Mobiili.fi Näin Galaxy Note -sarja on teknisesti kehittynyt viidessä vuodessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2177
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsung Galaxy Note7.


  Samsung julkisti tänään uuden Galaxy Note7:nsä.

  Lue tästä myös ensikokemuksemme uutuudesta!

  Mallinumerostaan poiketen oikeasti kyseessä on vasta kuudes sukupolvi Note-puhelimista, mutta Samsung halusi yhtenäistää nyt nimeämisen samalle viivalle Galaxy S7:n kanssa.

  Alkuperäisen Galaxy Noten, Galaxy Note II:n, Galaxy Note 3:n, Galaxy Note 4:n sekä Galaxy Note 5:n lisäksi aiemmin on tosin nähty lisäksi myös karsittu Galaxy Note 3 Neo -versio sekä Galaxy Note Edge, joka oli vain erittäin rajatusti myyty kaartuvanäyttöinen erikoisversio.

  [​IMG]
  Kuvassa Samsung Galaxy Noten eri sukupolven malleja.


  Miten Galaxy Note -sarja on kehittynyt vuosien saatossa? Alta löytyy vertailu kuuden Galaxy Note -sukupolven mallien teknisistä tiedoista.

  Huomattavinta tekninen kehitys on ollut näytöissä, joka alkujaankin oli Notessa jo suuri mutta on yhä sittemmin kasvanut ja erityisesti tarkentunut huomattavasti. Lisäksi nyt uusimmassa mallissa se on myös sivulle kaartuva. Suuren näytön ohella Galaxy Note -sarjan merkki on aina ollut S Pen -kynä, joka on myös saanut jälleen viimeisimmässä päivityksessä lisää tarkkuutta ja toimintoja.

  [​IMG]
  Uusi Galaxy Note7 viime vuoden Note5:n rinnalla.


  Lisäksi mukaan on saatu uusia tunnistautumismenetelmiä vuosien saatossa: aiemmin sormenjälkitunnistin ja nyt uudessa Galaxy Note7:ssä myös iirisskanneri.

  Sekä suoritinydinten että RAM-muistin määrä on viidessä vuodessa nelinkertaistunut ja akun kapasiteettikin kasvanut jälleen uuteen maksimiin viimeisimmässä Galaxy Note7:ssä.

  Myös kameroissa on tapahtunut merkittävää kehitystä, eikä alta löytyvä vertailutaulukko pysty edes kertomaan kaikkea. Lisäksi esimerkiksi tuoreimmassa Galaxy Note7:ssa on käytössä Dual Pixel -tekniikka ja automaattitarkennuksessa mukaan tuli jo aiemmin kokonaisuutta nopeuttava vaihetarkennus. Pikselikokokin on suurentunut vuosien varrella, mikä yhdistettynä kasvaneeseen aukon kokoon on parantunut myös hämäräkuvausominaisuuksia merkittävästi.

  Taulukossa ei myöskään käsitellä designia eikä materiaaleja, jotka ovat sofistikoituneet sukupolvien vaihtuessa. Muovisuudesta on siirrytty enemmän kohti metallia ja nyt viimeisin Galaxy Note7 sisältää takana lasipinnan.

  Lisäksi luonnollisesti ohjelmistopuolella sekä Android että Samsungin omat ratkaisut ovat kehittyneet merkittävästi.

  Kokonaisuutena tarkastellen vaikka yhden vuoden välillä älypuhelimissa ei varsinkaan nykypäivänä nähdä enää valtavia muutoksia, pidemmällä aikavälillä kehitys on kuitenkin monissa aspekteissa edelleenkin vakuuttavaa.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Huom. Taulukossa on käytetty Suomessa myynnissä olleiden versioiden tietoja. Galaxy Noteista on ollut eri versioita, jotka ovat eronneet erityisesti järjestelmäpiiriltään – joko Qualcomm tai Samsungin oma. Yleisesti ottaen Qualcomm-malleissa lisäksi tuettu 4G LTE -siirtonopeus on voinut olla korkeampi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju