Mobiili.fi Näin yhdistät Bluetooth-laitteen Android-puhelimesi kanssa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2093
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Bluetooth-logo.


  Bluetooth on kätevä langaton tiedonsiirtotekniikka, jonka ansiosta voi esimerkiksi musiikkia siirtää varsin näppärästi älypuhelimesta langattomiin kuulokkeisiin, kaiuttimeen tai vaikkapa auton äänentoistojärjestelmään. Joillekin älypuhelinkäyttäjille tämä langaton tiedonsiirtotekniikka saattaa kuulostaa kovin vaikealta, mutta sen käyttö on onneksi varsin helppoa. Tässä pari vinkkiä Bluetooth-laitteiden käyttöön.

  Näin otat Bluetoothin käyttöön puhelimessasi

  [​IMG]
  Samsung Galaxy S7 edgen pika-asetusvalikko. Bluetooth-kytkin löytyy alareunasta ja Bluetooth on käytössä, kun kuvake on sininen.


  Bluetoothille on olemassa oma, virallinen logonsa, jonka avulla sen kytkin on helppo tunnistaa. Android-puhelimessa Bluetooth-kytkin löytyy joko yläreunasta esiin pyyhkäistävästä pikavalikosta tai Asetukset-sovelluksesta kohdasta Bluetooth. Kun Bluetooth ei ole käytössä, on logo yleensä harmaana, ja kun Bluetooth on käytössä, on logo puhelimesta riippuen yleensä joko valkoinen tai värillinen. Nykyaikainen Bluetooth toimii jo varsin pienellä virrankulutuksella, mutta mikäli mitään Bluetooth-laitteita ei ole käytössä, voi yhteyden pitää poissa päältä ja näin hieman pienentää puhelimen virrankulutusta.

  Näin paritat puhelimen Bluetooth-laitteen kanssa

  [​IMG]
  Puhelimen Bluetooth-valikossa näkyvät laitteet, joiden kanssa pari on jo aiemmin muodostettu, sekä muut lähistöllä olevat laitteet, jotka Bluetoothia käyttävät.


  Bluetooth-laitteita pääsee parittamaan puhelimen Bluetooth-valikossa, jonne voi päästä joko suoraan yläreunan pika-asetusvalikosta tai Asetukset-sovelluksen kohdasta Bluetooth. Kun Bluetooth on käytössä ja yhdistettävä laite parinmuodostustilassa, pitäisi laitteen näkyä puhelimen valikossa. Oikean laitteen nimen näpäyttäminen yleensä riittää parinmuodostukseen.

  Yhdistettävän laitteen asettaminen parinmuodostustilaan riippuu itse laitteesta. Monissa langattomissa kuulokkeissa parinmuodostus voi alkaa esimerkiksi volyyminäppäimen pitkällä painalluksella, kun taas joissain laitteissa voi olla tarkoitukseen tehty erillinen näppäin, jonka yleensä tunnistaa Bluetooth-logosta. Parinmuodostukseen liittyvissä asioissa kannattaa kääntyä laitteen käyttöohjeen puoleen.

  Kun laite on kerran yhdistetty, pitäisi sen jäädä puhelimen muistiin ja yhteys muodostuu jatkossa automaattisesti uudelleen, kun laitteeseen kytketään virta. Mikäli yhteyttä ei automaattisesti synny, voi parin muodostaa uudelleen näitä ohjeita seuraten. Kertaalleen muodostetun parin voi poistaa puhelimen Bluetooth-valikosta, valitsemalla valikosta erotettava laite ja sen jälkeen mahdollisesti ”erota” tai ”unohda tämä laite”.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju