Musiikin huojuntaa symbian puhelimissa?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Satunnainen, 30/10/07.

 1. Satunnainen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/02
  Viestit:
  162
  Tykkäykset:
  0
  Testailin taas musiikin kuuntelemista N95 puhelimessa samaan aikaan kun ajoin autoa ja navigaattori (Wayfinder) oli päällä. Olen monta kertaa aikaisemmin kokeillut tätä, ja musiikki on mielestäni kuulostanut kummalliselta ja tänään huomasin selvästi että sehän huojuu oikein reippaasti!

  Eli käytännössä kun navigointisofta syö kellosyklejä puhelin ei jaksa tunkea musiikkia A2DP headsettiin ja taajuus laskee (musiikki "hidastuu").

  Äärettömän ärsyttävää, käytännössä taas yksi ominaisuus joka paperilla näyttää hyvältä mutta käytännössä ei toimi ellei tuota huojuntaa saa korjattua.

  Onko muilla kokemuksia vastaavasta?
   
 2. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2275
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Ei ole vastaavalla yhdistelmällä mutta 6680:lla ja N80:lla olen huomannu välillä samaa ilmiötä AD-41:n kanssa. Hetken aikaa on täytynyt oikein ihmetellä että mitenkäs biisit tuntuvat nyt olevan niin hidastempoisia normaalin sijaan. Onneksi näin tapahtuu harvoin.
   
 3. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Sama ongelma on tullut vastaan E90:n ja BH-500:n kanssa. Musiikki toistuu loistavasti kun puhelimella ei tee mitään muuta samanaikaisesti. Ääneen ilmestyy huojuntaa ja satunnaisia katkoja kun puhelimella käyttää jotain toista softaa. Jotenkin nämä ongelmat tuntuvat vielä keskittyvän muistikortille asennettuihin / siellä tietokantaansa pitäviin softiin... Voikohan mulla olla liian hidas kortti vai loppuuko E90:stä yksinkertaisesti puhti kesken?!

  =)juha
   
 4. Satunnainen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/02
  Viestit:
  162
  Tykkäykset:
  0
  Kiinnostava havainto, itse ajan kyllä kaikki softat puhelimen muistista, mutta musa tulee tietenkin muistikortilta.

  Tuo on sen verran vakava ongelma että sitä pitäisi tutkia lähemmäs, etenkin N95 osalta jonka "pitäisi" olla kelvollinen MP3 soitin.
   
 5. Dthamilaye Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/3/03
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Jos prosua käytetään paljon, musassa voi ilmetä huojuntaa tai katkoksia. A2DP steroBT vaatii aika paljon tehoja puhelimelta. Jos musa on ainoa käytössä oleva ohjelma, jerkkua pitäisi riittää tarpeeksi.

  Kannattaa käyttää mahdollisimman vähän esim WLANia jos kuuntelee A2DP BTn kautta. Wlan ja BT käyttää samaa antennia ja jos molemmilla menee paljon dataa, kumpikin kärsii. A2DPlla tämä esiintyy musan 'venymisenä' tai katkomisena.

  A2DPn musan venytys ymmärtääkseni kuuluu asiaan, koska muuten musa katkoisi enemmän kuin nyt. Itsekin käytellyt A2DP kuulokkeita ja yleensä toimii ihan hyvin, kunhan on N95 jossain povarissa tai jopa vyöllä, eikä muita ohjelmia pääasiallisessa ajossa samaan aikaan.
   
 6. Satunnainen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/02
  Viestit:
  162
  Tykkäykset:
  0
  Joo, lueskelin vähän aiheesta ja huomasin että tuo venyminen tosiaankin voi tapahtua pätkimisen sijaan jos dataa ei tule tarpeeksi puhelimesta luureihin.

  Minusta se on järkyttävän huono tapa paikata suorituskyvyn puutetta, eikö prosesseja voi priorisoida ja/tai puskuroida tarpeeksi dataa ettei näitä ongelmia tule?
   

Jaa tämä viestiketju