Muistatko vielä Googlen ”Pahvin”? Edullista VR-ratkaisua toimitettu jo 10 miljoonaa kappaletta

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15359
Reaktiopisteet
103
cardboards.001.width-1000-700x393.jpg


Kesällä 2014 Google julkaisi Cardboardin, pahvirakenteisen virtuaalitodellisuussilmikon. Kohtuullisen yksinkertainen pahviratkaisu yhdessä tarkoitukseen sopivien sovellusten kanssa on antanut niin Android- kuin iPhone-käyttäjienkin tutustua virtuaalitodellisuuteen ja 360 asteen videoihin kohtuullisen edullisesti ja pienellä vaivalla. Googlen mukaan Cardboardeja on nyt toimitettu yhteensä yli 10 miljoonaa kappaletta.

Pahvilaseja on toimitettu hurja määrä, ja käyttöäkin niille on selvästi löydetty, sillä Cardboard-yhteensopivia sovelluksia on Google Play Kaupasta ladattu yhteensä yli 160 miljoonaa kertaa. Eri sovelluksista 30 on kerännyt jo yli miljoonaa latauskertaa kukin.

Cardboard toimi ikään kuin Googlen ponnahduslautana VR- ja 360-materiaaleihin, ja pahvirakennelmasta saamiensa oppien pohjalta Google lokakuussa esitteli Daydreamin, muovi- ja kangasrakenteisen VR-silmikon yhdessä langattoman ohjaimen kanssa.

Daydream-yhteensopivia puhelimia on tähän mennessä julkaistu kuusi, ja erilaisia Daydream-sovelluksia Play Kaupasta löytyy jo sata kappaletta. Googlen mukaan mukavasti käytettävä ja mukaansatempaava Daydream kerää keskimäärin 40 minuuttia käyttöä joka viikko. Erityisen suosittua VR-materiaalia ovat 360 asteen videot, joita YouTubesta löytyy jo satoja tuhansia, ja YouTube onkin sekä käyttöaikojen että käyttäjämäärien perusteella kaikkein suosituin Daydream-sovellus.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom