Musaa puhelimesta BT:n kautta stereoihin autossa?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Kommari, 28/10/07.

 1. Kommari Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/06
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  0
  Eli mitkä on puhelinmalleja mitkä tukee tuota koska kaikki ei nähtävästi tue? Ostin pioneerin mankan autoon ja ois jees saada BT:llä yhteys soittimeen niin ei tarvis cd:tä kannella mukana ollenkaan.

  Eli jos ostaa puhelimen missä on BT-stereotuki niin onko se nyt se oikea ominaisuus? Kokonaan tippunu näistä ku en ole aikoihin seuraillu enää tätä alaa
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep, kannattaa katsella myös lyhenettä A2DP.
  Markkinoilla on myös autoradioita joissa on vain BT hf profiili, eli tarkoitettu HF käyttöön, toki musiikinkin pitäisi kuulua, mutta surkea äänenlaatu.
  Aina toki mahdollista että jotkin laiteyhditelmät eivät toimi kunnolla keskenään.

  Markkinoilla on myös BT plugi adaptereita, jolloin voit tuon kytkeä luurin kuulokeadapteriin jaa siite sitten radiolle BTllä, tosin samalla vaivalla moni vetää suoraan piuhan mankan aux in liittimeen.
   
 3. Kommari Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/06
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  0
  Joo no ainakin tossa soittimessa on erillinen BT AUDIO ja sit on oma kohtansa pelkälle puhelimelle
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Onko se nyt niin vaikeeta polttaa levy tai käyttää 2 gigan usb tikkua? Miksi on haluttava autossa soittaa vaikeimman kautta aina. Ei semmonen ole mitenkään käytännöllistä edes.

  Ei millään pahalla, uteliaisuuttani kysyn.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos luuria käytetään muutoinkin MP3 soittimena, niin silloin sen käyttäminen myös autossa soittimena on hyin perusteltua. eli vähentää vaivaa. toki jos luurilla suoraan hakee musaa, niin silloin myös näppärä.
   
 6. Imperial

  Imperial Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  864
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Tosin muistan jostain lukeneeni tästä, että äänenlaatu tuollaisella kikkailulla lähinnä radiotasoa. Joillekin riittää, joillekin ei.

  Mutta sillähän ei asian kanssa ollut tekemistä ollenkaan.
   
 7. Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  Riippuen mankasta ja kännykästä äänenlaatu on suoraansanottuna aikamoista kuraa joka kaikenlisäksi vielä pätkii tai sitten "ihan ok". Se, että kysyjän mankasta löytyy tuo erillinen vaihtoehto / profiili, on plussaa.

  Kaveri hankki tuollaisen BT streamausta tukevan mankan ja kokeiltu on useammallakin luurilla. Noiden kokemuksien perusteella paljon mielummin yhä polttelee niitä cd:tä / DVD:tä tai USB -tikku moodiin laittaa kännykän kuin langattomasti BT:n kautta.
  Varsinkin jos autossa on yhtään paremmat hifit kuin tehtaan omat muovirimpulat / kaikenmaailman "Bose sound syste"mit.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vielä jokin aika sitten hyvälaatuista FM radiolähetettä pidetään ihan hyvänä äänenlaatuna. Stereona siinä toki tulee ylpäässä rajat vastaan, mutta pitäisi riittää ainakin normaaleihin auto-olosuhteisiin hyvin.

  Olen kyllä siinä samaa mieltä että pyrittäessä mahdollisimman korkeatasoiseen ääneen kannattaa valita muut siirtotavat lähinnä pitäytyä oikeissa CD levyissä.

  Mutta jos vaihtoehtona jokin halppis FM lähetin, niin ilman muuta BT parempi vaihtoehto.
   
 9. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Tuosta äänenlaadusta, yleisin skenaario on varmaan se että porukka ostaa tietämättömänä jotain BT-rimpuloita, yhdistää ne handsfree-profiililla ja sitten haukkuu koko A2DP:n suohon kun kuulostaa niin surkeelta. Jos mankka on yhtään mistään kotoisin ja äänitiedostot osattu tehdä oikein, äänenlaatu ei häviä paljonkaan cd-levylle.

  Ja kätevyydestä, sen sijaan että räpläisi irtomedioiden (=cd-levyjen ja muistikorttien) kanssa, on paljon kätevämpää vain istua autoon, laittaa mankka päälle ja alkaa soittelemaan. BT on ainakin omassa puhelimessa muutenkin koko ajan päällä, kun akunkestossa ei ole havaittavaa eroa.
   
 10. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Jep.. A2DP mainintaa kannattaa vilkuilla. Sekään tosin ei vielä varmista toimivuutta kun A2DP määritys sallii äänen kulkevan bt yli joko mp3 streamina tai pakkaamattomana (tämä yksi syy miksi jotku luulee että tietokoneen kanssa A2DP vaatisi usb2 liitäntää aina vaikka se on vain tämä pakkaamaton jonka kanssa tulee kaistaongelmia).

  S60 puhelimissa joissa ei ole A2DP profiilia saa musiikin kuulumaan tietyllä softalla joka murrettu toimimaan muillakin kuulokkeilla. Mutta tämä vaatii vastaanottimelta mp3-steream tukea (jota ei ilmeisesti esim. jabra bt620s kuulokkeissa ole).
  Ne nokian puhelimet puolestaan joissa on A2DP tuki nykyisin tukevat niin mp3 kuin pakkaamatonta streamia eli toimivat melkein kaikkien laitteiden kanssa. Poikkeuksena jotku palikat jotka on vain keskenään toistensa kanssa tarkoitettu toimivaan.
  Ongelma tilanteissa äänenlaatu on just sitä helvetin huonoa hansfree profiilin monoa ja jonka takia osa erehtyy moittimaan A2DP äänet täysin.

  Itse haeskelen edullista palikkaa paria vahvistimeen joka tukis niin mp3 kuin pakkaamatonta streamia. Vastaanotin palikan pitäisi myös muitakin A2DP laitteita tukea ettei lähetin palikka tarvitsisi silloin kun laitteessa on valmiiksi A2DP tuki. Tai vaihtoehtosesti pelkkää vastaanotinta joka suostuisi yhdistymään Jabra A120s lähetinpalikan ja N95 puhelimen kanssa automaattisesti. Käytössä kun on N93 ja N95 puhelimet (N93 kun ei sisällä A2DP tukea ja sen kanssa pitää palikkaa käyttää jos haluaa myös esim. navigoinnin äänet saada siirtymään).
  Autoradiota ei ole autossa eikä sitä tule turhaan..
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No ei niin kiire voi olla kellään ettei ehdi äänen laadun vuoksi edes vaivaa näkemään. Niin no ei kaikki tiedä tai välitä tietty.

  Sen takia mankkaa ei kannata ostaa jotta siinä BT olisi, itse ainakin ostaisin usb mielummin. Mut jos se on "vakiona" sillee monissa malleissa jo, niin ei Pioneerikaan huono hankinta ole todellakaan. Hinta-Laatu kohtaa hyvin.
   
 12. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Mitäpä jos luet läpi ton A2DP toteutuksen speksit ennen kun puhut äänenlaadusta. Sieltä tuupataan parhaimmillaan ihan samalla spekseillä olevaa dataa läpi mitä cd-levyn ääni. Sen mp3-stream datan vaihtoehtona. Eli äänenlaadun puolesta ei hävitä tippaakaan oli sitten tikku, cd-soitin tai A2DP. Ei ole merkitystä mitä härveli sitä dataa siellä streamaa, kunhan vaan yhteydet pelaa eikä katko. Toki tässä voitaisiin alkaa jittereistä ynnä muista jauhamaan, mutta siirtotien jitteri on puskureissa häviävää ja siten melko pieni vaiva.

  BT jos se on mankassa hyvin toteutettu ja tosiaan A2DP eikä hansfree-profiili niin on ihan kannattava.. musiikin lisäksi kun saa myös nettiradiot ja navigoinnit kuulumaan ilman kaapelia kätevästi. Ja nettiradiota löytyy aika harvasta mankasta nykypäivänä.

  En edes tajua miksi autostereoita tarvitsisi nykypäivänä laittaa. Uuteen autooni en ottanut lainkaan valmistajan tarjoamaa vaan laitoin vain paremmat kaiuttimet, pienen subin ja vahvistimen. Kaapeleilla homma pelannut hyvin ipodien ja kännyköiden (n93, n95) kanssa. Paljon kätevämpää homma vaan olisi tolla A2DP profiililla hoitaa kännyköiden kanssa kuin piuhoja vedellä.
  Tiukassa vaan on ennakkoluulot ja se että auto äänentoiston keskus pitää aina olla autostereot. Hinta-äänenlaatu kun kohtaa vallan erinomaisesti esimerkiksi ipod - vahvistin systeemilläkin ilman turhaa autostereota välissä.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yleisin syy: radiontakia
  On toki henkilöitä jotka eivät siitä radiosta piittaa.
   
 14. samumanu Vieras

  0   0   0

  Kyl sitä vaan moni tarvii. Jos itellä ois vaihtoehtoina ei laitetta, pelkkä radio tahi esim cd-soitin niin paras ois kyllä radio. Ei sitä pelkkää musiikkia aina jaksas kuunnella.
   
 15. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Eipä niin.. mutta nykyaikana onkin kännykässä nettiradio, jonka toimivuus kokoaika lisääntyy 3g verkon parantuessa. Ja onhan kännykässäkin radio, jonka saa helposti kytkettyä auton antenniin parilla pikku konkalla saaden näin hyvän vastaanoton.
   
 16. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  No niin löytyhän sopiva palikka autoon ja vieläpä niin yllättävästä paikkaa kuin anttilasta hintaan 59,90eur.

  HWS-BTA2W
  http://www.sony.fi/view/ShowProduct...&imageType=Main&category=PAA+Stereo+Bluetooth

  Toimii nokian N95 puhelimen kanssa suoraan kuten myös puhelimissa joissa ei ole A2DP tukea kuten N93 puhelimen kanssa MSI BluePlayerin ohjelmalla.
  Myös jabran A120s palikka yhdistyy ja toimii hyvin.

  Helppo sovittaa autoon kun 4,5V jännitettä käyttää johon löytyy valmis sovite jostain tai sitten vaan tekee itse käyttämällä usb-sovitetta ja yhtä diodia tiputtamaan jännitettä.

  Eli löysin viimein mitä etsin ja homma toimii mukavasti. Ainoa harmitus on että N93 ja blueplayerin kanssa ei pysty äänenvoimakkuutta säätämään puhelimesta, joten tarvin äänenvoimakkuuden säätimen vielä palikan ja vahvistimen väliin kuitenkin vaikka toivonut ettei sitä tarvittaisi. Mutta eipä tämä ainakaan teillä ole ongelma kellä on automankat jolla säätää.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Piittaan juuri äänenlaadusta... Mun mielestä kun en ole vielä yhtäkään langatonta "hyvää" sanan varsinaisessa merkityksessä kuullut. Jos liittäisin sen hifikajareihin joskus ja kokeilisin. Kaippa sitten yllättyisin?

  En sitä sano et ois pakko olla jotain mankkahässäkkää välissä, jos BT:n kanssa pelaa ym. Tottakai jos sen uuteen autoon joutuu huolto laittamaan subbarin tms... se äkkiä 1000e maksaa kun firma ohittaa parit magneettitunnistimet ja klaaraa akulta virrat. Sen takia uusia autoja kavahdan jossa liikaa on sähkösiä hässäköitä ja turvatyynyjä 10 lisänä. Jo näitä on nähty. Akku menee kyykkyyn jo kovilla pakkasilla kun kaikki on automaattisesti päällä. Yhdestä muutaman vuoden vanhansta Almerasta poisteltiin kaikkea japanilaisten virityksiä, se on vielä helppoa ;) Varsinainen pommi sellaseen on puolestaan Fiat Stilo. Se kun tilttaa, voi jeesus nauran mikä selvittäminen, kannattaa meinaan olla takuut kunnossa. Toista kertaa en pelasta kenenkään virityksiä ellei tilanne ole se, että ovi on jääny kiinni.

  Hinta-laatu kun ei kaikkia innosta jotka sitten osaa homman. Valmisratkasuissa yleensä meneekin päin persettä varsinkin bassopuolella ja leikkaa mistä sattuu. Yleensä bassot on heikkolaatusia ja kumisee valmiina ym... Joten eipä se ääni parane jos on joku valmis ostettu. Tietty jos helpolla haluu päästä ja suht ok. et kelpaa se ääni kun makuasioista ei oikein voi sillee kiistellä, niin se varmaan sulle kelpaa ja olemme siihen tyytyväisiä. "Asiakas" on sillee oikeessa, mikä sille riittää.
   
 18. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Kaipa vierastat myös wlanin yli siirtyvää bittiä myös..
  Palikoiden da-muunnoksen toteutus ei välttämättä ole parhaiten tehty, mutta se nyt ei liity mitenkään siihen onko se langallinen vai langaton. Tiedä sitten kummassa se on paremmin toteutettu, noissa palikoissa vai puhelimessa. Olennaista kuitenkin on että kun puhelimesta suoraan lähtee bt-digitaalinen streami niin se pysyy kyllä langattomuuden yli muuttumattomana.
  Ei pidä sotkea näihin analogisiin langattomiin kuulokevempeleihin hommaa.. tai edes niihin jotka muuttaa analogisen digitaaliseksi siirtoa varten muuttaen sen lopuksi kuulokkeille takaisin analogiseksi.
  Tilanne kunnei tässä eroa olennaisesti siitä olisko kyseessä serveri ja tietokone, jonka välillä ääni siirrettäisiin wlan-verkossa wav tai mp3 tiedostona tietokoneen soittaen serverillä olevia tiedostoja. Molemman kaltaisia streameja kun toi stereo-bt tukee. Laitteiden mittakaava ja monimutkaisuus vaan pienempi tässä tapauksessa ja vain hiukan erilainen siirtotie jne..
   

Jaa tämä viestiketju