musaa kännykkään...

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Korski, 24/1/05.

 1. Korski

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/4/04
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Pystyykö tekemään silleen, et muuttaa koneella mp3:sen ogg jokskus tollaseks ja siirtää puhelimeen ja sit se kuuluu ihan mp3 laadulla vaikka puhelin ei voisikaan toistaa mp3sia?
   
 2. Gnomus

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Ei se ogg varmaa nii hyvälaatune oo
   
 3. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  ogg on parempilaatuinen kuin mp3!

  Pitää korjata heti väärinkäsitys. Eli ogg (tai äänestä puhuttaessa ogg vorbis) on samalla bittimäärällä koodattuna parempi laatuista ääntä kuin mp3.

  Tietysti mitä tiukemmin pakataan, sen enemmän laatu laskee, mutta mp3:ssa laatu laskee bittien vähentyessä jyrkemmin mitä ogg:ssa.
  Ogg siis parempi pakkausmetodi kuin mp3 kaikessa muussa mielessä paitsi valmiiden netistä löytyvien tiedostojen määrässä.

  Puhelimien äänentoisto yleensä ei pysty 44,1 kHz +16bit/sample äänentoistoon, joten ei ole järkeä puhelimen muistikortille tallettaa ogg tai mp3-tiedostoja sellaisenaan, vaan kannattaa skaalata ne alaspäin puhelimelle sopivaksi. Silloin säästää sekä tilaa muistikortilta että akkutehoa kun esim OggPlayerin ei itse tarvitse skaalata alemmaksi.

  Joku puhelimien äänentoiston paremmin tunteva voisi kertoa millä bitratella kannattaa musiikki S60-puhelimiin tallettaa (sekä ogg että mp3 muodoissa)
   

Jaa tämä viestiketju