MS Smartphone -puhelimen tilaaminen Suomeen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja ebo, 29/4/03.

 1. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tiedoksi asiasta kiinnostuneille, että Microsoftin Smartphone Developers Toolkit sisältää Visual Studion laajennusten ym. softan lisäksi myös puhelimen.

  Paketissa tulee Compalin referenssimalliin perustuva luuri, jossa on siis sama käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä (Windows CE 3.0 / Smartphone 2002) kuin Orange SPV:ssä.

  Puhelin on abt samaa mallia ja muotoilua kuin Orange SPV, mutta prosessori on hieman nopeampi. SD-muistikorttipaikka on samalla tapaa laitteen sivussa.

  Hintaa tälle kokeilulle tosin tulee aika kivasti, US$499 + toimituskulut + 22% ALV USA:sta tilattuna:

  http://www.microsoft.com/mobile/developer/

  * * *

  Kysymys kuuluukin, että oletteko huomanneet, että toimittaako joku nettipulaaki jo Compalin luura tai Orange SPVx:ää Suomeen? Tai ylipäätään jotaiin MS Smartphone -luuria?

  t. tero
   
 2. m

  mobiilisti Vieras (poistettu)

  0   0   0

  "This device is not certified for network access. " ??
   
 3. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Koko teksti oli:

  "The enclosed SIM card will enable the phone in developer mode (no GSM/GPRS services). This device is not certified for network access."

  Tuolliaisenaan olisi tietysti aika rampa vehje, jolla ei tee mitään. ;)

  Kysyin asiasta viimeksi Microsoftin edustajalta MDC:ssa Pariisissa ja silloin sanoivat, että paketissa tulisi Compalin luuri ja täysin toimiva sellainen ilman operaattorilukituksia tms. Täytyypä selvitellä lisää.

  t. tero
   
 4. n

  nzip

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  245
  Tykkäykset:
  0
  Jos on smartphonelle devaamassa, ei tuota kittiä kannata tilata. Devkitin ja koeluurin saa kyllä ilmaiseksi, kunhan käyntikortissa on tarpeeksi vakuuttava yritysnimi. En osaa sanoa mikä tuo "tarpeeksi vakuuttava" nykyään on, mutta parinkymmenhengen yritykseen lähettivät mielellään vuosi sitten.

  Harrastelijoille/omaksi ilokseen koodaville smartphonea ei ole brewin tapaan tarkoitettukaan.

  Compalin luuri puolestaan ei ole varmaan vielä saanut tarvittavia hyväksyntöjä FCC:ltä verkkokäyttöä varten. EU:n puolella hyväksyntää ei enää vaadita. Toisaalta jos tuo paketti on tarkoitettu amerikan markkinoille, se ei välttämättä edes tue Eurooppalaisia gsm-taajuuksia.
   
 5. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Varmistin asian. Yllämainittu maininta koskee vain sitä, että Dev. Kitissä toimitettava SIM-kortti ei ole toimiva eli sillä ei pääse mihinkään verkkoon.

  Jos tuohon Dev. Kitissä olevaan Compalin luuriin laittaa vaikkapa Soneran kortin, toimii se aivan hyvin Suomessa.

  t. tero
   
 6. m

  mobiilisti Vieras (poistettu)

  0   0   0

  Ok, vaikka in english tuossa lauseessa tarkoitetaan kyllä puhelinta. Laitetaan harkintaan!
   
 7. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Myös Orange SPV:tä saa tilattua Suomeen operaattorilukitsemattomana jo:

  SPV phone - SIM unlocked, Security unlocked, un-connected (no SIM or airtime contract)
  32MB Flash Rom + 16MB SDRAM
  USB Cable
  AC Adapter with EU/UK Plug
  Headset
  Microsoft Smart Phone 2002 SD Card with bonus software
  Serial Camera

  Hintaa kertyy: GBP£305 + VAT

  https://www.ora.co.uk/orangeSPV/

  Houkuttelisi kyllä tilata, oli sen verran positiivinen kokemus tuo Orange SPV kuukauden käytön perusteella, josta vielä uudempi softa on nopeuttanut toimintaa ja vähentänyt akunkulutusta tuntuvasti.


  t. tero
   
 8. m

  mobiilisti Vieras (poistettu)

  0   0   0

  Luin kyllä juttusi tuosta mutta aikaa on kulunut joten vaivautuisitko referoimaan plussia ja miinuksia tuosta laitteesta. Lähinnä kiinnostaa selaimen toiminta, GPRS-yhteyden laatu ja pitääkö paikkaansa, että kun laite menee automaattisesti virransäästötilaan (vai meneekö ollenkaan jos on esim. selain käytössä) niin GPRS-yhteys katkeaa samantein?
   
 9. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  AM: En muista nyt ulkoa mainitsemaasi virransäästö- ja GPRS-ominaisuutta, mutta muistiinpanoistani saattaa löytyä. Yritän varmistaa asian.

  Tällaisia juttuja jäi mieleen Orange SPV:tä ja Smartphone 2002:ta käytettyäni noin kuukauden ajan:

  + toimi hyvin yhden käden laitteena (tavaliset näppäimet).
  + nopeasti opittava käyttöliittymä ja reilusti personointimahdollisuuksia, ulkonäössä ja mitä toimintoja haluaa esmes päävalikkoon. XML-rakenteen vuoksi insinöörihenkiset käyttäjät innostuvat välittömästi. ;)
  + sopiva näytön ja laitteen koon yhdistelmä, vähän pienempi kuin Nokian S60-luurit tai SE P800, mutta silti riittävän iso näyttö esmes emaileja, html-surfailua ym. varten.
  + Windowsista tutut ohjelmat, Pocket-versiot IE:stä, Messengeristä, Outlookista jne.
  + helppokäyttöinen ja nopea synkkaus Outlookin kanssa - mukana tulevaan USB-telakkaan vain kiinni ja bitit lentävät.
  + SD-muistikorttipaikka suoraan sivureunassa.
  + yrityskäyttäjille hyvät mahdollisuudet tiedonsiirtoon esmes MS Exchangen ja MS SQL Serverin kanssa.
  + VPN-client suoraan puhelimessa, tukee ainakin PPTP:tä, mutten vielä päässyt testaamaan miten toimii.

  - GPRS tuntui hitaalta, vaikka tukee speksien mukaan 4+2 aikaväliä - tai kenties Pocket IE:n optimointi oli vielä vaiheessa.
  - Pocket Outlook oli vielä torso - sai vain yhden IMAP4-/POP3-profilin tai mailit synkattua samaan kansioon.
  - akku tuntui kuluvan huomattavasti nopeammin kuin Nokian Symbian-luureissa, sanoisin käytöstä riippuen riittää 1-2 päiväksi per lataus (tätä uudemmat päivitykset ovat parantaneet)
  - hitaus- ja epävakausongelmia vielä tuossa versiossa, myöhemmin kokeilemani SPV:t ovat tuntuneet nopeammilta. Parin-kolmen sekunnin viive monissa valikoissa oli todella ärsyttävä.
  - sovellukset jäävät Pocket PC:n ja Symbian OS 7.0:n tapaan yleensä taustalle auki, ei ole sulkunappia. Smartphonessa tämä söi akkua turhan nopeasti ja hidasti luuria. Avuksi on tosin apuohjelmia: http://www.tietokone.fi/softa/kategoria2.asp?id=13&subid=193
  - Orange SPV:ssa vain infrapuna, ei vielä Bluetoothia.
  - softaa ja pelejä ei ole tarjolla vielä läheskään yhtä runsaasti kuin kuin S60:lle tai UIQ:lle, eivätkä ole laadullisesti yhtä hyviä.

  Olen varautuneen toiveikas Smartphonen suhteen. Luotettavuutta ja vakautta arvostavan loppukäyttäjän kannalta näen, että kannattaa odottaa Smartphone 2003:a, jonka myötä pitäisi nopeuden, vakauden ja akunkulutuksen tehostua huomattavasti. Vasta 2003-version myötä noita puhelimia odotetaan Suomeenkin -- Microsoftin arvion mukaan aikaisintaan syksyllä.

  Kokonaisuutena sanoisin, että Symbian-luureilla (viitaten lähinnä SE P800:aan ja N3650/7650:aan) on vielä hyvin pitkä etumatka kuluttajien palveluita ja sovelluksia ajatellen, mutta yrityskäyttäjien näkökulmasta Smartphone näyttäytyy nyt jo potentiaalisena haastajana.

  t. tero

  edit: muistin vasta VPN-clientin.
   
 10. m

  mobiilisti Vieras (poistettu)

  0   0   0

  Kiitos Tero!

  Tekisi sairaasti mieli tilata mutta mietin (kai) vielä. Suurin syy mielenkiintooni on framejä tukeva IE ja yhdenkäden käyttö. Ja toki muukin Win-ympäristö Outlookkeineen jne.