Motorola T720 softan 05.08.40R bugit ja puutteet

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Jpmkn, 3/3/03.

 1. J

  Jpmkn

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/2/03
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Pelkään että Motorolalla ei ole enää halua päivittää T720:n softaa koska se on jo "vanha" puhelin, mutta mitäköhän kautta noita bugeja kannattaisi raportoida?

  Ajattelin soitella parin päivän sisällä Motorolan helpdeskiin (0800-117036) ja kysyä sähköpostiosoitetta johon voin listan lähettää. Sillä välillä ajattelin tiedustella muita T720-käyttäjiltä, olisiko tähän jotain lisättävää:

  Bugeja
  • Puhelun katkaisu ennen puhelun yhdistymistä jättää käyttöliittymän jumiin hetkeksi (näyttää parikymmentä sekuntia "Soitetaan..."-viestiä)
  • Ladattuani kuvahakemistoon oman kuvan "sofia", ja painaessani 4 kertaa 7-nappia ("S"), valinta siirtyy "sofia"-kuvaa edelliseen kuvaan "Ball"
  • Numeroon **61*puhelinnumero**25*11# soitto jumittaa koneen
  • PC:ltä (Palm Desktop Truesyncin kautta) ladattujen puhelinnumeroiden kaikki pikavalintanumerot eivät toimi: Jos synkronoin >100 kontaktia puhelimen muistiin, ja katson aakkosjärjestyksessä viimeisen kontaktin pikavalintanumeron, ja näppäilen sen (esim. 103#), ilmestyy tyhjä ruutu.
  • http-selain lataa yli 32 kilotavun tiedostot 1 kilotavun paloissa (ja näyttää latauksen aikana edistymisen prosentteina). Isojen tiedostojen latausnopeus on tämän vuoksi n. 6 kertaa hitaampi kuin pienten - 34 kilotavun miditiedoston lataus kestää 56 sekuntia, kun 30 kilotavun tiedosto latautuu 6-7 sekunnissa!

   EDIT:
  • gprs-yhteys saattaa "kuolla" niin että gprs-logo näkyy näytössä mutta wap-, html-, ja pop-selaimet eivät toimi. Uudelleenkäynnistys auttaa.
  Vikoja
  • Suomennos on ihan surkea. "left (jäljellä)" on suomennettu "vasemmalle", ja "Notes: (nuotit)" "Huom:".
   Puhelutiedot -> Puheluajat -valikon otsikkotekstit ovat niin pitkiä etteivät itse puheaikatiedot mahdu ruudulle vaan ne on mentävä yksi kerrallaan katsomaan
   Liian pitkät tekstit saivat minut valitsemaan käyttökieleksi englannin.
  • Äänimuistiossa ei ole äänivaroitusta tilan loppumisesta
  Marinoita
  • "Värinä, sitten ääni" -tilan värinätapaa ei voi vaihtaa, ja oletusvärinä on "pulse", ei perinteinen "Dash". En pidä pulssivärinästä, se on liian "vaativa" makuuni.
  • Valmiita kuvia ja soittoääniä ei voi poistaa - tyhmät tiput tanssii ikuisesti ruudulla vaikka niitä ei kukaan täysjärkinen halua kenellekään lähettää...
  • Tekstiviestin kirjoittamisen kesken ei voi sulkea kantta. Keskeneräinen viesti voisi vaikka mennä luonnoksiin, jos kannen sulkee kesken kirjoittamisen.
  • Äänimuistion minuutin tila on liian lyhyt.

   EDIT:
  • Tekstiviestejä ei voi forwardata e-mailina, vaikka näyttää siltä että voisi. Jos valitset tekstiviestin lukutilassa "Forward", valitset "Phonebook", ja valitset e-mailosoitteen, kännykkä yrittää lähettää viestin siitä huolimatta SMS:nä. Tämä epäonnistuu ja viesti menee outboksiin. Outboksissa e-mailit ja tekstiviestit eivät erotu toisistaan mitenkään, joten ensikertalainen raapii päätään tajuamatta että vaikka vastaanottaja-kenttään syöttää e-mailosoitteen, viesti lähetetään gsm-verkkoon, ei internet-verkkoon. Hämmentävää.
  Ei pidä ymmärtää väärin, ei tuo puhelin ole paska, itseasiassa olen hyvin tyytyväinen gprs-nopeuteen, mahdollisuuteen kuunnella äänimuistioita kesken puhelun ja http-selaimen ja pop-postin olemassaoloon. Ymmärrän vaan, että kun firma aloittaa evoluution alusta, kestää hetken ennen kuin päästään entiselle tasolle :)
   
 2. J

  Jpmkn

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/2/03
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Jahas, 05.08.40R ei taida olla edes uusin T720:n softaversio (vaan 05.08.50R tai jopa 05.08.52R).

  EDIT: Jälleenmyyjän mukaan uusin on 05.08.52R

  Eli puhelin päivitykseen ja toivomaan että ainakin "kaatobugit" on korjattu uudemmissa versioissa...
   
 3. m

  mirake

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/02
  Viestit:
  80
  Tykkäykset:
  0
  miten T720:n softapäivitys suomessa onnistuu? olen saanut sellaisen käsityksen, että tuki motorolan luureille yleensäkin on tässä maassa melko olematonta. joutuuko jälleenmyyjäliike lähettämään puhelimen eteenpäin päivitettäväksi vai tehdäänkö se paikan päällä ja maksaako toimenpide?

  mikäli joku osaisi lisäksi kertoa, mistä laitteeseen saisi hankittua lisä/tehoakun, olisin hyvin kiitollinen.
   
 4. b

  blade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/02
  Viestit:
  2104
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone
  Motorolan huoltopiste sijaitsee muistaakseni Vantaalla!?Riittää kun vie luurin jälleenmyyjäliikkeeseen.Liike hoitaa luurin huoltoon/päivitykseen.Se on tosi, että Motolla ei ole kuin tuo yksi huoltopiste Suomessa.Ei maksa mitään, jos takuu voimassa.
   
 5. h

  heino79

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/10/02
  Viestit:
  391
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on puhelin viel täysin päivittämätön marraskuussa ostettu... Mitäs kaikkee tuo uusin päivitys korjaa? Onko mitään apua valikoitten hitauteen? Tai puhelimen käynnistymisen nopeuteen?(on niin tautisen hidasta laittaa puhelin käyntiin :/ )

  Muuten onkos dna:lla toimiakseen pop3:sten automaattinen viestien haku? Mulla ei tunnu se automaatti-toimivan.

  En suinkaan halua valittaa, mutta tuo itap tuntuu surkeelta suomenkielellä. Jatkuvasti saa olla korjailemassa sanoja