1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.
 2. Nokia 8 on julkaistu

Mobiili.fi Näin kotimaisen ihmelaturin kehittäjä juksasi patenttitrolleja

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  [​IMG]
  ASMO Chargerin kehittäjä Asmo Saloranta


  Suomessa kehitetty ja mainiosti suosiota saavuttanut ”ihmelaturi” ASMO Charger eli ASMO-laturi alkaa olla valmiina myyntiin. ASMO-laturi on kehitetty paloturvalliseksi ja virtapihiksi, sillä se ei käytä lainkaan virtaa silloin, kun siihen ei ole kytketty puhelinta. Indiegogo-joukkorahoitussivustolla laite saavutti rahoitustavoitteensa vain yhdeksässä tunnissa, mutta sähkölaitteiden myyntiin liittyvä byrokratia on hidastanut julkaisua sen verran, ettei toimituksissa päästy alkuperäiseen aikatauluun. Aiemmin ilmoitetun elokuun sijaan Indiegogon kautta tilattujen latureiden toimitusten on määrä saapua jouluksi. Suomalaisille jälleenmyyjille laturi on näillä näkymin saapumassa ensi vuoden alussa.

  Laturin kehittäjän Asmo Salorannan mukaan maailmaa ei valloiteta myymällä lisävarustelatureita. Sen sijaan tarkoitus on olla piikkinä suurimpien valmistajien, kuten Applen ja Samsungin lihassa, ja saada nämä lisensoimaan ASMO-laturissa käytettyä tekniikkaa. Täysin vastaavanlaisia, automaattisesti toimivia paloturvallisia ja virtaa säästäviä latureita ei ole markkinoilla aiemmin nähty. Laturin toiminnan ydin onkin tarkasti patentoitu. Patentoitua ydintä lukuunottamatta laturissa käytetyt ratkaisut on kuitenkin tuotu tarkoituksella julki. Pienellä suomalaisyrityksellä ei olisi ollut mahdollisuutta patentoida kaikkia laitteessa käytettyjä ratkaisuja, joten näin vietiin esimerkiksi patenttitrolleilta mahdollisuus patentoida laturissa käytettyjä ratkaisuja.

  Sen lisäksi, että suurten puhelinvalmistajien toivotaan kiinnostuvan ASMO-laturin teknologiasta, luo suomalaisen laturin tulevaisuudelle toivoa myös EU:ssa puuhattu lainsäädäntö. Sen mukaan tulevaisuudessa myytävien puhelimien mukana ei enää automaattisesti toimiteta laturia, vaan mahdollinen laturi myydään erikseen. Tällöin valinta saattaakin herkemmin kohdistua virtapihiin ja paloturvalliseen ASMO-laturiin. Lisäksi latureiden virrankulutusta tullaan rajoittamaan, ja perinteisillä latureilla helpoin ratkaisu on vain laskea tehoa. ASMO-laturi voi sen sijaan käyttää suurta lataustehoa pienellä hukkavirralla.

  [​IMG]

  ASMO-laturi toimii automaattisesti silloin, kun ladattava puhelin tukee USB on-the-go -toimintoa, eli lähettää laturille kytkettäessä herätteen. Kehittäjä Salorannan mukaan tällainen ominaisuus löytyy käytännössä lähes kaikista nykyaikaisista älypuhelimista. Kuitenkaan ainakaan Jollan puhelin ei ohjelmistonsa osalta toimintoa tue, vaikka laitteisto sen Jollassa mahdollistaisikin. Mikäli puhelin ei automaattista käynnistystä tue, voi laturin käynnistää erikseen napista.

  ASMO-laturin ideoineen Asmo Salorannan oma yritys on tällä hetkellä vain yhden työntekijän suuruinen, ja laturin tuotekehitys tapahtuu alihankintana yhteistyössä Haltian Oy:n kanssa. Alihankkijan riveissä on muun muassa Nokialla kokemusta kartuttaneita työntekijöitä. Osa heistä oli aikoinaan kehittämässä ekologisempaa laturia Nokian puhelimille, mutta kyseistä laturia ei koskaan julkaistu. Salorannan tarkoituksena on lähiaikoina koota ASMO-latureiden ympärille noin 5-8 hengen tiimi auttamaan muun muassa markkinoinnissa ja ASMO-brändin rakentamisessa.

  Älypuhelimille ja tableteille tarkoitetun ASMO-laturin lisäksi tulossa on myös vastaavalla idealla toimiva laturi kannettaville tietokoneille. Erillisen ohjelmiston avulla älykkään laturin voi asettaa toimimaan eri tavoin. Laturi voi esimerkiksi käynnistyä aina siinä vaiheessa, kun tietokoneen akun varaus laskee 50 prosenttiin.

  Ihmelaturin ideoineen Asmo Salorannan mukaan työn alla on myös kolmas tuote, joka liittyy sähkönsäästöön ja koteihin, mutta sen tarkemmin mies ei vielä suostunut laitteesta puhumaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju