni voisi ainakin yrittää (ja tietenkin ensin takuuseen kuuluvana).
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuolla tuskin on merkitystä sen kanssa meneekö takuuseen.

  Erinlaisissa tilanteissa tulee erinlaisia vaurioita, kuvailemasi kaltainen halkeama ei ole mikään outotapaus liiankovasta käytöstä tulleeksi.

  Eli näytön linssissä tai millä sitä nyt kutsutaan, eli se muovi joka on nöytönpäällä, eli ei itse näytössä, on halkeama.


  Yleensä tuollainen on merkki että laite on kokenut enemmän kuin se kestää, eli ei tarvitse mennä takuuseen.

  On toki teoriassa mahdollista että kyseessä tuote/valmistus virhe, jolloin se menee takuuseen, valmistaja/maahantuoja/huolto on tälläisistä asioista perilla. Jolloin korjaus voi olla vaikka uusi "näytönlasi"

  En väitä mitä sinun luurilleisi on tapahtunut, mutta yleensä kaikki jotka sanovat laitetta käsitellyn hellästi ja siti mekaanisia vaurioita ovat kiistatta käyttövirheistä johtuvia.

  Niin mitä teet?, neuvottele myyjän kanssa, jos et saa uusiakuoria tai linssiä, niin anna palautetta viasta maahantuojalle ja osta uudet kuoret.
   
 6. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  543
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  Nyt kyllä hävettää enemmän kuin vähän.. Vaikka useamman ihmisen "voimin" katsottiin tapauksen olevan selkeä hiushalkeama niin... No sanotaanko näin että jatkossa oletan "siistinnäköisiä" hiusmurtumia ensin hiuksiksi, vasta sitten murtumiksi.. ;D

  Oli siis jotenkin päässyt luikertelemaan hius tuonne näytön sisäpinnalle. Itse kun en ole kuoria ikinä avannut niin tämä mahdollisuus ei tullut mieleen aivan ensimmäisten mieleen tulleiden asioiden joukossa.. Vielä kun hius oli kuoren näyttölasin (muovin) sisäpinnassa eli jonkinverran irti itse näytön pinnasta, niin se näytti aiheuttavan samanlaisen "taittovian" kuvaan puhelinta käännellessä kuin halkeamankin olisi kuvitellut tekevän..

  Summa summaarum kaikki kunnossa, paitsi silmät. :)
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No, tuollaista sattuu, et ole ensimmäinen etkä varmasti viimeinen :)
   
 8. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Olisit vaan mennyt naama punaisena huutamaan myyjälle ja vaatimaan uusia kuoria takuuseen. Myyjä olisi avannut puhelimen, puhaltanut hiuksen pois ja antanut "takuukorjatun" puhelimen takaisin. Se olisi voinut olla aika noloa.. :)
   
 9. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1523
  Tykkäykset:
  53
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite, P9 Lite M, Honor8 Lite
  Miten ihmeessä pöly ja hiukset sinne näytön alle pääsevätkin. Syntyykö tilaan pieni alipaine vai mikä sen töhkän sinne imee. Hius nyt varmaan on ollut siellä uudesta.
  Silti parempi pieni häpeä ja ehjä puhelin kuin päinvastoin :)
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pöly nyt menee joka paikkaan, ja hiuskin mahtuu menemään pienestä reijästä, näytön "lasi" on herkästi sen erran sähköinen että siihen tarttuu, ja sen reunoissa voi olla tiivistettä tai jotain muuta mihin se sitten jumittuu. Jos on kyseessä malli josta on kuoret käyttäjän vahdettavissa, niin onsuhteellisen haastavaa tehdä se niin ettei sinne mitään joudu ja jää.

  Harvemmin.
   
 11. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  543
  Tykkäykset:
  32
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  Heh toivottavasti ei satu enää..

  Juu tarpeeks nolo tapaus jo tähänmennessä, onneksi tuolta vältyttiin.. :)


  Katti luulen myös että se ollut siellä jo uudesta..

  Lopuksi kiitos kaikille hyviä vinkkejä antaneille. Tälläkertaa onneksi kuitenkaan ei joutunut niitä testaamaan, eli kuten Katti sanoi: "parempi pieni häpeä ja ehjä puhelin kuin päinvastoin :)" Ehkä joku toinen voi noita neuvoja joskus hyödyntääkkin. Mutta muistakoon ensin tarkistaa ettei kyseessä ole karva.. :D
   

Jaa tämä viestiketju