Mobiili.fi Näin turvaat Apple ID:si kaksivaiheisella todennuksella

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kaksivaiheinen todennus on oiva tapa lisätä oman Apple ID -tilin turvallisuutta. Kyseessä on iOS 9- ja OS X El Capitan -käyttöjärjestelmissä toimiva ominaisuus, joka on sujuvampi käyttää kuin aiempi kaksivaiheinen vahvistus.

  Kaksivaiheisen todennuksen ansiosta sivulliset eivät omilla laitteillaan pääse käsiksi Apple ID -tiliisi edes siinä tapauksessa, että salasanasi olisi päässyt vuotamaan.

  Samantapaista kaksivaiheista suojausta voi käyttää myös muun muassa Google-tilin suojaamiseen.

  Kun kaksivaiheinen todennus on käytössä, kirjaudutaan uusiin laitteisiin kahdella tunnistautumisella, eli sekä salasanalla että muuttuvalla vahvistuskoodilla, joka toimitetaan automaattisesti ennestään luotettavaksi asetettuun laitteeseen. Kun uudelle laitteelle on kertaalleen kirjauduttu, se ei enää kysy vahvistuskoodia, ellei laitteen tietoja tyhjennetä, salasanaa vaihdeta tai laitteesta ole kirjauduttu kokonaan ulos.

  Verkkoselaimella ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa, esimerkiksi työpaikan tietokoneella, voi selaimen halutessaan määrittää luotetuksi, jolloin vahvistuskoodia ei jatkossa enää käytetä. Julkisesti käytössä olevissa tietokoneissa, esimerkiksi kirjastoissa, vahvistuskoodin kysely kannattaa pitää käytössä.

  Näin otat kaksivaiheisen todennuksen käyttöön

  Kaksivaiheisen todennuksen käyttö edellyttää laitetta, jossa on käytössä iOS 9 tai uudempi käyttöjärjestelmä tai OS X 10.11 El Capitan tai uudempi käyttöjärjestelmä. Lisäksi käytössä täytyy olla luotettu puhelinnumero sekä laite, joka voi vastaanottaa vahvistuskoodeja tekstiviestillä.

  iOS-laitteella, eli iPhonella, iPadillä tai iPod touchilla toiminnon sää käyttöön asetusvalikosta, Asetukset – iCloud – oma käyttäjätili. Salasanan syöttämisen jälkeen valitse Salasana ja suojaus – Ota käyttöön kaksiosainen todennus…

  OS X El Capitan -tietokoneella toiminto löytyy järjestelmäasetuksista, eli omenavalikko – Järjestelmäasetukset – iCloud – Tilin tiedot – Suojaus – Ota käyttöön kaksiosainen todennus.

  Lisätietoja kaksivaiheisesta todennuksesta löytyy Applen tuen sivuilta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju