Mobiili.fi Myönsikö Snapchat juuri varastaneensa filttereitä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Snapchat-sovelluksen kasvojen päälle asettuvat filtterit ovat aiheuttaneet useita kopiointisyytöksiä. Viimeisimmän tapauksen tiimoilta annettu lausunto antaa ymmärtää, että yhtiön riveissä on todella tapahtunut valmiin materiaalin väärinkäyttöä.

  The Ringer nosti viime viikolla esiin tapauksen, jossa meikkitaiteilija Argenis Pinal syytti Snapchatia plagioinnista. Pinalin mukaan hänen luomansa omintakeinen Jokeri-meikki löytyi yllättäen sovelluksen linssi-nimellä kulkevien filttereiden joukosta.

  [​IMG]
  Vasemmalla Argenis Pinalin meikkitaideteos, oikealla Snapchat-filtteri.


  Pinalin taideteos ja Snapchatin filtteri eivät toki ole täysin identtisiä, mutta kaksijakoisen meikin erikoisuus tekee yhteensattumasta hieman turhan vahvan. Lisäksi Snapchatia on syytetty taidevarkauksista lukuisia kertoja aiemminkin. Esimerkiksi huhtikuussa meikkitaiteilija Mykiestä tuli aktiivinen tekijänoikeuksien tukija, kun Snapchat-filtterien joukosta löytyi kovasti erästä hänen taideteostaan muistuttava tuotos.

  [​IMG]
  Vasemmalla Mykien meikkitaideteos, oikealla Snapchat-filtteri.


  Useimmissa kiistatapauksissa filtterit ovat ajan kanssa poistuneet Snapchatin valikoimista eikä yhtiö ole tavannut ottaa kantaa plagiointisyytoksiin. Pinalin Jokeri-tapauksen jälkeen The Ringer sai kuitenkin Snapchatilta seuraavan lausunnon: ”Luovaan prosessiin liittyy toisinaan inspiraatiota, mutta sen ei pitäisi koskaan päätyä kopiontiin. Olemme jo ottaneet käyttöön ylimääräisiä designien arviointikierroksia. Emme siedä toisten artistien kopiointia ja teemme sopivia toimenpiteitä sisäisesti asiaan liittyvien osapuolten kanssa.”

  Lausunnossa ei suoraan pahoitella tapahtunutta tai myönnetä, että kopiointia olisi tapahtunut. Samalla erityisesti viimeinen virke antaa kuitenkin ymmärtää, että toimenpiteet ovat tapauksen tiimoilta tarpeen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju