Muistatko vielä hurjat ”Nokia Nseries -paluuhuhut”? Tänään kohun aiheuttanut puhelin...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15396
Reaktiopisteet
103
Parisen viikkoa sitten netin ja erityisesti suomalaiset mediat valtasivat ”huhut” Nokian N-sarjan paluusta. Nseries oli tulossa takaisin, ja ihan ensimmäisenä vuorossa olisi N95:n paluu – viimeisen vielä hyvin menestyneen Nokian huippupuhelimen.


Tämä oli väitetty vuotokuva uudesta Nokian Nseries-puhelimesta.


Varsin nopeasti selvisi, ettei uusilla tulevilla Nokia-puhelimilla ollut oikeasti mitään tekemistä ”Nseries-huhujen” kanssa. Sen sijaan kyse oli kiinalaisen 360 Mobiles -yrityksen kutsusta tulevaan julkistustilaisuuteen. Kutsunsa mukana 360 Mobiles toimitti vanhan Nokia N81:n. Joillakin kiinalaisvalmistajilla on ollut erikoinen tapa lähetellä Nokia-puhelimia kutsujensa yhteydessä.

Kun alkuperäisistä Nseries-huhuista kertoi harva se media, huomattavasti harvempi kertoi paljastuksen osoittautumisesta tuulesta temmatuksi.

Vielä harvempi on huomioinut, että tänään se kohkattu ”Nseriesin paluu” tapahtui.

Kiinalaisvalmistaja 360 Mobiles nimittäin lanseerasi tänään uuden 360 N5 -puhelinmallinsa. Puhelimessa ei ole mitään hirvittävän erikoista, mutta se vaikuttaa ihan käyvältä Android-puhelimelta: 5,5 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä, Qualcomm Snapdragon 653 -järjestelmäpiiri, 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 13 megapikselin takakamera f/2,0-aukolla ja 8 megapikselin etukamera sekä 4 000 milliampeeritunnin akku, Quick Charge 3.0 -pikalatauksella.


360 N5 -puhelin.


360 N5:n värejä.


Merkittävin erikoisuus 360 N5:ssä on 6 gigatavun RAM-muisti, mikä ei kuitenkaan varsinkaan Kiinassa ole ihmeellistä enää nykypäivänä. Kookasta RAM-muistia on pyritty myös hyödyntämään 360 N5:ssä erityisillä – ja varsin erikoisilla – tavoilla. Ominaisuuksista FastZone pitää tärkeimmät sovellukset aina avatussa tilassa taustallakin, jolloin ne ponnahtavat esiin nopeammin. Infinity puolestaan nimensä mukaisesti sallii saman sovelluksen avaamisen rajattomasti, jopa 100 kertaa. Epäselväksi kuitenkin jää, mihin tätä tarvitaan.

360 N5:n hinta Kiinassa on 1 399 juania eli alle 200 euroa 32 gigatavun tallennusmuistilla.

Tällainen se uusi Nseries-puhelin siis on. Asia voidaan nyt haudata, kun tarina on saatu päätökseen.

Sunnuntaina sitten julkistetaan niitä ihan oikeita uusia Nokia-älypuhelimia.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom