MPF:n Kokit

vtormane

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
4440
Reaktiopisteet
0
Arska9500i sanoi:
Onko täällä ketään, joka olisi kouluja käynyt(Kokki). Itse lusin joutoukkona pari vuotta ravintolakoulussa ja ei tullut siitä ammattia. Kuitenkin perusvalmiudet tehdä lähes mitä vain kotioloissa. Kuitenkin suuri arvostus nykypäivän keittiömestareita kohtaan. Ovat ammattilaisia ja vielä kovia sellaisia.
Mä olin myös hotelli- ja ravintolakoulussa esimieslinjalla 2,5 vuotta aikoinaan.
Tulihan tuota kokkihommia tehtyä aika paljon. Ja tosiaan osaan myös arvostaa alan ihmisiä, ei todellakaan helppoa hommaa.
Hoksasin että vuorotyö ei ole minua varten ja koulu jäi kesken. En kadu kuitenkaan vuosia, hyvä perustaito keittiöhommista jäi itelle.

Oliko Arskakin Oppipojassa Roissa?
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
23.7.2002
Viestit
210
Reaktiopisteet
0
Tänään pistin krapulaevääksi itselleni oikein kunnon paahdetun patongin:

Valkosipulipatonki (sellainen kun ostetaan kaupasta täysin valmiina) halkaistuna, ei kuitenkaan kokonaan vaan siten että sen saa kiinni. Pohjalle valkosipulikastiketta, sen lisäksi katkarapuja, salaattia, punasipulia, suolakurkkuja juustoa sekä päälle pizzamaustetta. Eli semmoista mitä kotona nyt kaapeista löytyi.

Toinen suuri herkku on makaronilaatikko, ja sitä tein viimeksi eilen. Jauheliha oli tällä kertaa naudan paistijauhelihaa, määrä noin 500 g. Pilkottua sipulia ja puolikypsät makaroni, litran munamaitosekoitus. Mausteena jauhelihalle oli grillimauste, sen lisäksi laatikossa on yksi lihaliemikuutio. Tämä koko komeus tunniksi uuniin ja nautinto on valmis.
 

Arvo

Very Important Porcupine
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
24.10.2004
Viestit
4746
Reaktiopisteet
2170
Puhelinmalli
Samsung Galaxy A50
dreamy83 sanoi:
Tänään pistin krapulaevääksi itselleni oikein kunnon paahdetun patongin:

Valkosipulipatonki (sellainen kun ostetaan kaupasta täysin valmiina) halkaistuna, ei kuitenkaan kokonaan vaan siten että sen saa kiinni. Pohjalle valkosipulikastiketta, sen lisäksi katkarapuja, salaattia, punasipulia, suolakurkkuja juustoa sekä päälle pizzamaustetta. Eli semmoista mitä kotona nyt kaapeista löytyi.

Toinen suuri herkku on makaronilaatikko, ja sitä tein viimeksi eilen. Jauheliha oli tällä kertaa naudan paistijauhelihaa, määrä noin 500 g. Pilkottua sipulia ja puolikypsät makaroni, litran munamaitosekoitus. Mausteena jauhelihalle oli grillimauste, sen lisäksi laatikossa on yksi lihaliemikuutio. Tämä koko komeus tunniksi uuniin ja nautinto on valmis.
Passais mullekin tuommonen patonki. Ilman katkarapuja tosin.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
0
Reaktiopisteet
1
vtormane sanoi:
Oliko Arskakin Oppipojassa Roissa?
En ole Oppipojan oppeja saanut, vaikka hyvin tuttu paikka. Harjoitusravintolan anteja syöty tuhat kertaa kuitenkin. Kuviohan Rovaniemellä yleensä on mennyt niin, että alkuvauhdit haetaan Kairatieltä ravintola-alan peruslinjalta 2v. ja sitten pyyhkäistään jatkamaan Oppipoikaan. Jumalattoman hieno ammattikunta ja toivottavasti tänä päivänä näkyy myös palkkauksessakin.
Itse olin -86 vuonna muutaman kuukauden Libanonissa kokkina. Kaikki toimi silloin kaasulla ja keittiössä oli noin +70 astetta , eli saunan lämpötiloissa työskenneltiin. 4kk painoin hommia ja 13 kg lähti painoa;). Sitten vaihdoin vartiopuolelle leppoisempiin hommiin. Vehnäjauhoissakin oli matoja ja pieneliöitä niin paljon, että piti siivilöidä ensin käyttöä. Lihaa kuitenkin pilvin pimein ja sitä kyllä menikin paljon. Suomen olot miljoona kertaa hygieenisemmät.
 
P

Panda

Palaute - 0%
0   0   0
Pekonileipä:

-Reissumies
-Levitettä
-Siivu sellaista yksittäispakattua cheddaria
-Pari siivua pekonia
-Sipulia
-Tomaattia
-Pari vihreää oliivia

Leikellään pekonit vaikka saksilla noin 4cm paloiksi ja paistetaan. Voidellaan reissarit ja pohjan päälle cheddari ja pekonit+muut sörsselit viipaloituna(sipuli siis raakana). Hyvää on.
 

htavilap

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
31.10.2004
Viestit
2039
Reaktiopisteet
119
Puhelinmalli
iPhone 7
Jotain possun lihaa paistelen pannullasinne sipuli sekaan+ joitain mausteita. Tarjoillaan riisin ja runsaan oluen kera. Eiköhän siitä hyvää tule!
 

zSx

Tavallinen pulliainen
Palaute - 100%
6   0   0
Liittynyt
29.7.2003
Viestit
3794
Reaktiopisteet
1989
Puhelinmalli
Note 9
Helv**in yksinkertainen, mutta niin mahdottoman hyvä ja terveellinenkin kreikkalainen salaatti:

- Jäävuorisalaattia, kokonainen kerä
- 2-6 tomaattia, oman maun ja tomaattien koon mukaan
- purkki 3% Apetinaa

Mausteiksi käy mm.

- Kylmäpuristettu oliiviöljy (tähän EI käy mikään muu kuin hyvä oliiviöljy, muut öljyt on p**kaa)
- Basilika
- Oregano
- Leipäkrutongit (joo joo, oikeesti nää kuuluu caesariin, mut...)

Pilko salaatti tarpeenmukaisen pieneksi, pilko tomaatit sellaisiksi "veneiksi" (yhdestä tomaatista saa niitä 4 tai 8) ja heitä kaikki kulhoon. Siihen päälle valmiiksi jo kuutioitu Apetina (se jota ennen sai kutsua fetaksi...). Sekoita ainekset ja lisää mausteet ennen tarjoilua. Johan on hyvää, ja hintakin ihan kohtalainen kunhan ostaa aurinkoa nähneitä tuotteita l. ei suomalaisia vihanneksi. ;)
 

apache

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
13   0   0
Liittynyt
22.4.2003
Viestit
7464
Reaktiopisteet
517
tässä kans yksinkertainen tonnikalasalaatti (halpaa/nopeaa)

jäävuorisalaattia
tonnikalaa (hiutaleina vedessä)
kurkkua
paprikaa
kastikkeeksi maustamatonta jogurttia johon sekoitettu mausteeksi ruokalusikallinen valkosipulimurskaa

valkosipulin ystävänä suosittelen tuota, todella helppoa laihduttajan ruokaa
 

J.J-75

Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
22482
Reaktiopisteet
230
Älkää ostako niitä hiutale tonnikaloja... hyi hitto... ostakaa mielummin fileinä purkissa ja mursikaa sekaan. Edes kissa ei syönyt aikanaan kaverilla kun nenän eteen laitto, en syö minäkään.
 

apache

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
13   0   0
Liittynyt
22.4.2003
Viestit
7464
Reaktiopisteet
517
J.J-75 sanoi:
Älkää ostako niitä hiutale tonnikaloja... hyi hitto... ostakaa mielummin fileinä purkissa ja mursikaa sekaan. Edes kissa ei syönyt aikanaan kaverilla kun nenän eteen laitto, en syö minäkään.
fileinä? kai tarkoitat paloina?

noi hiutaleet on kätevämpiä, mutta tottahan se on että paloina matsku on parempaa
 

J.J-75

Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
22482
Reaktiopisteet
230
Arska9500i sanoi:
Onko täällä ketään, joka olisi kouluja käynyt(Kokki). Itse lusin joutoukkona pari vuotta ravintolakoulussa ja ei tullut siitä ammattia. Kuitenkin perusvalmiudet tehdä lähes mitä vain kotioloissa. Kuitenkin suuri arvostus nykypäivän keittiömestareita kohtaan. Ovat ammattilaisia ja vielä kovia sellaisia.
on on... tai vissiin näitkin alun kirjotuksia.
 

J.J-75

Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
22482
Reaktiopisteet
230
apache sanoi:
J.J-75 sanoi:
Älkää ostako niitä hiutale tonnikaloja... hyi hitto... ostakaa mielummin fileinä purkissa ja mursikaa sekaan. Edes kissa ei syönyt aikanaan kaverilla kun nenän eteen laitto, en syö minäkään.
fileinä? kai tarkoitat paloina?

noi hiutaleet on kätevämpiä, mutta tottahan se on että paloina matsku on parempaa
juuh.. kyllä, filepaloina... laatu kannattaa katsoa purkin kyljestä, Suomesta en ole nähnyt, että saisi ihan parasta laatua, mutta nuo välttää kyllä. Kolmanneksi parasta ne parhaat on. Sitten on joskus syöny sellasia purkkeja mikä on pieni, 3 nipussa, ne on hyviä kanssa. Pitäs olla K-kaupoissa. Ne voi helposti mursia jos tuntuu liian isoilta, mut kannattaa yrittää välttää huonoimpia kaikessa. Ihminen on sitä mitä hän syö.
 

Omenanraato

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
11.12.2002
Viestit
20198
Reaktiopisteet
968
Puhelinmalli
iPhone 6+ 16GB Silver
ite en syö mitään muuta tonnikalaa kuin rainbow:n hiutaleina vedessä...en tykkää niistä paloista yhtään ja makueroa en maista
 

J.J-75

Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
22482
Reaktiopisteet
230
Tänään tein minuttipihveistä, kananpojanfile, itse paneroituja, hampurilaisia.

Kananmunaa pikkulautaselle ja sitten vehnäjauhoseokseen missä on kanagrillausmaustetta paljon. Sitten vaan pannu kuumaksi, ja paistaa varovasti nopeasti. Sitten vaan reissumiehen väliin ja sitten lisää mitä haluaa väliin...

Hampparia saa parhaiten vasta jauhetusta paistinjauhelihasta, taputtele semmonen puoltoista senttiä paksuksi sentin ja vähän pitkulaiseksi. Mausta grillausmausteella, itse en käytä mitään. Mieluiten tiskiltä kannattaa hakea suoraan joku 300g riittää kuuteen sämpylään hyvin. Vaikka täysjyvä jumpuloita. Pihvin voi aavistuksen jättää punertavaksi tai raa´aksi keskeltä, jos sattuu jäämään... Kananmunaa, ei liikaa paistettu, ananas renkaita omassa mehussaan... Ketsuppia ei edes tartte välttämättä.

Itse käyn leipomossa aina kunnollisia isoja sämpylöitä hakemassa... kunnollinen laatu kaikessa erillisesti tehtynä, takaa hyvän maun ja laadun ruoassa.

Moni ihmettelee miten sitä voi syödä niin paljon jotain, salaisuus, kun se on terveellisesti tehty, se ei täytä ähkyyn asti tai niin että se tökkii yhtään. Ruoan jälkeen pitää tulla hemmetin hyvä olo vaikka miten olisi täysi.

En käytä suolaa nykyään, oon laskenu piilosuolan saannin ja vaikka sipsejä syön joskus, en suolaa laita. Kroppa ilmottaa suolasta hyvin millon tarvitsen. Tietty keitoissa ym. maustan normaalisti, mutta yritän välttää sitä. Moni on tottunut niin paljon suolaan, rasvaan tai kermaan tai ihan mihin vaan, vaikkapa ketsupin antamaan lisämakuun. Se on osana vahvasuolaista ruokakulttuuria ja on pilannut makumme täysin ja tupakka on toinen todella paha. N. 10v. sitten 3kk jälkeen aloin maistamaan pikkuhiljaa ruoan oman maun. Sen jälkeen terve menoa, aikaa se vie mutta kun siihen tottuu, aloin maistamaan uskomattoman paljon enemmän ja herkemmin, esim. just suolan. Suosittelen kokeilemaan. Sama koskee rasvoja... Ei leivän päälle, eikä muutenkaan paljon, hyvin vähän.
 

kenopaeaenaali

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
6.6.2003
Viestit
4610
Reaktiopisteet
13
J.J-75 sanoi:
itse en käytä mitään.
Hyvin vaikea uskoa tuota väittämää, kun tätä seikkaperäistä tajunnanvirralla tuotettua selostusta lukee.
--kpn
 

BuZu

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
15.2.2003
Viestit
1509
Reaktiopisteet
0
Sattuuko kukaan tietämään, mistä pystyisi ostamaan natriumglutamaatti nimistä aromivahvennetta ilman suolaa eli samaa ainetta, mitä on Aromat aromisuolassa suolan lisäksi?

Sillä saa ruuan maun todella hyvin esiin, mutta silloin ruuasta tulee liian suolaista.
 

apache

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
13   0   0
Liittynyt
22.4.2003
Viestit
7464
Reaktiopisteet
517
krapulassa maistuu:

ranskalaiset perunat
lenkkimakkaraa
reilusti suolaa
kylmää maitoa
joku hyvä leffa

(tätä postausta ei sitten huomioida tuolla painon pudotus-topicissa)
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
26.4.2004
Viestit
802
Reaktiopisteet
0
Puhelinmalli
Galaxy S6
Kuin myös ranskiksia ja sovellettu juustodippi eli auraa ja koskenlaskijaa sekä vähän maitoa ja sit chilimausteseosta ja sulatetaan yhteen. Uppos nopeeta.
 

vtormane

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
4440
Reaktiopisteet
0
apache sanoi:
krapulassa maistuu:

ranskalaiset perunat
...
Tuli mieleen tuosta että jos itse viitsii kuoria ja tikuttaa ihan "oikeat" potut niin niistä saa 100 kertaa parempia ja myös laihduttajalle sopivia "ranskiksia". Taitavat kuitenkin olla sitten tikkupottuja mutta parempia ovat kuin kaupan vastaavat.
Pikkusen öljyä ja grillimaustetta/mustapippuria sekaan ja eiku uuniin pellille.
 

Kotkis

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
14.7.2002
Viestit
11124
Reaktiopisteet
18
Puhelinmalli
IPhone 5S
vtormane sanoi:
Tuli mieleen tuosta että jos itse viitsii kuoria ja tikuttaa ihan "oikeat" potut niin niistä saa 100 kertaa parempia ja myös laihduttajalle sopivia "ranskiksia".
Juu tai vaikkapa lohkoperunat, ei tartte edes kuoria - kunhan pesee. Yllätyin itsekin, kuinka helppoa on näiden teko; pottujen pesu, lohkominen, öljyä + mausteita, kulhossa sekaisin ja uuniin puoleksi tunniksi. Pirkan nettisivuilta löytyy tarkempi ohje.
Ja hinta on edullinen, viimeksi esim. 10 kilon säkki perunoita maksoi 99 senttiä!
 
Top Bottom