Mobiili.fi Näin sujui Rovion alkuvuosi: Vihaiset linnut palasivat voitollisiksi – elokuvalle...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Angry Birds -elokuvassa seikkaileva lintukolmikko.Angry Birdseistään tunnettu Rovio on kertonut vuoden alkupuoliskon eli tammi-kesäkuun tuloksestaan.


  Viime vuonna nähtyjen tappioiden jälkeen Rovio palasi nyt plussan puolelle tulosta tahkoamaan, vaikka voitot toukokuussa elokuvateattereihin tulleesta Angry Birds -elokuvasta eivät vielä luvuissa vielä näykään.

  Rovio teki tammi-kesäkuussa liikevaihtoa 76,4 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 16 prosentin kasvua vuotta aiemmasta. Lisäksi liikevoitto nousi 5,7 miljoonaan euroon, kun viime vuoden alkupuoliskolla teki rajut 10,2 miljoonan euron liiketappion.

  Koko viime vuonna Rovio teki 13 miljoonan euron liiketappion liikevaihdon laskiessa. Takavuosien hurjista tuloksista voitolliseksi nyt palannutRovio on kaukana. Huippuvuonna 2012 liikevoittoa kertyi 76,8 miljoonaa euroa eli yli 50 prosenttia liikevaihdosta. Nyt alkuvuonna liikevoittomarginaali oli 7,5 prosenttia.

  Rovion pelien, pääasiassa useiden eri Angry Birds -julkaisuiden sekä muutamien muiden, liikevaihto kasvoi 24 prosentilla.

  Rovion mukaan sen Angry Birds -elokuva ylsi katsotuimmaksi elokuvaksi 52 maassa, mukaan lukien Kiinassa ja Yhdysvalloissa ja on kerännyt toistaiseksi 347 miljoonan dollarin lipputulot. Rovio jakaa nämä tulot kuitenkin muun muassa elokuvateattereiden ja kumppaninsa Sonyn kanssa. Angry Birds -elokuvalla on vieläkin uusia markkinoita valloitettavanaan – esimerkiksi Japnissa se saa ensi-iltansa vasta 1. lokakuuta. Lisäksi elokuvan levitys jatkuu nyt myös digikanavissa ja DVD- ja Blu-ray-julkaisuina.

  ”Meillä on parhaillaan useita uusia jännittäviä pelejä ja muita projekteja kehityksessä, mukaan lukien uusia aiheita, ja olemme käynnistäneet Angry Birds -elokuvan jatko-osan suunnittelun”, kommentoi Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju