Mobiili.fi Näin Supercell-perustaja Ilkka Paananen kommentoi miljardikauppaa: ”Voimme tavoittaa satoja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  991
  Tykkäykset:
  3
  [​IMG]
  Ilkka Paanasen perustama Supercell saa uuden pääomistajan kiinalaisesta Tencentistä.


  Kiinalainen internetjätti Tencent ostaa yhteensä 84 prosentin osuuden Supercellistä. Myyjänä kaupassa toimii 72,2 prosentin osalta japanilainen SoftBank, joka tuli Supercellin omistajaksi alun perin loppuvuodesta 2013.

  Supercellin perustajat ja henkilöstö myyvät myös tässä yhteydessä osakkeitaan Tencentille, mutta jatkavat myös työtään omistajina entiseen malliin omistaen yhtiöstä 16 prosenttia.

  Näin Supercellin perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen kommentoi kauppaa tiedotteessa:

  ”Tämänpäiväisessä on kyse sen tulevaisuuden jahtaamisesta Supercellille, josta me aina unelmoimme. Perustimme Supercellin tehdäksemme loistavia pelejä ihmisten pelattavaksi ympäri maailmaa vuosikymmeniksi ja tullakseen osaksi rikasta pelien historiaa. Olemme edistyneet loistavaksi – viimeisen kuuden vuoden aikana olemme luoneet neljä huippupeliä, joita pelaa nyt yli 100 miljoonaa ihmistä jokaikinen päivä. Tencentin sijoitus varmistaa sen, mikä on tehnyt tämän kaiken mahdolliseksi eli itsenäisyytemme sekä uniikin pienten ja itsenäisten tiimien kulttuurimme. Haluamme Supercellin olevan paras paikka luoville ihmiselle luoda pelejä. Samanaikaisesti, tämä uusi kumppanuus tarjoaa innostavia kasvumahdollisuuksia Kiinassa, missä voimme tavoittaa satoja miljoonia uusia pelaajia Tencentin kanavien kautta.”

  Lisäksi Paananen kommentoi kauppaa Supercellin sivuilla julkaistussa kirjeessään. Hän kertoi SoftBankin Masayoshi Sonin lähestyneen häntä jokin aika sitten kertoen, että jos Supercell löytää uuden kumppanin, on hän valmis myymään Supercell-osakkeet. Mietinnän jälkeen kumppaniksi löytyi Tencent, joka 1) täyttää vaatimukset Supercellin säilymisestä itsenäisenä, 2) avaa markkinoita Kiinassa, 3) suhtautuu myös intohimoisesti peleihin ja 4) mahdollistaa Supercellin pysymisen yksityisenä, listaamattomana yhtiönä.

  Supercellin perustajilla on ollut SoftBankin kanssa tekemänsä sopimuksen myötä oikeus päättää yhtiön myynnistä ja johdosta. Vastaava veto-oikeus säilyy jatkossa Tencentin kumppanina.

  Tencent-kaupan jälkeenkin Supercell jatkaa itsenäisenä yhtiönä ja sen pääkonttori pysyy Suomessa. Supercellin työntekijöillä on mahdollisuus myydä osakkeitaan jatkossakin halutessaan Tencentille.

  Paananen kiittää myös yhtiön pelejä pelaavia pelejä, SoftBankin perustajaa Masaa sekä Supercellin 190 työntekijää.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju