Muistikortin nopeuden vaikutus

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja jaltsu, 28/5/07.

 1. jaltsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/5/06
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  0
  Nykyään noita muistikortteja näkyy olevan erikseen "nopeita" malleja, jotka ovat tietysti kallimpia. Onko kokemusta vaikuttaako tuo nopeus käytännössä kännykkäkäytössä (esim. microSD)? Eli käynnistyykö esim. ohjelmat nopeammin tms. Kannattaako sijoittaa enemmän rahaa vai onko tuo vain markkinointikikka?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Digikameroissa tärkeä asia, kännykkäkäyttäjillä merkitystä jos siirtelee kortinlukijalla paljon kamaa.
   
 3. Sompse

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/05
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni jos mennään yli 1Gb muisti korttiin niin maksan sen 10€ enemmän siitä kortista, että tiedostot siirtyy edes järkevällä nopeudella, käytettävyys kärsii pahasti jos siirto kestää kauan ja on hidas, niinkuin näissä tarjous korteissa yleensä on.
   
 4. dsniper Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/07
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  1
  No eikös tän nyt luulisi vaikuttavan kännykän nopeuteen S60-puhelimissa aika paljonkin? Tän perustelen sillä että ainakin oma E65 lataa mm. valokuva- ja videogallerian sekä laitteen muistista, että myös muistikortin vastaavasta hakemistosta. Samoin ainakin harvoin käytetyt sovellukset asennetaan useimmiten muistikortille (etteivät veisi tärkeää käyttömuistia) ja niiden latausnopeus luulisi olevan ihan suoraan verrannollinen kortin lukunopeuteen. Entäpä esimerkiksi Nokia Mapsin isot karttatiedostot?

  EDIT: Vai tarkoititkohan että korttien lukunopeudet ovat niin lähellä toisiaan, ettei ole väliä ja kirjoitusnopeus tulee käytännön hommissa esiin vasta kortinlukijalla?

  Korteista on nopeustestejä olemassa, mutta lähdekritiikkiä kannattaa harrastaa. Itse olen tullut tyytyväiseksi tästä linkistä http://www.valuemedia.co.uk/speed_tests.htm , koska oma korttini (Sandisk Ultra MicroSD) on siellä ylivoimaisesti nopein luokassaan ;)
   
 5. jaltsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/5/06
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  0
  Juu, tilasin muista syistä tuon TRANSCEND 2GB Micro SD-kortin. Näkyy olevan lukunopeudessa kärjessä eli ei varmaan huono valinta tuokaan. :) Lähinnä hain kysymyksellä sitä että vaikuttaako tuo kortin nopeus, vai rajoittaako puhelimen nopeus yms. siirtoa niin paljon että kortilla ei ole merkitystä. Jos joku vaikka olisi kokeillut kahta eri korttia ja todennut että esim. sovelluksien käynnistymisnopeudessa on eroa/ei ole.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä ja ei.
  Korteissa on huimiaeroja, käytännössä kirjoitusnopeus nousee merkittävään asemaan kameroissa ja siirettäessä esim. musaa kortille.

  Se miksi on nostanut nopeutta tärkeäksi tekijäksi luurikäytössä johtuu siitä että yleensä luureissa rajoittavaksi tekijäksi nousee luurin kyky käsitellä dataa ja esim kuvatessa luurit pakkaavat kuvaa voimakkaasti joka vie aikaa, mutta itse tallennettavaa on vähemmän.

  Samoin harva luuri ei ns. massamuistimoodissa PCn usbin perässä kykene huippusuorituksiin vaikka kortti olisi nopea.

  Jos luuri pystyy hyödyntään kortinnopeutta niin ilman muuta ei kannatta tinkiä nopeudesta nyky hintaeroilla. ja siitä huolimattakin kannattaa kohtuuden hintarajoissa valita nopeampi versio.

  Markkinoilta ei ymmärtääkseni löydy vanhoja todella hitaita kortteja, nyky luurien käyttämissä malleissa. Mutta esim. vanha SD kortti voi olla hidas jopa luurissa.
   

Jaa tämä viestiketju