Mobiili.fi Nämä innovaatiot Paluu tulevaisuuteen -elokuvat ennustivat

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Paluu tulevaisuuteen II (Universal Pictures)


  Tänään vietetään Paluu tulevaisuuteen -päivää. Syynä on elokuvasarjan toinen osa, jossa Doc Brown ja Marty McFly matkaavat tulevaisuuteen ajankohtaan 21. lokakuuta 2015 – toisin sanoen tähän päivään. Vuonna 1989 julkaistu Paluu tulevaisuuteen II haaveili monista asioista, kuten lentävistä autoista ja futuristisista muotisuuntauksista, jotka eivät todellisuudessa ole ehtineet vallata maailmaa. Samalla elokuvassa vilahtaa monia ilmiöitä, jotka ovat kuin ovatkin toteutuneet. Tässä artikkelissa vilkaisemme joitakin mobiilialan innovaatioita, jotka Paluu tulevaisuuteen II ennusti.

  Äly- ja VR-lasit

  Elokuvassa näytetään tulevaisuuden McFly-perhe ruokapöydän äärellä. Molemmilla lapsilla on käytössä jonkinlaiset älykkäät lasit, jotka vaikuttavat tarjoavan viihde- ja puheluominaisuuksia.

  Oikeassa elämässä on jo nähty monia lasimuotoisia teknologiatuotteita. Tarjolla on sekä pelaamiseen ja muuhun viihteeseen suunniteltuja ratkaisuja, kuten Microsoftin HoloLens ja Oculuksen VR-lasit, että arki- ja viestintäkäyttöön suunniteltuja tuotteita, kuten Google Glass.

  [​IMG]
  Paluu tulevaisuuteen II (Universal Pictures)

  [​IMG]
  Microsoftin HoloLens -lasit muistuttavat paljon elokuvan JVC-laseja


  Puettava teknologia

  Paluu tulevaisuuteen II esittelee monia mullistavia ja usein erikoisen näköisiä vaatetusratkaisuja. Elokuvan sankari Marty pääsee kokeilemaan muun muassa itsensä solmivia Nike-tennareita ja puhuvaa älytakkia, josta löytyy erillinen kuivaustila.

  Todellisuudessa puettava teknologia toimii hieman eri tavalla, mutta on silti kiistämätön fakta, että älytoiminnot siirtyvät pikkuhiljaa kiinteämmin osaksi vaatetustamme. Älykellot alkavat esimerkiksi olla jo arkipäivää. Lisäksi markkinoilla on nähty muun muassa älykkäitä kenkiä.

  [​IMG]
  Paluu tulevaisuuteen II (Universal Pictures)

  [​IMG]
  Kellojen ja lasien lisäksi markkinoille on jo tuotu esimerkiksi älykenkiä


  Videopuhelut

  Elokuvassa puheluita suoritetaan perinteisten keinojen lisäksi videomuodossa. Suuret ruudut näyttävät soittajan kasvot ja joitakin henkilökohtaisia tietoja.

  Nykypäivänä Skype- ja FaceTime-tyylin videopuhelut ovat jo arkipäivää. Tämän teknologian yleistymistä ei edes tarvinnut odottaa vuoteen 2015 asti, vaan se on ollut vapaasti saatavilla jo vuosia. Mielenkiintoisesti Paluu tulevaisuuteen II -elokuvassa videopuhelut keskittyvät suurille ruuduille, kun taas tosiasiassa mobiililaitteet ovat yhä yleisempi tapa videochattailyyn.

  [​IMG]
  Videopuhelu Paluu tulevaisuuteen II -elokuvassa (Universal Pictures)


  Tästä päästäänkin siihen ilmeiseen innovaatioon, jota Paluu tulevaisuuteen II ei ennustanut. Älypuhelimet nimittäin loistavat elokuvassa poissaolollaan. Leffassa käytetään jopa vanhan koulun yleisöpuhelinta, mutta taskuun livahtavat lasilevyt eivät mahdu kyseiseen tulevaisuudenkuvaan. Yhdessä kohtauksessa on tosin nähtävillä tabletinkaltainen laite.

  [​IMG]
  Paluu tulevaisuuteen II (Universal Pictures)


  Tässä joitakin poimintoja suositun Paluu tulevaisuuteen II -elokuvan ennusteista verrattuna tähän päivään. Unohdimmeko jotain tärkeää? Kerro siitä kommenteissa! Lisää vertailuja faktan ja fiktion välillä voit lukea vaikkapa Telegraphin artikkelista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju