Näin paljon Supercell teki rahaa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216

Clash Royale on Supercellin viimeisin peli.


Supercell paransi kannattavuuttaan viime vuonna, vaikka sen liikevaihto laski hitusen vuotta aiemmasta. Suomen peliyhtiöjätti oli kesällä ongelmissa uuden Clash Royale -pelinsä laskevan suosion kanssa, mutta onnistui kääntämään pelin uuteen nousuun vuoden edetessä.

Supercell teki vuonna 2016 käyttökatetta eli voittoa ennen rahoituseriä, veroja, poistoja ja arvonalentumisia 917 miljoonaa euroa eli 69 miljoonaa euroa tai 8,1 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015 saavutetut 848 miljoonaa euroa.

Supercellin liikevaihto oli 2,1 miljardia euroa ja laski 10 miljoonaa vuotta aiemmasta. Parempi tulos syntyi markkinointikulujen laskettua 450 miljoonasta 300 miljoonaan euroon.

Supercell julkaisi viime vuonna uuden Clash Royale -pelin, joka menestyi aluksi erittäin hyvin, mutta suosio kääntyi laskuun yllättävän nopeasti. Taustalla vaikutti myös Pokémon GO -pelin hurja suosio: koko maailman huomio kiinnittyi kesällä Pokémon GOn ympärille syntyneeseen ennennäkemättömään ilmiöön.

Supercellin tekemien muutosten myötä ja Pokémon GO -huuman hellittäessä Clash Royalen loppuvuosi sujui paremmin, vaikka Supercell erityisesti loppuvuodesta pienensikin markkinointipanostuksiaan. Clash Royalen ohella Supercellin muut pelit tuottivat myös edelleen hyvin – erityisesti jo 2012 julkaistu Clash of Clans, joka yhä vaan pysyy jatkuvasti maailman tuottavimpien pelien joukossa.

Uusia pelejä Supercelliltä ei ole aivan heti tulossa, mutta tämän vuoden aikana joitakin pelejä voi edetä beetatestivaiheeseen. Myös siihen asti päässeet pelit Supercell saattaa vielä hyvinkin tappaa – se haluaa tehdä vain todellisia hittejä ja tarjoaa tällä hetkellä vasta neljää eri peliä. Viime vuonna Supercell kuitenkin nousi enemmistöomistajaksi toisessa suomalaisessa peliyhtiössä, Frogmindissa, joka tunnetaan Badland-pelistään. Uusiakin sijoituksia harkitaan.

Supercell siirtyi viime vuonna uudelle pääomistajalle, kun japanilainen SoftBank myi omistuksensa kiinalaiselle Tencentille ja sen kokoamalle sijoittajaryhmälle, jotka nyt omistavat Supercellistä yli 80 prosenttia.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom