Mobiili.fi Musiikkipalvelut yhdistyvät? Spotify ostamassa SoundCloudia – neuvottelut edenneet pitkälle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Spotify on ostamassa toista merkittävää musiikkipalvelua SoundCloudia. Neuvottelujen kaupasta kerrotaan edenneen jo pitkälle. Ensimmäisenä asiasta raportoi Financial Times.

  SoundCloud arvostettiin sen viimeisimmällä rahoituskierroksella 700 miljoonaan dollariin. Lähteet eivät osanneet kertoa, kuinka paljon Spotify SoundCloudista tulisi nyt maksamaan. Lisäksi vaikka neuvottelut ovat jo edenneet pitkälle, voivat ne toki aina kaupan allekirjoittamiseen asti loppua tuloksettominakin.

  Spotifylle SoundCloudin osto on nyt yhtenä tapana vastata Apple Musiikin heittämään haasteeseen. Spotify on yhä selvästi suurin musiikin suoratoistopalvelu: viimeisimmän ilmoituksen mukaan sillä on 40 miljoonaa maksavaa tilaajaa, kun Applella niitä on 17 miljoonaa.

  SoundCloud on ollut erilainen palvelu: sitä voidaan kuvailla paremminkin musiikin ja muiden äänitiedostojen YouTubeksi – SoundCloudissa voi helposti kuka tahansa julkaista musiikkia, minkä lisäksi palvelussa on muun muassa paljon remiksejä ja myös sisältöä nousevilta, aivan uusilta artisteilta. SoundCloud neuvotteli pitkään oikeuksista levy-yhtiöiden ja muiden kanssa, mutta on nyt saanut julkaistua oman maksullisen tilauspalvelunsa.

  Financial Timesin mukaan Spotify neuvotteli SoundCloudin ostosta jo viime keväänä, mutta piti tuolloin hintaa liian korkeana. Tämän jälkeen SoundCloud keräsi 100 miljoonan dollarin uuden rahoituksen muun muassa Twitteriltä, minkä jälkeen Spotify ja SoundCloud jälleen neuvottelivat lyhyesti kaupasta. Myös Twitterin on aiemmin huhuttu olevan kiinnostunut koko SoundCloudin ostamisestakin.

  Spotifyn on spekuloitu suunnittelevan listautumista pörssiin ensi vuonna, jota ennen se halunnee vielä vahvistaa asemaansa ylivoimaisesti johtavana musiikkipalveluna.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju