Mobiili.fi Motorolan mukaan Samsung Galaxy Note7:n ominaisuus on heiltä varastettu – Nokia ehti...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Note7:ssä voi lukitulle näytölle piirtää muistiinpanoja.


  Yksi hiljattain esitellyn Samsung Galaxy Note7:n ominaisuuksista on niin sanottu Always On Display, eli AOD. Se näyttää lukitulla näytöllä esimerkiksi kellonajan, päivämäärän ja saapuneet ilmoitukset, ja AMOLED-näytön ansiosta toiminto kuluttaa hyvin vähän virtaa, sillä koko näytön sijaan vain käytössä olevat pikselit kuluttavat virtaa. Motorolan mukaan Samsung on napannut keksinnön heiltä.

  Motorola julkaisi Twitterissä kuvan omasta AOD:tä käyttävästä puhelimestaan ja kysyy sinänsä hauskasti ”missä galaksissa on ookoo varastaa kilpailijoiden puhelimien siistejä ominaisuuksia”. Perässä on aihetunniste ”#TheOriginalAlwaysOnDisplay”, eli ”alkuperäinen Always On Display”. Tässä kohdassa syytös meneekin sitten metsään.

  Samsung otti AOD:n käyttöön jo keväällä Galaxy S7 -malleissa, eli Motorola on ensinnäkin syytöksensä kanssa myöhässä. On toki totta, että Motorola ehti käyttää AOD:tä jo vuosia ennen Samsungia, sillä hieman vastaavan toiminnon esitteli Motorola vuonna 2013. Motorola ei kuitenkaan ollut ensimmäinen.

  Vuonna 2013 nähtiin vastaava toiminto useissa Nokia Lumia -malleissa nimellä Glance Screen. Motorolan kannalta kiusallista nyt nähdyssä syyttelyssä on se, että ennen vuoden 2013 Lumia-malleja oli Nokia käyttänyt vastaavaa toimintoa jo useissa Symbian-puhelimissa, alkaen vuonna 2009 julkaistusta N86-mallista.

  Seitsemän vuoden aikana on AOD:stä nähty siis monenlaisia versioita. Note7:ssä se on jo kohtuullisen pitkälle kehitelty esimerkiksi niin, että S Pen -kynällä voi Notessa kirjoittaa ja piirtää muistiinpanoja lukitulle näytölle.


  In what galaxy is it okay to steal competitor phones’ cool features? #TheOriginalAlwaysOnDisplay #motozdroid pic.twitter.com/T75byy5bIx

  — Moto US (@Moto_USA) August 18, 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju