Näin Netflixin uusi datansäästö toimii

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22315
Reaktiopisteet
216
Netflix-700x394.jpg


Netflix on kertonut tuovansa mobiilisovellukseensa tuen HDR-materiaalille yhteensopiville puhelimille, kuten LG:n uudelle G6:lle, mutta samassa yhteydessä Netflix mainitsi myös pienentäneensä mobiilisovelluksensa liikuttaman datan määrää merkittävästi. Engadget otti tarkemmin selvää, miten tuo datasäästö oikein toimii.

Netflix esitteli uutta pakkausjärjestelmäänsä näyttämällä Stranger Things -sarjaa puhelimen ruudulta niin, että dataa liikkui vain 100 kilobittiä sekunnissa. Yhdessä ääniraidan kanssa tarvittava siirtonopeus oli alle 160 kilobittiä sekunnissa, ja kuvanlaatu oli Engadgetin Chris Velazcon mukaan vielä aivan siedettävä.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Spotify käyttää normaalilaadulla 96 kilobittiä sekunnissa, paremmalla laadulla 160 kilobittiä sekunnissa ja parhaalla laadulla 320 kilobittiä sekunnissa, ja nuo luvut ovat pelkälle äänelle. Netflix onnistui sovittamaan alle 160 kilobittiin sekunnissa sekä kuvan että äänen.

Verkkoyhteyksien laatu voi vaihdella hyvinkin paljon sijainnista ja olosuhteista riippuen, ja koska Netflix haluaa olla maailmanlaajuinen toimija, on tärkeää saada videota siirrettyä myös huonompien yhteyksien päässä oleville asiakkaille. Netflix käyttää uudessa videonpakkauksessaan Googlen VP9-koodekkia, joka ottaa huomioon sen, kuinka monimutkaista sisältöä video tietyllä hetkellä sisältää.

Netflix on aiemmin pakannut kaikki videonsa sisällöstä riippumatta, mutta yksinkertaiset, vähän liikettä sisältävät kohtaukset on mahdollista siirtää kohtuullisella kuvanlaadulla paljon pienemmällä datamäärällä, kuin esimerkiksi toimintaelokuvien monimutkaiset taistelukohtaukset. Jatkossa pakkauksen laatu riippuu siis näytettävän materiaalin sisällöstä.

Netflix on aiemminkin voinut lennosta muuttaa näytettävän videon kuvanlaatua verkkoyhteyden laadusta riippuen, eli esimerkiksi hidasteleva yhteys näkyy katsojalle karkeampana kuvan tarkkuutena. Uuden pakkaustavan ansiosta kuva näkyy katsojalle tasalaatuisempana ja liikutettava datamäärä silti pienenee. Uudet pakkausalgoritmit ja -koodekki otetaan ensimmäiseksi käyttöön juuri Netflixin mobiilisovelluksessa, mutta tulevaisuudessa voidaan niistä hakea hyötyjä myös isojen ruutujen suoratoistoon.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom