Mobiili.fi Näin otat salasanojen iCloud-avainnipun käyttöön Applen laitteilla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Nykyaikaisissa Applen iOS- ja OS X -laitteissa on mahdollisuus käyttää iCloud-pilvipalvelun avainnippua, joka tallentaa eri verkkosivujen salasanat, luottokorttitiedot sekä tutut WLAN-verkot käyttäjän puolesta. Näin salasanoja ja korttitietoja ei tarvitse joka kerta näpytellä uudelleen, vaan Safari muistaa ne käyttäjän puolesta. iCloudin ansiosta ne myös päivittyvät saman käyttäjän eri laitteille. Tässä ohjeita siihen, miten iCloud-avainnippu otetaan käyttöön.

  iCloud-avainnippu toimii sellaisissa laitteissa, joissa käytetään iOS 7.0.3:a tai uudempaa tai OS X Mavericks 10.9:ää tai uudempaa käyttöjärjestelmää. Jos käyttäjällä ei ennestään ole avainnippua ollut missään laitteessa käytössä, tarjoaa uusi laite käyttöönoton yhteydessä mahdollisuuden ottaa iCloud-avainnippu käyttöön. Samalla voidaan luoda myös suojakoodi avainnipulle, ja suojakoodin lisäksi tarvitaan myös puhelinnumero, johon voi vastaanottaa tekstiviestejä.

  [​IMG]

  Jos avainnippu on jo käytössä jossain laitteessa, käy avainnipun käyttöönotto uusissa laitteissa näppärästi. Uusi laite tarjoaa käyttöönoton yhteydessä mahdollisuuden avainnipun käyttöönotolle, mutta sen voi käydä myös erikseen asettamassa käyttöön asetusvalikosta. iOS:ssä se löytyy kohdasta Asetukset – iCloud – Avainnippu.

  [​IMG]Kun avainnipun näpäyttää käyttöön, pitää se vielä varmistaa, ettei kuka tahansa pääse salasanoihin käsiksi. iCloud lähettää automaattisesti samaan iCloudiin yhdistettyyn toiseen laitteeseen hyväksyntäpyynnön, jonka voi vahvistaa omalla Apple ID -salasanalla. Jos toista laitetta ei ole käytettävissä tai hyväksyntäpyyntöä ei jostain syystä tule, voi avainnipun käyttöönoton vahvistaa edellä mainitulla suojakoodilla.

  Mahdollisiin ongelmatilanteisiin iCloud-avainnipun käytössä löytyy hyvin ohjeita Applen omilta tukisivuilta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju