Näin lisätty todellisuus muuttaa iPhonea – Apple kehittää myös myös täysin uutta tuotetta

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103


Applella on suuria suunnitelmia lisätyssä todellisuudessa. Aluksi ne ovat muuttumassa todeksi iPhonen uusina ominaisuuksina ja myöhemmin todennäköisesti uusissa lisätyn todellisuuden laseina, raportoi Bloomberg.

Lukuisten rekrytointien ja yritysostojen myötä Apple on hankkinut itselleen huomattavasti osaamista lisätystä todellisuudesta. Avainhenkilöt ovat aiemmin työskennelleet muun muassa Dolbylla sekä virtuaalitodellisuuslaseja jo myyvällä Oculusilla ja Microsoftin HoloLensin kehitystyössä.

Yhteensä jo satoja Apple-insinöörejä tekee työtä lisätyn todellisuuden parissa.

Syksyllä iPhonessa nähtäneen ensimmäiset hedelmät kehitystyöstä. iPhonen kameraan Apple kehittää kuvien tarkennusmahdollisuutta eri kohtiin jälkikäteen. Vastaava ominaisuus on tuttu jo muista kaksoiskamerapuhelimista. Toisena uutena mahdollisuutena jonkin tietyn kuvan kohteen, kuten ihmisen pää, voisi olla käänettävissä haluttaessa esimerkiksi 180 astetta. Tämä lienee vain yksi esimerkki uusista kehittyneemmistä kuvanmuokkausmahdollisuuksista. Lisäksi Apple kehittää Snapchatin kaltaista mahdollisuutta lisätä virtuaalisia efektejä ja objekteja henkilön päälle, kuten on myös aiemmin huhuttu.

iPhonen etukameraan on aiemmin huhuttu uusia 3D-syvyystunnistusominaisuuksia, jotka perustuvat osittain Applen 2013 ostaman PrimeSensen teknologiaan.

Applen lisätyn todellisuuden laseista ei vielä tiedetä juuri mitään tarkempaa. Aiemmin sen on huhuttu tekevän yhteistyötä saksalaisen Carl Zeissin kanssa, mutta tätä ei Bloomberg nyt käsittele. Joka tapauksessa uusien lasien tulo vaikuttaa olevan vielä kauempana kuin lisätyn todellisuuden iPhone-ominaisuuksien eli kenties aikaisintaan vasta ensi vuonna.

Applen koko lisätyn todellisuuden tiimiä vetää Mike Rockwell, joka aiemmin johti laitteisto- ja uusien teknologioiden yksiköitä Dolbylla.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on usein puhunut rohkeasti lisätystä todellisuudesta, todeten muun muassa uskovansa siitä tulevan yhtä iso juttu kuin älypuhelimista. Bloombergin mukaan Cook vieraili myös lisätyn todellisuuden tekniikkaa kehittävän satoja miljoonia dollareita rahoitusta nostaneen startup-yhtiön Magic Leapin vieraana ja osoitti kiinnostusta sen teknologiaan. Magic Leap ei kommentoinut väitteitä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom