Mobiili.fi Näin Googlen perustaja näki tulevaisuuden vuonna 2008: ”Microsoft valloittaa mobiilialan,...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Googlen ja Oraclen parhaillaan käymä oikeustaisto Androidin lisenssimaksuista on paljastanut mielenkiintoisia yksityiskohtia Android-liiketoiminnasta. Oikeustaistossa Oracle vaatii Googlelta 9,3 miljardin dollarin korvauksia Java API:n hyödyntämisestä Androidin kehityksessä ja tällä hetkellä asiaa käsitellään toistamiseen alemmissa oikeusistuimissa, jonne korkein oikeus tapauksen hiljattain palautti.

  Yhtenä mielenkiintoisena huomiona, oikeuden asiakirjat ovat paljastaneet Googlen perustaja Rich Minerin vuonna 2008 kollegoilleen kirjoittaman kirjeen, jossa käydään läpi älypuhelinten tilannetta tuon ajan perspektiivistä. Kirjeen kirjoittamishetkellä Googlella ei ollut vielä julkaissut omaa Android-käyttöjärjestelmäänsä ja Miner puhuikin intohimoisesti asian puolesta. Kirjeessään Miner mainitsee muun muassa Symbianin muuttuvan Nokian yksinoikeuskäyttöjärjestelmäksi ja Microsoftin hallitsevan mobiilikehitystä, jos avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmää ei saada markkinoille.

  Omilla sanoillaan Miner kuvaili tilannetta seuraavasti: ”Jos uutta avoimen lähdekoodin alustaa ei esitellä parin seuraavan vuoden aikana, Microsoft tulee hallitsemaan mobiilialustojen ohjelmistokehitystä. Palm tekee kuolemaa, Blackberryllä on hihassaan vain yksi ässä, ja vaikka Symbian kasvattaa markkinaosuuttaan, se on muuttumassa Nokian yksinoikeuskäyttöjärjestelmäksi.”  [​IMG]
  Loppuvuodesta 2008 älypuhelimille julkaistu Android on sittemmin laajentunut huimaa tahtia. Tällä hetkellä Android löytyy puhelinten lisäksi myös tableteista, televisioista sekä autoista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju