Näppäimistöongelmia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja simopot, 17/8/07.

 1. simopot

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/04
  Viestit:
  267
  Tykkäykset:
  0
  Nokia 6260 puhelimestani "nuolinäppäimet" ja keskellä oleva valintanappi lakkasivat toimimasta, kaikki muuta nappulat toimivat. Illalla nukkumaan mennessäni ne vielä toimivat, mutta aamulla eivät enää. Puhelin oli yön ajan latauksessa. Mitään kolhuja tms ei puhelin yön aikana saanut.

  Onko mitään tehtävissä ns. kotikonstein? Huoltoon tätä tuskin kannattaa viedä, on jo niin "vanha" ja N80 himottaisi hankkia. :)

  Tällaisenaan puhelin on melko rampa. Puheluihin vastaaminen onnistuu. Soittaminen onnistuu numerot näppäilemällä "good ol' style", tekstiviestin lähetys onnistuu, mutta viestiin ei voi laittaa sisältöä. :D
   
 2. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  näppis

  kotikonstein et pysty. paitsi jos pystyt parhaassa tapauksessa irrottamaan mikropiirejä. vaikuttaa sellaiselta vialta.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Näppäinmaton alla on eräänlainen kontaktimatto (valkoinen). Sen tehtävänä on yhdistää numeronäppäimet piirilevyllä oleviin johtimiin. Näppäimestä kuuluva tuttu nakutus on lähtöisin kuperasta metallilevystä joka palautuu kerta toisensa jälkeen takaisin, kun ei enään paineta. Jos olette joskus leikkineet bonapurkin kannella, sama ilmiö kun painelee kantta... Tosin tuhat kertaa isompana. Eli tänne väliin jos pääsee karva tms. yhdistymistä ei tapahdu. Joskus voi syy olla kosteudessa ja hapettumisesta. Kaikissa tapauksissa on päästävissä eroon putsaamalla joko isopropanolilla tai kontaktorilla ja pumpulitupolla... kosketinpinnat. Putsaaminen on itseasiassa helpompaa kuin koneen avaaminen ja kiinnilaitto.
   

Jaa tämä viestiketju