Näin varmuuskopioit WhatsApp-keskustelut Androidilla ja iPhonella

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15393
Reaktiopisteet
103
whatsapp_logo-420x298.png
Kun vanha puhelin hajoaa, katoaa tai muuten vain vaihtuu uuteen, saattaa mieleen tulla, että vanhat viestikeskustelut olisi mukava siirtää uuteen laitteeseen myös WhatsAppista. Sovellus onneksi tarjoaa helpon mahdollisuuden varmuuskopioida keskustelut pilveen, josta ne voi palauttaa uuteen laitteeseen.

iPhonella

Applen iPhonella helpointa on käyttää iCloud-varmuuskopiointia. Varmuuskopioinnin voi käydä suorittamassa manuaalisesti, mutta tarjolla on myös säännöllisesti tapahtuva automaattinen varmuuskopiointi.

Varmuuskopiointiasetukset löytyvät seuraamalla polkua Asetukset (oikean alakulman rataskuvake) – Keskustelut – Varmuuskopiointi.

IMG_7858-236x420.jpg


IMG_7851-236x420.png


IMG_7852-236x420.png


Kun uuteen iPhoneen asentaa WhatsAppin ja aktivoi sen samalla puhelinnumerolla, joka aiemminkin on ollut käytössä, tarjoaa sovellus keskustelujen palauttamista varmuuskopiosta. Kun palautus on tehty, voi keskusteluja jatkaa entiseen malliin ja vanhatkin viestit ovat selattavissa. Myös uudessa laitteessa kannattaa käydä napsauttamassa automaattiset varmuuskopiot päälle.

Androidilla

Androidilla kaikkein näppärin paikka varmuuskopioille on Googlen tarjoama ja kaikilla Android-laitteilla toimiva Google Drive. Tarjolla on mahdollisuus tehdä varmuuskopio manuaalisesti tai asettaa päälle säännöllisesti tapahtuvat automaattiset varmuuskopioinnit.

Asetuksiin pääsee näpäyttämällä oikean yläkulman valikkokuvaketta (kolme pistettä) ja valitsemalla Asetukset – Keskustelut – Varmuuskopiointi.

IMG_7856-409x420.jpg


IMG_7857-236x420.jpg


Kun WhatsAppin asentaa uuteen puhelimeen ja aktivoi sen aiemminkin käytössä olleella puhelinnumerolla, sovellus tarjoaa mahdollisuuden palauttaa varmuuskopion Google Drivesta. Tällöin pitää tietysti olla käytössä sama Google-tili, johon varmuuskopiot on tehty.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom