Mobiili.fi Näin voit jatkaa Facebook-viestittelyä mobiiliselaimessasi estoista huolimatta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Selaimeen paenneiden Facebook-käyttäjien on pian pakko ladata Messenger – vai onko?


  Kerroimme aiemmin tänään, että Facebook on alkanut siirrellä väkivalloin myös palvelun mobiiliselainversion käyttäjiä erillisen Messenger-sovelluksen pariin. Mikäli olet edelleen tykännyt käyttää Facebookia selaimessa ja hiljalleen tuleva muutos harmittaa, niin tässä oiva vinkki arjen pelastamiseen.

  Tällä hetkellä, ainakin Androidin puolella, Facebookin mobiiliselainversio mainostaa ankarasti Messengeriä ja saattaa viestiosastoon siirryttäessä jopa tuoda näkyviin Google Play -kaupan ja Messenger-sovelluksen automaattisesti. Ymmärrettävästi jo tämä tekee palvelusta viestittelyn osalta aika käyttökelvottoman, ja jatkossa viestien pitäisi kadota mobiiliselainversiosta kokonaan.

  Facebookin uusi pakote on kuitenkin kierrettävissä desktop- eli työpöytätilalla. Kyseinen vaihtoehto löytyy useimpien selainten asetusvalikoista ja saattaa olla merkattu esimerkiksi nimillä ”Desktop”, ”Käytä tietokoneversiota” tai ”Työpöytä”. Kyseisessä tilassa selain pyytää mobiilinäkymien sijaan täysikokoiset työpöytänäkymät verkkosivuista.

  [​IMG]
  Chromella työpöytätila löytyy oikean yläkulman valikosta.

  [​IMG]
  Dolphin-selaimella työpöytätilan voi napsauttaa päälle oikeasta laidasta esiin liukuvasta hallintapaneelista.


  Mikäli kyseisessä tilassa suuntaa osoitteeseen m.facebook.com tai touch.facebook.com, näkymä pysyy työpöytätilasta huolimatta mobiilityylisenä ja toimii totuttuun tapaan. Mukava sivuvaikutus on kuitenkin se, että uudet Messenger-häiriöt katoavat täysin.

  Samalla on hyvä huomata, että työpöytätila saattaa muuttaa muiden sivustojen näkymiä vähemmän sopiviksi pienelle ruudulle, mutta tarvittaessa tilan voi toki kytkeä jälleen pois päältä muilla sivuilla. Messenger-pakkoa vahvasti vastustaville jiposta pitäisi siis olla enemmän hyötyä kuin haittaa.

  Totesimme menetelmän toimivaksi useilla Android-selaimilla, kuten Chromella ja lukuisten valmistajien omilla vaihtoehdoilla. Windows-puhelinta ei tähän hätään ollut saatavilla ja iPhone-puhelinten Safari-selaimilla käyttäjää ei toistaiseksi tunnuta häiriköivän Messenger-latausehdotuksilla, mutta oletamme saman jipon toimivan tarvittaessa myös näillä laitteilla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju