Muistin määrä ja hinta mobiililaitteissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja PekkaM, 18/9/13.

 1. PekkaM Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  16/10/03
  Viestit:
  254
  Tykkäykset:
  28
  Tuli mieleen ihmetellä "ääneen" tällaista asiaa kun uusia Samsungin vehkeitä tuossa ennakkotilailin. Eli mikä on syynä muistin määrän pihtaamiselle mobiililaitteissa kun ei se varsinaisesti enää maksa "mitään" verrattuna kokonaisuuden hintaan? Olen kuullut väitteen, että monissa laitteissa sisäinen muisti olisi vieläpä ihan konkreettisesti MicroSD-kortilla toteutettu eli periaatteessa ihan samaa muistia kuin mitä Amazonilta voi tilata Sandisk-merkkisenä alle 40£ per 64GB.

  Vai olenko saanut väärää tietoa? Luulisi, että jos tuo pitää paikkansa niin netti pursuaisi tee-se-itse-miehille oppaita joissa luuri tai lätty avataan ja sisäinen muisti vaihdetaan itse suurempaan. Onko puhelimen sisäinen muisti kenties kuitenkin jotain nopeampaa ja kalliimpaa sorttia?

  Hintahan nimittäin onkin toinen ihmetyksen aihe. Jos katsoo vaikkapa Verkkokaupan sivuilta Samsungin Nexus 10 -padia niin 16GB ja 32GB -vaihtoehtojen hintaero on tasan 100€. Siinä tulee siis hintaa gigalle 6,25€ kun SDXC-kortilla lisäten pääsee alle 75c gigahintaan...

  Ja tiedetään, pyydetään kun voidaan pyytää. Tosin ei mulle tule mieleenkään maksaa satasta 16GB muistin lisäyksestä jos Galaxy Note 10.1 2014 Editionin hinnat noudattelee samaa kaavaa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Konkreettisesti ei pidä paikkansa. No joissain on muistikortti mukana, käyttäjän vaihdettavissa. Mutta ehkä asiasta sinulle kertoneet ovat tarkoittaneen että sähköisesti samankaltaisia on ollut, mutta siis ihan juotettava komponentti.

  Valmistajan vinkkelistä se pohtii kustannuksia, muutaman euron nousu kertaantuu loppuhinnassa, siis ihan oikeasti.

  Toki niissä on myös puhdasta hinnoittelua, jotka yhdessä voivat tehdä isojakin eroja. joku versio on se ykköstuote.
   
 3. zipa

  zipa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  2795
  Tykkäykset:
  711
  Puhelinmalli:
  iPhone 5, iPad 2
  No kyllä se vaan maksaa. Ja vaikka ei maksaisikaan, niin puhutaan kuitenkin laitteista joita myydään satoja miljoonia vuosittain. Jo euron säästö per myyty laite maksaa koko työvoiman seuraavan vuoden liksat.
   
 4. jviirret Vieras

  0   0   0

  Puhelimen valmistaja ei ajattele kokonaisuuden hintaa vaan oman osuutensa hintaa ja katetta. Jos 300Euron puhelimen hinnasta vähennetään vero, myyntiportaan kulut, myyntiportaan kate, rahti tehtaalta Suomeen, pakkauskulut, alihankkijoilta tulevien osien hinta(akut, laturit, suoja yms.), patenttimaksut sun muut kulut joista ei täällä ole hajuakaan niin se puhelimen hinta on muutamia kymppejä. Tästä osuudesta se valmistaja repii oman katteensa ja tuollainen 40£ kuulostaa siltä puhelimen hinta vähintään tuplaantuu.
  Isommassa muistissa myös vikaantumisen mahdollisuus suurenee. Jos joka tuhannes piiri vaurioituu takuu aikana tarkoittaa se 10miljoonan myynnissä 10.000 ylimääräistä takuupalautusta kuluineen. Puolta pienempi muisti ja vain yksi 2000:sta vaurioituu ja takuupalautusten määrä tippuu 5000 kappaleeseen. Vielä kun muisti pienennnetään puolella...
   

Jaa tämä viestiketju