Mobiili.fi Näin Android M uudistaa Samsungin puhelimia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Google esitteli mobiilikäyttöjärjestelmä Androidin seuraavaa isoa päivitystä kesällä, ja toistaiseksi vain nimellä Android M liikkuva uusi versio julkaistaan virallisesti syksyn aikana. Monet odottavat jo innokkaina Android M:n tuomia uudistuksia, sillä odotettavissa on lukuisia parannuksia käyttöjärjestelmän turvallisuuteen ja suorituskykyyn. Lisäksi tulossa on liuta uusia toimintoja ja ominaisuuksia, ja nyt Samsung on julkaissut kuvan, joka esittelee Android M:n mukana tulevia uudistuksia.

  Ensimmäinen uudistuksista on sovelluksille annettavat luvat. Kun aiemmin sovellus on asennuksen yhteydessä ilmoittanut kerralla, mitä oikeuksia se tarvitsee, tapahtuu Android M:ssä lupien antaminen tai epääminen tarpeen mukaan. Sovellus voi esimerkiksi kysyä mahdollisuutta käyttää laitteen sijaintitietoja, ja käyttäjä voi halunsa mukaan antaa tai olla antamatta luvan. Lisäksi jo annettuja lupia voi poistaa käytöstä asetusvalikon kautta.

  Toinen uudistus on mahdollisuus seurata muistin käyttöä. Android M:ssä on toiminto, joka kertoo, kuinka paljon kukin sovellus käyttää laitteen RAM-muistia ja kuinka usein sovellus on toiminnassa.

  Uudistuksena Android M tuo tullessaan myös natiivituen sormenjälkitunnistukselle. Aiemmin joissain Samsungin puhelimissa on ollut valmistajan itsensä kehittämä sormenjälkitunnistus, jota on voinut käyttää esimerkiksi puhelimen lukituksen avaamiseen ja tunnistautumiseen joissain Samsungin omissa sovelluksissa. Tulevan Android M:n myötä sormenjälkeä voi käyttää useammissa kohteissa, kuten ostosten vahvistamiseen Googlen Play-sovelluskaupassa.

  Yksi uudistus Android M:ssä on automaattinen sovellustietojen varmuuskopiointi. Android M tallentaa sovellusten käyttäjäkohtaisia tietoja automaattisesti Google Driveen, jolloin sovellusten sisältämät tiedot voi tarvittaessa palauttaa sovelluksiin esimerkiksi puhelinta vaihtaessa.

  Uudistuksena Android M:ssä on myös automaattinen virransäästötila. Kun puhelinta ei ole käytetty riittävän pitkään aikaan, esimerkiksi yöllä käyttäjän nukkuessa, puhelin asettuu ”torkkutilaan”, joka vähentää taustaprosesseja ja vähentää näin virrankulutusta.

  [​IMG]
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju