MPF:n Kokit

Harald

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
4.8.2003
Viestit
1320
Reaktiopisteet
3
Puhelinmalli
iPhone 7
kenopäänaali sanoi:
Harald sanoi:
Itellä painottuu ehkä vähän turhan usein italialaisen keittiön puolelle. Pitäisi olla kokeilevampi, kun olisi aikaa ja rohkeutta...
Pizzataksi? ;-)

--kpn
Ei sentään, vaan itse tehtyä :)
 

IceDice

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.8.2002
Viestit
1094
Reaktiopisteet
0
Puhelinmalli
HTC Desire
Japanin pata:
Keitä makarooneja mahdollisimman vaaleiksi, ja levitä tasaisesti lautaselle. Viimeistele annos pyöräyttämällä ketsuppilla ympyrä annoksen keskelle ;)
 

vtormane

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
4440
Reaktiopisteet
0
IceDice sanoi:
Japanin pata:
Keitä makarooneja mahdollisimman vaaleiksi, ja levitä tasaisesti lautaselle. Viimeistele annos pyöräyttämällä ketsuppilla ympyrä annoksen keskelle ;)
Yäk :)
 

Qwertyi

Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016
Palaute - 100%
28   0   0
Liittynyt
7.12.2005
Viestit
33132
Reaktiopisteet
11193
Puhelinmalli
Samsung Galaxy Note 8
Aika usein tulee syöty tommost ns. tonnikalasalaattia. Ohjeet ovat hyvinkin yksinkertaiset.

Kiehauta riisi. Ihan perus Ben enon riisiä. Riisin kypsettyä nosta kattila liedeltä ja lisää pussilinen hernemaissipaprikaa suoraan pakastimesta. Anna pakasteiden sulaa ja samalla riisi jäähtyy. Lisää sekaan vielä tillillä maustettu tonnikalapurkki ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Halpaa, ravitsevaa ja helppoa. Voi ottaa mukaan vaikka evääksi ku ei paljon lämmittelyjä kaipaa. Ja jos oikeen kokkikärpänen iskee voi vielä väsätä jonku kermaviili kastikkeen. Hiukan currya ja sitruunaa ja AVOT!

Ja hyviä variaatioita saa ku vaihtelee tonnikalan makuja. Tonnikalan voi myös korvata broiskulla taikka katkiksilla.
 

SV-3310

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
3.7.2003
Viestit
2358
Reaktiopisteet
30
Kertokaas miten kalkkunapasta tehdään? Se ei ole makaronilaatikkoa kalkkunasuikaleilla, mutta ei lasagnea pennestäkään. Siis siinä on jotain kastikkeen tapaista mutta ei munamaitoa eikä lasagnen valkokastiketta.
 

dexta

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
20.10.2002
Viestit
2482
Reaktiopisteet
0
omat kokkaukset rajoittuu myös (wannabe) italialaiseen keittiöön. Lähinnä pizzoihin joiden pohjana voi olla mitä vain lidlin pizzasta jälkkäriin. Tai itseasiassa on tullut tehtyä paljon kaikkea missä pohjana on erilaiset pastakastikepurkit.


Viimeaikoina myös kebab on rynninyt mukaan ruokavalioon.
 

MiCO

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
5   0   0
Liittynyt
31.3.2004
Viestit
1179
Reaktiopisteet
2
Opiskelijana tulee aika paljon vedettyä makaroonia + tonnikalaa + muuta sellaista helppoa ja halpaa. Tarvittaessa toki onnistuu vähän vaativammatkin ruoat esim viikonloppuisin. Btw, rainbow tonnikalaa pikantissa vihannekastikkeessa, on muuten älyttömän hyvää lämpimissä voikuissa tai pizzassa :)
 

kenopaeaenaali

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
6.6.2003
Viestit
4610
Reaktiopisteet
13
SV-3310 sanoi:
Kertokaas miten kalkkunapasta tehdään? Se ei ole makaronilaatikkoa kalkkunasuikaleilla, mutta ei lasagnea pennestäkään. Siis siinä on jotain kastikkeen tapaista mutta ei munamaitoa eikä lasagnen valkokastiketta.
Keität pastan ja valmistat kalkkunakastikkeen. Kastikkeita on varmasti yhtä monta erilaista kuin on kokkejakin.
--kpn
 

SV-3310

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
3.7.2003
Viestit
2358
Reaktiopisteet
30
kenopäänaali sanoi:
Kastikkeita on varmasti yhtä monta erilaista kuin on kokkejakin.
Noinhan se on. Tarkoitin kyllä huonosti muotoillulla kysymykselläni uunissa tehtyä ruokaa à la Amica joka on kutakuinkin samanlaista eri keittiöissä.
 

Arvo

Very Important Porcupine
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
24.10.2004
Viestit
4746
Reaktiopisteet
2170
Puhelinmalli
Samsung Galaxy A50
On se kummaa, ettei Jussi ole eksynyt tänne kertoilemaan ruuanlaitostaan.
Olen rivien välistä lukenut, että se osaa laittaa ruokaa. Ainakin pizzaa. Ja kasvattaa chilejä.
 

Canis lupus

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
23.7.2002
Viestit
2945
Reaktiopisteet
0
Arvo sanoi:
On se kummaa, ettei Jussi ole eksynyt tänne kertoilemaan ruuanlaitostaan.
Olen rivien välistä lukenut, että se osaa laittaa ruokaa. Ainakin pizzaa. Ja kasvattaa chilejä.
Ruuan valmistaminen ja sen osaaminen on kaksi eri asiaa ja vielä makuasia päälle. Muistan jostain vanhasta keskustelusta, että Jussin ruokia syödessä pitää olla varustautunut vaahtosammuttimella ja täysaskilla närästyslääkkeitä ; )
 

lada-v8

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
27.1.2003
Viestit
1107
Reaktiopisteet
0
Tämän päivän menu;
Paistetut porsaan kyljykset lohkoperunoilla, kermaviilikastiketta, kokonaisia herkkusienia, juustovoipatonkia
ja jälkiruuaksi kartanon perunalastuja dippikastikkeella

Ála Latukka :)
 

BuZu

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
15.2.2003
Viestit
1509
Reaktiopisteet
0
Tässä itse kehittämäni kana/kalkkunaresepti:

500 g kanan ja/tai kalkkunansuikaleita
0.5 l päärynäsiideriä
0,5-1 rkl tandooritahnaa
0,5 dl maapähkinöitä
1 paketti Aurajuustoa

Lihasuikaleet laitetaan yön yli marinoitumaan päärynäsiideriin, johon on sekoitettu tandooritahna.
Lihasuikaleet nostetaan marinadista ja paistetaan pannulla kypsäksi.
Lisätään maapähkinät ja Aurajuusto pieninä muruina.
Loppu marinadi lisätään vähitellen pannulle ja annetaan hautua.

Tarjoillaan jasmiiniriisin kera.
 

mik-ko

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
5.11.2002
Viestit
2870
Reaktiopisteet
4
Hyvä, nopea iltapala tai välipala on pekonijuustosämpylä. Tarvitaan kurkkua, juustoa, pekonia ja sipulia. Ensin vain pekonit pannulle. Lopussa lisätään silpottu sipuli pannulle ja hieman ruskistetaan. Pekonit pois pannulta ja sämpylä halkaistaan ja pistetään molemmat puolet pannulle sisäpuoli pannua kohti. Vähän ruskistetaan sämpylöitä ja rapeutetaan. Sitten täytteet väliin, juusto päällimäiseksi niin se hieman sulaa. Ketsuppia ja sinappia voi lisätä oman makunsa mukaan.
 

apache

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
13   0   0
Liittynyt
22.4.2003
Viestit
7464
Reaktiopisteet
517
vaihtoehtona mikon raskaalle välipalalle on apachen sörsseli:

2 kiiviä kuutioituna
banaani viipaleina
ananasta (joko purkki tai tuoretta) paloina
raejuustoa
maustamatonta jogurttia (testattu Bulgarian jogurtilla)

hedelmät lautasen pohjalle, ananaksesta on syytä valuttaa neste tarkoin pois , jogurtti lusikoidaan hedelmien päälle. nautitaan hyvässä seurassa
 

vtormane

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
19.6.2002
Viestit
4440
Reaktiopisteet
0
apache sanoi:
vaihtoehtona mikon raskaalle välipalalle on apachen sörsseli:

2 kiiviä kuutioituna
banaani viipaleina
ananasta (joko purkki tai tuoretta) paloina
raejuustoa
maustamatonta jogurttia (testattu Bulgarian jogurtilla)

hedelmät lautasen pohjalle, ananaksesta on syytä valuttaa neste tarkoin pois , jogurtti lusikoidaan hedelmien päälle. nautitaan hyvässä seurassa
Eihän tossa ole mitään järkee, kalorit puuttuu kokonaan :)
Sama kuin ilmaa haukkos..
 

apache

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
13   0   0
Liittynyt
22.4.2003
Viestit
7464
Reaktiopisteet
517
vtormane sanoi:
Eihän tossa ole mitään järkee, kalorit puuttuu kokonaan :)
Sama kuin ilmaa haukkos..
joo mut tuossa on proteiinia ja vitamiineja, ja jotain muutakin mitä en tiedä :)

ja vielä maku on todella hyvä, makeahko joten auttaa myös makean nälkään
 

Jace

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
4515
Reaktiopisteet
3
Puhelinmalli
N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
Nopeaa, yksinkertaista ja hyvää:

Kulho
Raejuusto
Punajuuri-piparjuurisalaatti

Ja eikun ainesosat kulhoon ja haarukalla/lusikalla naamaan.
 

Arvo

Very Important Porcupine
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
24.10.2004
Viestit
4746
Reaktiopisteet
2170
Puhelinmalli
Samsung Galaxy A50
Joojust.
Tyrin ruskean kastikkeen kahdesti ja valkosipulipotut jäi raa'an tuntuisiksi.
Pihvit sentään tais onnistua
Vittu.


Että näin.
Onneksi on konjakkia.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
0
Reaktiopisteet
1
Onko täällä ketään, joka olisi kouluja käynyt(Kokki). Itse lusin joutoukkona pari vuotta ravintolakoulussa ja ei tullut siitä ammattia. Kuitenkin perusvalmiudet tehdä lähes mitä vain kotioloissa. Kuitenkin suuri arvostus nykypäivän keittiömestareita kohtaan. Ovat ammattilaisia ja vielä kovia sellaisia.
 
Top Bottom