Mobiili.fi Muistatko vielä nämä? 6 markkinoiden kärkiluuria viiden vuoden takaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Älypuhelimet kehittyvät hurjaa vauhtia ja joka vuosi tulee uudempi ja hienompi huippupuhelin. PhoneArena on koostanut jutun, jossa muistellaan menneitä. Verkkosivusto on listannut muutamia puhelimia viiden vuoden takaa, mitkä olivat silloin viimeisintä huutoa. Poimimme niistä suomalaisille mielenkiintoisimmat laitteet.

  Viisi vuotta sitten tapahtunutta älypuhelimissa:

  • Ensimmäinen 4G -älypuhelin
  • Ensimmäinen Windows Phone 7 -älypuhelin
  • Android 2.3 Gingerbreadin saapuminen
  • Ensimmäinen älypuhelin, jossa oli AMOLED-kosketusnäyttö

  iPhone 4

  Tuohon mennessä iPhone oli jo ihastuttanut laajalti ja vallannut hieman markkinoita. iPhone 4:n hienous oli sen tarkka Retina-näyttö, jonka pikselitiheys kohosi 326 pikseliin tuumaa kohti. Pikselitiheys on sittemmin pysynyt lähes muuttumattomana. iPhone 4:ssä oli muun muassa viiden megapikselin takakamera HD-videotallennuksella, yksiytiminen A4-suoritin, VGA-tasoinen etukamera ja 512 megatavua RAM-käyttömuistia. iPhone 4 säilytti suosionsa pitkään, sillä vajaa vuosi sitten Verkkokauppa.com myi iPhone 4 -puhelimia sadalla eurolla ja ihmiset ryntäsivät kauppaan saadakseen sen.

  [​IMG]
  Apple iPhone 4


  Samsung Galaxy S

  Samsung lähti kilpailemaan iPhonea vastaan Galaxy S -puhelimella. Sillä Samsung starttasi todella suositun Galaxy S -sarjan. Galaxy S oli varsin edistyksellinen laite ja oli teknisten ominaisuuksien valossa oikeastaan samalla viivalla iPhone 4:n kanssa. Neljän tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö 800×480 pikselin tarkkuudella oli ensimmäisiä AMOLED-kosketusnäyttöjä – joskin ei ensimmäinen AMOLED-näyttö puhelimissa.

  Galaxy S:ssä oli yksiytiminen suoritin gigahertsin taajuudella, 512 megatavua RAM-käyttömuistia, viiden megapikselin takakameran HD-videotallennuksella ja 1 500 milliampeeritunnin akku.

  [​IMG]
  Samsung Galaxy S


  Nokia N8

  Nokia N8:n piti olla Nokian pelastaja, vaikka pelastaja voi olla hieman väärä sana, koska Nokia oli tuolloin vielä maailman suurin matkapuhelinvalmistaja. Nokia N8:ssa oli laadukas metallinen design, joka näytti varsin tyylikkäältä. Puhelimessa oli 3,5 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö ja yksiytiminen suoritin, jonka tukena oli 256 megatavua RAM-muistia. N8:n erikoisuus oli kuitenkin sen 12 megapikselin takakamera Xenon-kuvausvalolla – kamera on varmasti pätevä laite edelleen.

  [​IMG]
  Nokia N8


  Google Nexus S

  Samsungin valmistama Nexus S oli Googlen toinen Nexus-puhelin. Nexus S on teknisten tietojen valossa lähes identtinen Galaxy S:n kanssa, mutta pieniä eroja ulkonäön lisäksi löytyy. Laitteen viiden megapikselin kamera kykeni videokuvaukseen ”vain” 720×480 pikselin tarkkuudella. Puhelimen elinkaari oli kuitenkin suhteellisen pitkä, koska se sai jopa Android 4.x Ice Cream Sandwich -päivityksiä.

  [​IMG]
  Google Nexus S


  LG Optimus 7

  Microsoft hyppäsi älypuhelinmarkkinoille uudella Windows Phone -käyttöjärjestelmällään. Windows Mobile oli menneisyyttä ja Windows Phonen piti pelastaa Nokiakin. Ennen Nokian Lumioita nähtiin kuitenkin useita Windows Phone -älypuhelimia, kuten LG Optimus 7.

  LG Optimus 7:ssä oli neljän tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö 800×480 pikselin tarkkuudella, Snapdragon S1 -järjestelmäpiiri, viiden megapikselin takakamera ja 1 500 milliampeeritunnin akku. Teknisesti siis markkinoiden kärkeä tuona vuonna.

  [​IMG]
  LG Optimus 7


  HTC Evo 4G

  HTC Evo 4G oli sitten todellinen huippupuhelin – ainakin pääosin. Siinä oli aikaansa nähden todella suuri 4,3 tuuman kosketusnäyttö 800×480 pikselin tarkkuudella. Näytön värimäärä oli kuitenkin alhainen, sillä näyttö tuki ”vain” 65 536 väriä. Normaalisti älypuhelimet tukivat yli 16 miljoonaa väriä. Puhelin oli myös markkinoiden ensimmäinen 4G-älypuhelin.

  Evo 4G:n erikoisuuksia olivat sen seisontatuki ja HDMI out -portti. Kahdeksan megapikselin takakamera, Snapdragon S1 -suoritin ja 512 megatavun RAM-muisti olivat myös HTC:n älypuhelimen valttikortteja.

  [​IMG]
  HTC Evo 4G

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju