MP-alan kannattavuuskeskustelu (jaettu gsm-kauppa.com-ketju)

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Thorium, 29/6/03.

 1. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  No tarkalleen ottaen "mistä tahansa toimivasta kaksitaajuuspuhelimesta". Eli pahimmassa tapauksessa myyjä saa näitä aivan ensimmäisiä kaksitaajuusluureja joilla ei kuitenkaan käytännössä ole mitään myyntiarvoa. Mutta pointtinihan oli että ostaja voi todella herkästi "uskoa todeksi" tuon 199?, onhan kuitenkin kyseessä nettikauppa. Ja ei minulla esimerkiksi ole tietoa mitä N6610 maksaa tukussa esim. 10+ koneen erässä. Voin vain arvailla, että se luultavasti on pienempi kuin tuo 249?. Toki matkapuhelinmyyjät aina surkuttelevat katteitaan, mutta eiköhän näin ole joka ikisellä kaupan alalla.
   
 2. Mantere Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1176
  Tykkäykset:
  2
  Nokian luureissa katteet ovat mitattomia muihin valmistajiin verrattuna.
  Tyyliin yhden Samsungin myynnilla kattaa kymmenen Nokialaisen myynnin.
   
 3. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Tiedän mitä Nokialainen maksaa tuotantolinjalta putkahtavassa paketissa. Jos 249e ei saa 6610:stä katteita itselleen niin lienee aika vaihtaa toimittajaa.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eilen vielä et tiennyt? vai mitä tarkoitat? sitäkö mitä sen valmistaminen maksaa?
  Onko laitteen hinta hiljattain heilahdellut, tai uskosin että aika monen suomalaisen liikkeen pitäisi vaihtaa toimittajaa. No ei se halvin sisäänostahinta kauppiaallekkaan ole välttämättä tukkurin valintaperuste.
   
 5. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Lukutaito kunniaan. En tiedä mitä katukauppiaat (lue: niissä pikkukojuissa kaupittelevat) niistä maksavat tukussa. Puhelimen valmistushinnan tiedän ja joku vetää pahasti välistä jos jälleenmyyjä ei saa rahojaan pois.


  Katsoppa varsin tuota 6610 hintaketjua. Siellä mainitaan jo 2 kk sitten konetta myydyn 249e.

  Niin ja mainittakoon esimerkkinä että pikatukussa keskiolutpullo maksaa 0.89e ja Lidlistä sitä saa silti samaan hintaan. Jos osaa optimoida myynnin ja varastoinnin niin kyllä halvallakin saa myytyä. Kaikki on loppujen lopuksi vain liikemiestaidoista kiinni.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Puhelimen valmistus hinalla ei ole mitään tekemistä Nokian myyntihinnankanssa, vielä vähemmän tukkureiden hintojen kanssa.
  Missä pikatukussa myydään Lidillissä myytäviä oluita.
  Totta että hinnan takia ei monia tuotteita kannata pikatukusta ostaa,
   
 7. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Totta, mutta minnekään muualle maailmaa ei olekaan syntynyt tällaista muotia että joka toinen kansalainen kauppaa kohta puhelimia kuten postikortteja Tallinnassa. Jos homma osattaisiin tehdä oikein, eli operaattorit ostaisivat puhelimet ja he sitten myisivät ne asiakkailleen. Tulee puhelimelle ihan eri hinta kun niitä ostetaan pari sataa tuhatta kappaletta kerralla.

  Aivan, eli Lidlin ketju on yhtenäinen eikä välissä ole liikaa käsiä raapimassa rahaa.
   
 8. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tulee myös asiakkaalle aivan eri hinta kun on vain rajoitettu määrä kilpailijoita. ;)
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Suurin ei ole aina tehokkain, ja kyllähän noita puhelimia myy ja tukkuroi operaattorit Suomessakin, eikä ne ole tunnettuja halvimmista hinnoista.
  Kuten eräissä kotimaisissakin ketjuissa.
   
 10. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Isojen poikien pelissä aina löytyy joku joka tajuaa että myös määrä on laatua.. ;)

  Halvimmat puhelimet saa tunnetusti pienistä liikkeistä, eikö vain? Onko syy siihen että he saavat puhelimet halvemmalla tukusta kuin suuret ketjut? Tuskin, vaan ainutkaan suuri ketju ei halua panostaa pieneen hintaan. Tai no, miksi niiden edes pitäisi kun koneet menee kaupaksi muutenkin? Koko ala on siten minusta tässä maassa hyvin kehittymätön ja täällä on tilaa helposti suurelle ketjulle joka haluaa alkaa myymään puhelimia halvalla suurissa määrin. On vain ajan kysymys milloin joku ulkomaalainen yritys sen huomaa ja alkaa sanoista teoiksi.

  En todellakaan osaa sanoa ainuttakaan suomalaista ketjua joka samaan pystyisi.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis Lidli hoita tavaran jakelua ja myymisen. Tradekalla, stockman, osuuskauppa jossainmäärin mm. omat liikkeet itse tukkuroi ja jakelee (valio ja eräät muut nyt jakelee aina omansa), osalla näillä omat tuotemerkit, erona mm. että suuressa määrin myyvät valmistajien omia merkkejä ja käyttävät standarteja viivakoodeja jne.
  Samoin kotimaisten ketjujen tuotteiden tukkuhinnoissa on homattava osa markkinointia ymv.
  Ei Lidillin yksittäinen taika ole omat tuotemerkit, tai että itse omistaa liikkeet jne. kyllä se on tehokas kokonaisuus.
  Tosin Lidill saa kyllä suomessa takoa pitkään että alkaa rahaa virrata täältä saksaan.

  Suomessa on matkapuhelimet varsinkin tietyt merkit huomattavasti kalliimpia kuin keskieuroopassa, mutta on niiden myyminen/markkinoinit/jälkimarkknointikin maahantuojalle huomattava kustannus per kone.
  Niin, eikö ole vähän ristiriitaista tuohon kantaasi operaattorien luurien myynnistä?

  Täällä on isoja kansallisia ketjuja, operaattorien ketjuja jne. Aika vaikea tänne on kannattavasti merkittäväksi tekijäksi selkeästi helvemmilla hinnoilla tulla.
  Johonkin Gigantti tyyliin jolloin tuotelajivalikoima laajempi, eikä ko firma ole kannattavaa päivää täällä nähnyt.


  Sitten ihan ketjun aiheeseen, jos joku on ko firman sivut löytänyt, on varmaan löytänyt joitain kommentteja siitä ja samoin myös muita netti kauppoja, voi varmasti huomata hinta eron ja samalla huomata maksutavan, kuten myös tökeröt nettisivut.
   
 12. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  No lue hyvä mies loputkin siitä kappaleesta.

  Vaikea? Ehkä. Mahdollista? Ehdottomasti kyllä. Ei se voi olla kovinkaan vaikeaa jo siitä syystä että täältä puuttuu kokonaan volyymimarkkinoihin tähtäävät yritykset.


  Gigantti ei täällä kauaa ole ollut, mutta on sen sijaan suorittanut investointeja (kahdeksan myymälää kolmessa vuodessa) joista suomalaiset kodinkoneketjut vain haaveksivat. He ymmärtävät että kaikki ei tipu yhdessä yössä taivaasta vaan odottavat investoinneilleen vasta tietyn ajan päästä tulosta.


  Se hintaero ei ole niin valtava että normaali kuluttaja osaisi varoa pelkän hinnan perusteella. Mutta siinä olet oikeassa että postiennakon puuttuminen pitäisi saada jokaisen miettimään hetken aikaa.

  Mielenkiintoinen tämäkin:
  Saapa muuten nähdä saavatko kaverit rahojaan takaisin. Ylihuomennahan on nimittäin tuo kuukauden ensimmäinen keskiviikko.
   
 13. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  114
  Lähes poikkeuksetta kaikki Nokian mallit "myytiin" 100 euroa halvemmalla kuin muissa kaupoissa, 9210i jopa halvemmalla kuin Saksassa ja Suomen hintatasoa 300 euroa halvemmalla. Joten pelkkä ennakkomaksu-vaihtoehto näihin hintoihin lisättynä on vähintäänkin epäilyttävää.
  Nyt GSM-Kauppa ei ilmeisesti tarjoa mitään puhelimia, enkä löytänyt sivuilta hintojakaan. Hyvä näin, kunnes asiaan saadaan selvyys.

  Myös soveliaan maininta sivujen alkeellisuudesta epäilytti minua. Halpoja mainosbannereita, lähdekoodin kopioidut scriptit sekä "halpa" ulkoasu, jonka kuka tahansa osaisi tehdä FrontPage-ohjelmalla.
   
 14. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  No hehän mainostivat -25%-alea joka pitää kutakuinkin paikkansa. Ei tuollainen 25%-alennus missään nimessä ole mahdoton, vaan sellaisiahan näkee kodinkonekaupassa päivittäin. Ja se mikä jollekkin kauppiaalle on mahdoton hinta, toinen myy siihen hintaan. Paras kauppa minkä itse olen tehnyt on kun 3 vuotta sitten ostin Sonyn töllöttimen. Muissa kaupoissa hinta ei tuntunut kirveelläkään tippuvan alle 11000mk, mutta eräs uusi kauppa myi samaa konetta 8900mk.

  Luulen että kaverit huomaa aika pian että petoksen tekeminen ei tule kannattamaan. Jos oikeasti tämän mittaluokan huijausta ovat tekemässä niin häkki siitä heilahtaa.
   
 15. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tämä ei nyt ihan pidä paikkaansa matkapuhelinalalla, sillä katteet ovat kyllä kilpailluissa tuotteissa sellaisia joista ei voittoa tuottaen tuota 25% voi pudottaa pois. Kun puhutaan nettimyymälästä, niin - kuten todettua jo aikaisemmin - ei puhelimia voi myydä persnetolla ja kuitata liittymistä sitten korvauksia, vaan puhelimista on kaiken järjen mukaan saatava rahaa pois. Sen verran täällä ovat varmasti kilpailijatkin "valveutuneita" että jos jostain tukusta saisi puhelimia noin paljon halvemmalla, niin ei tämä yksittäinen yrittäjä varmasti olisi ainoa joka tuolta toimittaisi.

  Muutenkin vertaaminen tuonne kodinkonekauppaan mielestäni ontuu, sillä kyseessä on kuitenkin kauppatavarana (etenkin katukaupassa) kovin eriluonteiset artikkelit, puhelinmyynnissä liittymät näyttelevät isoa osaa jolla nojalla katukaupalla on varaa pudottaa katteitaan jopa pakkaselle. Esim. pakastimissa tai mikroaaltouuneissa ei tällaista vastaavanlaista mahdollisuutta ole, joten koko kate on tehtävä itse tuotteen kaupalla.

  Itse olen ajatellut "harmaana" suomeen tuotujen puhelimien mahdollisuutta, eli ne on ostettu verovapaasti jostain ulkomailta eikä niistä suoriteta alv:ia tuotaessa tänne myyntiin. Vastaavaa on takavuosinakin tehty, ja tällä voitaisiin selittää jonkin verran yleisestä hintatasosta edullisemmat hinnat. Puhelimet vain puuttuvat, joka tietysti luo ikävää varjoa koko spekuloinnin ylle.
   
 16. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Ja tämä väite perustuu mihin? Puhelinmyyjien sanomisiin? Ja he varmaan ovat näyttäneet screenshottia tukkunsa tilauskannasta tai laskusta paljonko puhelimien tukkuhinnat ovat?


  Noista nettimyymälöiden katteista ei ole mitään faktaa, eli niillä argumentoinnin voisi minun puolestani unohtaa kokonaan.

  Uskoisin että liittymän saaminen kaupaksi on nykyään niin kovaa puuhaa etteivät katukaupatkaan voi enää laittaa myyntiään ainoastaan liittymien varaan. Etenkin kun heillä on vielä lisänä henkilöstö- ja tilakustannuksia, joita nettikaupoilla ei vastaavassa mittakaavassa ole. Yhtä kaikki, haavoista saa valittaa mutta jos ei verta näy missään niin minä en sellaisia valituksia hevillä niele. Naurettavalta minusta lähinnä tuntuu tuollaiset marinat kun uusia puhelinkauppiaita syntyy kuin sieniä sateella ja katteet ovat muka heikkoja... 8|

  Kukaties esim. GSM-Kaupalla oli aiesopimus jonkin ulkomaalaisen tukkurin kanssa joka ei sitten pystynytkään toimittamaan puhelimia.
   
 17. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Perustuu siihen, että olen ollut katukaupassa vuosia töissä, en tosin enää eli jos homma on jotenkin radikaalisti muuttunut puolessa vuodessa niin... ;)
  Miksi? Saman verran (tietysti mm. logistiikkakulut pois) nuo kapulat varmaan maksavat tukussa heillekin, joten en usko että mitään "merkittäviä" eroja katukauppojen sis.ost.hintoihin on. Näin voidaan olettaa, että katukauppiailla on hyvä käsitys siitä, mitä noista kapuloista maksetaan sisälle. On tietysti jokaisen oma asia jos haluaa päästä eroon omista rahoistaan myymällä tappiolla tai nollakatteella.
  Kun osaat homman, niin liittymiä menee - ja tulee. Eli operaattoreiden markkinaosuuksien hidas muutos ei tarkoita sitä etteikö liittymiä avattaisi ja suljettaisi suuntaan ja toiseen. Uusien internet-kauppiaiden syntyyn varmaan vaikuttaa myönteisesti se, että nettikaupan perustamiskulut / ylläpitokustannukset ovat melko alhaiset ja riski tehdä kovia tappioita henkilöstö / liiketilakuluilla ovat pienet (lue: olemattomat). Jos on alan liikkeen pyörittämisestä tai yrittämisestä kiinnostunut, niin tuo on erinomainen tapa, vielä kun laitteita voi ainakin joissain tapauksissa toimittaa suoraan tehtaalta niin omassa varastossa kiinni olevat rahat jäävät vähäisiksi.
  Tämä myös yksi mahdollisuus... ...Vaikka epärehellisyys vaikuttaa mielestäni todennäköisimmälle näiden "tietojen" valossa.
   
 18. Thorium

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Jaa'a.. No selittäppä sitten myös sitä ilmiötä että nykyään kännykäkaupan löytää helpommin kuin nakkikioskin? En minä voi millään uskoa että katteet ovat huonoja jos näin paljon löytyy yrittäjiä samasta pellosta nostamaan.
   
 19. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Operaattorituet. Kuten huomaat niin suurin osa (ei kaikki tietenkään) kännyliikkeistä on ns. suurempia ketjuja, joiden toiminnan tukemiseen myös operaattori - tavalla tai toisella - osallistuu. Pelkällä käkätin / tarvikekaupalla tuskin kovin kalliita liiketiloja pidettäisiin yllä, ainakaan keskivertoa pienemmissä kaupungeissa. Yksityisomistuksessa olevat ketjut ovat aika pieniä / keskittyneet suurempiin kaupunkeihin ja yleisesti ottaen aika vähissä -> siirtyneet internet-kauppaan. Mistä tämä Sinun mielestäsi kertoo?

  Läheskään kaikki liikkeet eivät tuota välttämättä numeroiden valossa katteellista kauppaa, mutta ovat oleellinen osa kokonaisuutta mm. operaattorin asiakaspalvelupisteinä tai muuten "edustuksena". Myös joulu- ja muilla sesonkiaikojen kaupalla rahoitetaan myös hiljaisemmissa paikoissa iso osa vuoden toiminnasta.

  Samoin jos vertaat aikaa muutamia vuosia taaksepäin, niin paljon on kännyliikkeitä myös "kultaisen ajan" jäljiltä lopetettu ja kauppa siirtynyt isoilta osin myös ihan puhtaisiin kodinkoneliikkeisiin jotka eivät takavuosina olleet niin aktiivisesti mukana puhelinbisneksessä.
   
 20. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Hyva kysymys, mutta toisaalta muutamia vuosia sitten pubeja ja pizzerioita perustettiin vahintaa yhtakovaan vauhtiin. Naistakin paljon on myohemmin mennyt konkurssiin eli tuskin ne katteet niissa ainakaan olivat kovin korkeat vaikka niita paljon perustettiin.
   

Jaa tämä viestiketju