Musiikkipuhelimen tärkeät ominaisuudet

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Blue Joker, 23/12/05.

 1. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Vuoden 2005 piti olla mobiilin musiikin läpimurtoaikaa. Nyt tuota on siirretty vuodella eteenpäin, eli mobiili musiikki hyppää vasta ensi vuonna. Ja siltä se näyttääkin.

  Lähestulkoon kaikista paremman luokan puhelimista löytyy jo tänä päivänä jonkintasoinen musiikkisoitin. Mutta kuitenkin ainakin omasta mielestä kaupoissa on vasta yksi oikea musiikkipuhelin (SE W800i).

  Edellyttäisin musiikkipuhelimelta seuraavia asioita: hyvä stereosoitin, paketissa mukana vähintään 256-512 megatavua muistia, puhelimessa itsessään tai paketin varusteilla standardi 3,5 mm:n kuulokeliitäntä sekä hyvä toiminta-aika (vähintään yli 5 h kuuntelua akullisella). Lisäksi tärkeää on hyvät tietokonepuolen ohjelmistot ja nopea tiedonsiirto (käytännössä tuki USB 2.0:lle).

  Ekstraa voisi olla esim. erilliset musiikkinäppäimet, stereokaiuttimet ja Bluetoothin stereotuki.

  Mitä sinä edellyttäisit musiikkipuhelimelta?
   
 2. Blur

  Blur Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  9/9/02
  Viestit:
  1866
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  -
  Kuulokkeiden laatu mukana voisi olla hyvä plussa.
  Vaadin kyllä musiikkipuhelimelta yleistä pätevyyttä melkein jokaisella osa-alueella. W800i oli aika passeli, juuri oman rakonsa täytti olematta hinnaltaan liian korkea. Esim Nokian N91 tuntuu älyttömän kalliilta ja ainoastaan rikkaiden kersojen ja puhelinfriikkien osastoa..
   
 3. DaCheap1

  DaCheap1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  1972
  Tykkäykset:
  0
  Tuohon voisin vielä lisätä, että tuo 4gb kovalevy alkaa olla pieni. Joten kuluttaja maksaa kovan hinnan vanhentuneesta tekniikasta. (vrt. Applen iPodit)
   
 4. McTom™

  McTom™ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/04
  Viestit:
  1648
  Tykkäykset:
  0
  Paketin mukana tulevasta muistikortin suuruudesta en ole samaa mieltä.
  Mielestäni on parempi, ettei puhelin paketin hintaa nosteta väärän kokoisella kortilla.
  Joillekkin esim 512Mt:n kortti on liian suuri, eikä he halua maksaa siitä, toisille liian pieni ja jää käyttämättä, koska hommaavat esim. gigasen kortin.
  Siispä on parempi, että jos mukaan laitetaan kortti, niin se olisi joko 32 tai 64Mt:n kortti joka ei nosta paljoakaan hintaa, mutta sillä pääsee alkuun.
   
 5. DaCheap1

  DaCheap1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  1972
  Tykkäykset:
  0
  Noh, jos haluaa esim. W800 tapauksessa pienemmän muistikortin, voi ostaa k750:n. Tietenkin puhelimet eroavat ulkonäöltään toisistaan, mutta ajavat saman asian. Toisekseen, jos ostetaan puhelin musiikki-puhelimeksi, siihen useimmiten laitetaan enemmän kuin yksi CD musiikkia. (niin, ja otetaanhan näillä kameroillakin kuvia ja ne kuvaktin vievät tilaa.)
   
 6. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Itselläni on kaksi musiikkipuhelimeksi luokiteltua kännykkää, SL45i ja W800i. Kummassakin ylimääräiset napsaukset ja ratinat ovat häiritseviä.
  Siemens napsauttaa kappaleiden välissä, oikeastaan joka kerta. Ääni ei ole kovin voimakas.
  SE napsauttaa kerran laittaessa radion päälle ja sulkiessa oikein sarjallisen, mikä todella sattuu korviinkin. MP3-soittimen taustalla kuuluu todella selvä taustakohina, napsaus kuuluu sekä soittimen käynnistäessä että sulkiessa. Ongelmat ovat samat kaikilla kuulokkeilla.
   
 7. Alec

  Alec Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/8/04
  Viestit:
  175
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  iPhone 8
  Minäkin huomasin tuon. Hiljaisissa kohdissa kuului selvä taustakohina. Rupesi ärsyttämään sen verran, että myin W800:n pois ja hankin iPod Nanon, jossa on äänenlaatu kohdallaan.
   
 8. Perzzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/04
  Viestit:
  168
  Tykkäykset:
  0
  Paljonkos tuollainen gigatavun kortti maksaisi W800:an? Kun tuo 512 ei oikein riitä jos sinne kuvia pistelee myös! :)
   
 9. DaCheap1

  DaCheap1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  1972
  Tykkäykset:
  0
  MBnetin Hintaseuranta
   
 10. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se vähintään 20GB muistia on pakollinen ennenkuin alan itse hankkimaan puhelinta musiikinkuunteluun. Ei tuota 6230:n puoligigaista muistikorttiakaan jaksa täytellä kuin ehkä kerran kuussa.
   
 11. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Tästä tulikin mieleeni, että kuka oikeasti tarvitsee niitä 4000 kappaletta musiikkia kännykässä/mp3-soittimessa?
   
 12. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Minä.

  Anyways, näen asian niin että koko ajatus puhelimen sisäisestä muistikapasiteetista on vain välttämätön historiallinen välivaihe ennenkuin päästään siihen tilanteeseen että koko musiikkiaineisto on jossain yhdessä paikassa josta sitä haetaan lennossa samalla kuin soitetaan. Toimii jo läppärillä ;)
   
 13. DaCheap1

  DaCheap1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  1972
  Tykkäykset:
  0
  Toisekseen, jos puhelimen omminaisuudet eivät rajoitu pelkkään mp3 soittimeen, normaalisti muistikortilta löytyy muitakin tiedostoja kuin mp3-tiedostoja.
   
 14. Nislas

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen ollut hankkimassa SE:n W800i:tä, iPod nanoa ja normaalia sekä Samsungin i50 digikameraa. Kaikki lähinnä siksi että haluasin käyttää niitä mp3 soittimina. Valinta tuntuu todella vaikealta, koska jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Lisäksi on ollut tarkoitus hankkia FM-transmitter, jonka avulla voisin kuunnella musiikkia joka paikassa mistä löytyy radio. Eli sellainen laite joka lähettää radioaaltoa soittimesta määrätylle radiotaajuudelle. Näin voisin käyttää soitinta autossa, mökillä ja vaikka ihan kotona - ilman kuulokkeita.

  Ensinnäkin W800i olisi lähes täysin sellaista mitä olen hakenut, mutta siinäkin on omat huonot puolensa. Muistia olisi vain liian vähän. Kamera on plussaa, koska tällä hetkellä en omista yhtäkään kameraa, tosin järkkäri on hankinnassa, mutta sitä ei todellakaan voi ottaa joka paikkaan ja pitää aina mukana. Ikävä kyllä, lähes jokainen puhelin tuntuu nykyään liian hätäisesti suunnitellulta, tyhmine bugeineen, kuten tuossa w800i:ssä oleva soittimen kohina. Tästä syystä en haluaisi sijoittaa kovinkaan suuria summia laitteeseen, joka ei toimi niin kuin pitäisi.

  Ipod nano alkaa lähennellä kokonsa ja kestävyytensä puolesta ykkössijaa, mutta kapasiteetti on vielä ongelma. Eihän 4Gb:n mahdu läheskään kaikki tavara mitä haluaisin pitää mukana. 30Gb:n iPodin olisin jo hankkinut, mutta mitä sellasella soittimella tekee, jota ei voi pitää vaihdissa mukana. Kovalevy ei kestä kovinkaan paljoa iskuja ja sitä ei voi käyttää esim. lenkkeillessä. Ihmettelen kuinka kännykkä valmistajatkin ovat alanneet käyttämään niitä, sellaista kännykkäähän ei ole tehty oikeaan käyttöön.

  Samsungin i50 digikamera mp3 toistolla on taas jälleen mainio idea insinööreiltä, ihmettelen kummasti ettei tälläistä ole aikaisemmin kehitetty. Sellainen kamerahan on paras kamera, joka on aina mukana. Totta, kamerakännykät ovat lähes aina mukana, mutta niiden tarjoamat laadulliset edellytykset eivät mielytä ainakaan minua tarpeeksi. Tällä samsungin 5megapikselin kameralla saisi jo ihan oikeita kuvia. Mutta toisaalta tässäkään ei ole sitä tilaa tarpeeksi ja hintaakin on vielä ihan hyvin. Eikä toiminta ajastakaan ole tarkempaa tietoa.

  Näyttää melkein siltä, että minun täytyisi hankkia nuo kaikki laitteet, ennen kuin saisin tarpeeni tyydytettyä. Ehkä tässä täytyy jäädä odottamaan tekniikan kehittymistä ja toivoa että joskus tulisi sellainen laite joka täyttäisi minunkin vaatimukset. Voin ehkä joutua odottamaan ikuisuuden.

  Anteeksi jos tämä viesti meni hiukan ohi aiheen.

  Ps. Näen unia iPod-puhelimesta.
   
 15. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Heh, mielenkiintoinen postaus. Tosin iPod nano ei todellakaan ole kestävä, naarmuuntuu todella helposti. Pudotappa se jonnekin lattialle ja hamuile sitä sieltä, mukavan naarmuinen ;)

  Kyllä ne kiintolevytkin nykyään kestävät tosi hyvin, helposti pystyy käyttää lenkkeillessäkin. Ellet paisko niitä kerrostalon katolta hyvin lujaa, kyllä sen luulisi kestävän lenkkeilyä ja muuta käyttöä :p
   
 16. Nislas

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Ehkä olet siinä mielessä oikeassa ettei nanon pinnoite ei ole kestävä, mutta kuori on. Tai ainakin minä pidän nanoa kestävänä, koska jos se soittaa vielä auton alle jäätyään, autosta 60kmh:n tippumisen ja muutamasta metristä betonille tippumisen jälkeenkin. Nano kannattaakin päällystää naarmuja estävällä muovilla, jonka jälkeen sen luulisi kestävän vaikka ydinsodan:p

  Normaalia iPodia ei ole suositella käytettäväksi lenkkeillessä, ainakaan juostessa. Olen kuullut monilta käyttäjiltä, että tärähdykset saavat soittimen pätkimään ja muutaman jopa hajoamaan. Toki noissa ääritapauksissa luulen että, iskuja on tullut kunnolla.

  Ettei nyt ihan ohi aiheen karkaa, niin onko jollain varmaa tietoa noiden kovalevykännykköjen kestävyydestä? Itse en ainakaan niihin luottaisi, en vaikka valmistajat sanoisivat mitä. Toki jos kovalevy ei saa käytön aikana iskuja niin ei ongelmia pitäisi olla, mutta entä jos sitä kuormitta sen lukiessa?
   
 17. snb69

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/04
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  0
  ainakin kovalevyllisissä MP3 soittimissa on ainakin kuuleman mukaan kiihtyvyys tunnistin jonka havaittessa tietyn rajan ylittyvän nousee lukupää yhteentörmäyksen estämiseksi.
   

Jaa tämä viestiketju