Näin neljä uusinta 9,7 tuuman iPadia eroavat toisistaan – kannattaako päivittää?

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103

Tänään julkistettu Apple iPad.


Apple julkisti tänään uuden iPadin. Nimi on nyt yksinkertaisesti vain iPad. Käytännössä kyse on uudesta 9,7 tuuman kokoisesta hinnat alkaen -versiosta iPad-mallistoon.

Uudessa iPadissa yhdistyy pitkälti iPad Air 2:n tekniikka iPad Airin kuoriin ja akkuun, varustettuna uudemmalla ja tehokkaammalla Apple A9 -järjestelmäpiirillä. Alta löytyvä taulukko kertoo selvästi, kuinka viime vuoden kalliimpi 9,7 tuuman iPad Pro eroaa selvästi joukosta monin osin kehittyneempänä. Tärkeimpinä eroina iPad Prossa, myös uuteen iPadiin verrattuna, on parempien näytön ja kameroiden ohella erityisesti myös tuki Apple Pencil -kynälle sekä Smart Keyboard -näppäimistölle.

Applen odotetaan myöhemmin kesän tullessa julkistavan vielä päivitetyn 12,9 tuuman iPad Pron sekä uuden 10,5 tuuman iPadin, todennäköisesti myös iPad Pro -nimellä – ja mahdollisesti alla nyt vertailtavan 9,7 tuuman iPad Pron korvaajaksi.

Kaikkia alta löytyvän taulukon tabletteja yhdistävät esimerkiksi iOS 10 -ohjelmisto, 9,7 tuuman näyttö 2048×1356 pikselillä ja tismalleen sama koko pituus- ja leveyssuunnassa. Paksuudessa ja painossa on eroja.

Akkujen ja järjestelmäpiirien eroista huolimatta Apple lupaa myös kaikille saman 10 tunnin akunkeston verkkoselailussa Wi-Fillä, videon katselussa tai musiikin kuuntelussa ja 9 tunnin akkukeston verkkoselailussa mobiiliverkkoa käytettäessä.

Tänään julkistetun iPadin hinta 32 gigatavun muistilla on alkaen 419 euroa, 30 euroa tähän asti myytyä iPad Air 2:ta vähemmän. iPad Air 2 poistuu nyt markkinoilta uutuuden tieltä. 9,7 tuuman iPad Pron hinnat lähtevät 32 gigatavun muistilla 699 eurosta, joten se on merkittävästi kalliimpi.

Käytännössä uusi iPad eroaa iPad Airistakin, saati sitten iPad Air 2:sta niin vähän, ettei päivittäminen niistä uutuuteen kannata. iPad Aireista päivitystä kannattaakin harkita ennemmin iPad Pro -malleihin. Uusi iPad voi olla hyvä vaihtoehto ensimmäistä iPadia hankittaessa tai päivityksenä vielä vanhemmista, iPad Aireja edeltäneistä neljästä eri 9,7 tuuman iPad-mallista.Osa eroista, kuten barometrin puute iPad Airista, on tableteissa melko merkityksettömiä. Tablettikäytössä kun olinpaikan korkeuden muutosten mittaamisella ei ole juuri hyötyä, toisin kuin älypuhelinten aktiivisuus- ja liikuntaseurannassa.

iPad Pron näyttö ja kamera pystyvät tallentamaan laajempaa väriskaalaa DCI-P3-määrittelyn mukaisesti. Käytännössä värit tallentuvat ja näkyvät tarkemmin todenmukaisina. Lisäksi iPad Prossa on myös True Tone -näyttö, joka sovittaa näytön sävyt paremmin käyttöympäristöön sopivaksi ja parantaa näytön luettavuutta kirkkaassa valossa, kuten auringossa, yhdessä heijastuksia vähentävän pinnan kanssa selvästi.

iPad Pro tukee myös ainoana liikettä tallentavia Live Photos -kuvia, sisältää ainoana kuvausvalon sekä Applen kielellä Focus Pixels -tarkennuksen eli vaiheen tunnistavan, käytännössä normaalia kontrastitarkennusta nopeamman tarkennuksen mahdollistavan PDAF-tarkennuksen.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom