Muistikortinlukija kirjoitussuojattu?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja oksu, 8/6/07.

 1. oksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/3/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Lumia 920, Jolla
  Onko semmoinen mahdollista? Nimittäin lukija ei suostu enää kirjoittamaan kortille mitään, sanoo vain että tietoväline on kirjoitussuojattu.

  Kortti on alustettu puhelimessa uudelleen, nimetty, ei ole salasanaa. Löytyy toinenkin kortinlukija tulostimesta, siinä toimii ongelmitta. Mutta koneessa oleva kortinlukija ei anna tallentaa/formatoida. Ei auta vaikka formatoisin tulostimen lukijassa.

  Ja jotta ongelma olisi vielä mielenkiintoisempi...kortinlukijassa on useammalle eri kortille paikka. CF-kortit toimivat ongelmitta. Mutta MMC-korttini ei.

  Oisko kellään mitään viisasta vastausta, miten sais toimimaan taas? Ei jaksais aina tulostimen kautta käyttää.
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16616
  Tykkäykset:
  4851
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Kaikki on mahdollista jos lukija on niin "vanha" että ei ymmärrä kaikkia kortteja.
   
 3. oksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/3/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Lumia 920, Jolla
  Niin en huomannut sanoa, lukija ollut kokoajan käytössä, eli kortti on toiminut täysin ongelmitta aikaisemmin. Eilessäiltana kun ajattelin siirtää tiedostoja kortille niin eipä sit onnistunutkaan.

  Että mitä nyt sitten on tapahtunut, miten saan takaisin toimimaan? Kokeilin jo poistaa tuon muistikortinlukijan laitehallinnasta, koneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen löysi uudelleen lukijan mutta eipä auttanut sekään.
   
 4. pietini Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  7/1/05
  Viestit:
  473
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Honor 8, Sonera/Saunalahti
  Itsellä kävi aiemman koneen kanssa samanlainen tapaus, sisäisestä kortilukijasta MMC/SD korttipaikka lopetti toimintansa yhtäkkiä, silti muut korttityypit toimivat mainiosti.
  Eli olisko vaan kortilukija hajonnut.
   
 5. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  Itsellä vähän samanlainen ongelma ilmennyt, eli muistikortinlukija toimii (siis kytkeytyy ja win löytää) mutta kortin sisälle laitettaessa sanoo että korttia ei ole alustettu. Kännyssä toimii ja känny toimii koneessa myös massamuistina.

  Mulla on ongelma Canonin skannerin kanssa, win löytää mutta mikään kuvantamisohjelma sitä ei löydä. Käytössä on haman usb-jakaja ja uskon että tässä on mahdollinen syy.

  Eli tuli mieleeni että voisi kokeilla poistaa kaikki usb-ohjaimet tietokoneen laitehallinnasta tai kokeilla palauttaa aikasempi ohjain. Mutta kumminkin ajatuksena että laitteet kun kytketään uudestaan koneeseen niin win asentaisi ajurit niille uudestaan.

  Olin kuullut jostain että nämä jakajat ovat saattaneet joskus tehdä niin että varaavat/jää muistiin tietty usb-paikka tietylle ohjaimelle ja kun toisen laitteen kytkee ks porttiin niin ei saattaisi toimia. Tiedä sitten miten on?
   
 6. oksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/3/04
  Viestit:
  74
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Lumia 920, Jolla

  Hmm tuo kaikkien usb-ohjaimien poistaminen kuulostaa jo siltä mikä saattais vaikka ehkä auttaa. Mutta mieleeni tulee heti kysymys, että eikös Windows laitteet uudelleen löytäessään asenna automaattisesti ne samat vanhat ajurit, jotka ovat ehkä jo mahd. korruptoituneet? Miten sen sais hakemaan ne vaikka cd:ltä kokonaan uusiksi?

  Vois kanssa tuota palauttamista kokeilla, eipä sekään itselleni tullut mieleen.
   
 7. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  Näin taitaa olla. En osaa sanoa että miten saisi ajurit asennettua uudelleen, muuten kuin se että jos on asennuslevy jolta ajaa koneeseen ennen usb-laitteen liittämistä. Mutta jos kyseessä on winin omat ajurit niin ei kait siinä auta muuta kuin laittaa sormet ristiin ja toivoa parasta :D

  Pitää itsekkin paneutua asiaan, kunhan illat on ohi.
   

Jaa tämä viestiketju