Näin paljon Fitbit maksoi Pebblestä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22314
Reaktiopisteet
216

Alkuperäinen Pebble-kello.


Aktiivisuusmittareistaan tunnettu Fitbit on paljastanut tulosjulkistuksensa yhteydessä lisätietoja viime aikoina tekemistään yritysjärjestelyistä. Fitbit hankki älykellojen pioneerin Pebblen ja toisen älykellokehittäjä Vector Watchin omaisuuseriä.

Suurin huomio kaupoista kiinnittyi Pebbleen, jolta Fitbit hankki ohjelmistoihin liittyviä oikeuksia ja muita omaisuuseriä sekä palkkasi raportoidusti noin 40 prosenttia Pebblen työntekijöistä. Aiemmin Fitbitin maksaman kauppahinnan on raportoitu olleen ”alle 40 miljoonaa dollaria”, mutta nyt Fitbit vahvisti ostoksen tulleen maksamaan sille vain 23 miljoonaa dollaria.

Fitbitin maksama kauppahinta ei kattanut kaikkia Pebblelle kertyneitä velkoja muita vastuita. Pebble myi erikseen muuta omaisuuttaan, kuten kellojensa varastoa sekä palvelimiaan.

Vector Watchista Fitbit kertoo maksaneensa 15 miljoonaa dollaria.

Älykelloihin liittyvien yritysjärjestelyjen myötä Fitbit on lähdössä tänä vuonna täysillä mukaan älykellomarkkinoille uusilla tuotelanseerauksilla. Puettavien laitteiden markkinatilanne on Fitbitille ongelmallinen: se on jäänyt puristuksiin tosihalpojen aktiivisuusmittarien ja toisaalta aina vain paremmilla fitness- ja terveysominaisuuksilla varustettujen älykellojen väliin.

Koko vuodelta 2016 Fitbitin toimittamien laitteiden määrä vielä kasvoi 21,4 miljoonasta 22,3 miljoonaan, mutta loppuvuonna toimitukset supistuivat 8,2 miljoonasta 6,5 miljoonaan. Vielä edellisvuonna kannattavaa liiketoimintaa harjoittanut Fitbit myös valahti jo viime vuonna tappiolle ja ohjeistaa tappioiden jatkuvan myös tänä vuonna.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom